آخرین اخبار
کد خبر : 10228 تاریخ ثبت : 1397/2/30 18:09:30
دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد:

نیاز امروز ما گسترش الگوی اسلامی «مدارا» در کشور است

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: از تقوا در عرصه‌های قلب، نفس و عمل یاد می‌شود که به معنای حاکمیت عقل بر وهم، غضب و شهوت است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حبیب‌رضا ارزانی در برنامه سخنرانی مذهبی در محل نمازخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قرائت آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ» گفت: خداوند در این آیه باتقوا شدن را علت اصلی روزه‌داری بیان کرده است.

 

وی تقوا را راهکار برون‌رفت جامعه ما و حتی جامعه جهانی از مشکلات و آسیب‌های کنونی دانست و افزود: از تقوا در عرصه‌های قلب، نفس و عمل یاد می‌شود و ماه رمضان فرصتی خوب برای سنجش تحقق تقوا در این عرصه‌ها است.

 

این کارشناس حوزه دین در ادامه با بیان اینکه روانشناسان و استادان علم اخلاق به وجود قوای عقل، وهم، غضب و وحشت بر انسان‌ها باور دارند، خاطرنشان کرد: قوه عقل می‌تواند قوه شهوت را تحت کنترل خود درآورد و فعالیت آن را در مسیری درست هدایت کند.

 

ارزانی با اشاره به روایاتی از امام صادق (ع) گفت: اسلام مانند برخی فرقه‌ها و مذاهب نیست که دستور به تعطیلی شهوت داده اند بلکه فعالیت این قوه را ضروری دانسته و به دوری از افراط و تفریط در این زمینه دستور داده است.

 

وی ابراز کرد: استفاده از قوه غضب همچون قوه شهوت لازمه حیات آدمی است اما باید اعتدال را در این زمینه رعایت کرد.

 

این کارشناس حوزه دین با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام (ص) گفت: روایاتی که درباره پاسداشت و تکریم همسران وجود دارد ریشه در فعالیت‌های قوه غضب و تا حدودی قوه شهوت است.

 

ارزانی در حوزه دین ادامه داد: انسان‌ها باید از سویی از قوه غضب برای مقابله با دشمنان دین و ستمگران استفاده کنند و از سوی دیگر با کنترل این قوه با مهربانی و عشق با یکدیگر رفتار کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: مدارا الگوی اسلام در زمینه تعامل افراد با یکدیگر است و ما نیازمند گسترش این الگو در کشورمان هستیم.

 

این کارشناس حوزه دین در ادامه درباره اهمیت مدارا و محبت، گفت: پیامبر اسلام (ص) در پاسخ به فردی که سه مرتبه از ایشان درباره ماهیت دین پرسیدند، فرمودند «حسن خلق».

 

وی با بیان اینکه تقوای قلب به معنای حاکمیت بر غضب، شهوت و وهم است، اظهار کرد: انسان ها باید مراقب ذهنی خود باشد همانطور که قرآن ما را به دوری از بسیاری از گمان‌ها که بعضی از آن‌ها گناه هستند، توصیه کرده است.

 

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه