آخرین اخبار
کد خبر : 10309 تاریخ ثبت : 1397/3/7 18:21:04

آداب روزه‌داری احوال روزه‌داران از منظر حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی)

كتاب حاضر گزيده‌ای از مجموعه‌ی توصيه‌ ها، نصايح، تحليلها و مواعظی است كه درماههای رمضان در طول ۲۲ سال گذشته ـ از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۰ ـ در بيانات حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌ای ارائه شده است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، مخاطبان این مواعظ عموم مردم بوده‌‌اند هرچند گاه این سخنان در دیدار جمعی از قاریان قرآن کریم، کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران، نمازگزاران نماز جمعه، اساتید دانشگاهها، دانشجویان، شاعران و... بیان شده‏اند.

بنابراین در انتخاب مطالب این کتاب دو ویژگی مورد توجّه قرار گرفته است:

نخست؛ موضوع بیانات ماه مبارک رمضان، معارف دینی مربوط به روزه‏داری، آداب دعا، تکالیف مؤمنان در این ماه از نظر فردی، اجتماعی و سیاسی و نظایر آن باشد.

دوم؛ صرفاً در محدوده‌ی زمانی از حلول ماه مبارک رمضان تا پایان روز عید سعید فطر هر سال بیان شده باشد. خوانندهای که با دقّت این کتاب را مطالعه کند درخواهد یافت که فضای معنوی خاصی در این مجموعه احساس می‌شود که دلیل آن بر زبان گوینده‌ی عظیم‌الشأن آن نیز جاری شده که در ماه رمضان فضای معنوی و ملکوتی بر عالم و به خصوص بر جامعه‌ی اسلامی و مؤمنین اهل عبادت حکم‌فرماست و بر همه‌ی افعال و بیانات و روحیات مسلمانان تأثیر می‏‌گذارد.

 در بخشی از این اثر می خوانیم:«مكرّر عرض كرده‌‏ايم كه سرّ مسئله در اين است كه انسان بتواند خودش را به عبوديّت الهى متّصف كند. عبد، يعنى تسليم اراده و حكم خدا و شريعت الهى. لبّ تمام دستورات و احكام و فرامين الهى و شرايع انبيا، همين يك ‏كلمه است و شايد پيامبران خدا، قبل از آنكه مقام نبوّت براى آن‏ها انتخاب بشود و خداى متعال آن‏ها را به نبوّت سرافراز كند، به عبوديّت سرافراز كرده باشد؛ همچنان كه حتماً همين‏طور است. در يك روايت است كه انّ الله اتّخذ محمّداً عبداً قبل ان يتّخذه رسولا. اوّل، خداى متعال او را خلعت عبوديّت پوشانيد و بعد، به مرحله و رتبه‌ى نبوّت فايز كرد. كأنّه اين، در هر تعالى يى مقدّمه‌ى لازم و شرط اصلى است. در هر اندازه تكاملى، عبوديّت، شرط اصلى است. البتّه، عبوديّت هم مراحلى دارد. آن مرحله‏‌ى پايين عبوديّت، آن‏چنانى كه امثال ماها بتوانيم در آن طمع بورزيم، همين است.

خودمان را آماده‌‏ى اطاعت كنيم؛ همه چيز را از او بدانيم؛ نعمتهاى الهى را، حقيقتاً نعمتها و موهبتهاى الهى بدانيم؛ آن‏ها را فرآورده‌‏ى قدرت و علم و توانايى خودمان ندانيم؛ بدانيم كه ما هم وسيله‏ايم. ذهن ما، دست ما، عمل ما، سرپنجه‏ى ما و تلاش ما، وسيله‌اى براى تحقّق اراده‏ى الهى است. حقيقتاً بندگان شايسته‌ى خدا مثل امام بزرگوار ما رضوان‌‌الله‌تعالى عليه قدر ماه رمضان و قدر آن ساعات و ايّام را مى‏دانستند و از آن، كمال استفاده را مى‌‏بردند. ما ائمّه‏ى‏ معصومين عليهم‌السّلام را كه زيارت نكرده‌‏ايم؛ امّا انسان مى‌توانست رشحه‏‌اى از رشحات همان عبادات و توجّه‌‏ها را در وجود مقدّس امام عظيم‌‏الشّأن بزرگوار راحل‌مان مشاهده كند...»

كتاب حاضر گزيده‌ای از مجموعه‌ی توصيه‌ ها، نصايح، تحليلها و مواعظی است كه درماههای رمضان در طول 22 سال گذشته ـ از سال 1369 تا 1390 ـ در بيانات حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌ای ارائه شده است.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه