ضرورت رعایت حقوق دختران از سوی والدین
آیات قرآن روابط حسنه میان والدین و فرزندان و آزادى بیان در خانواده را یک ارزش معرفی میکند؛ بر این اساس همه اعضاى خانه میتوانند پیشنهاد بدهند، اما تصمیم نهایى با سرپرست خانواده است.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، فضای خانواده از جهات مختلف حائز اهمیت است؛ از یک سوخداوند آن را فرصتی برای رشد و ارتقای صفات انسانها قرار داده است و از سوی دیگر بخش عمده اصلاح جامعه نیز بستگی به تربیتهای خانوادگی دارد. بنابراین فرهنگ، اقتصاد و سیاست جامعه زمانی شکل صحیح به خود میگیرد که افراد آن از قبل در خانواده با تربیتهای صحیح آشنا شده باشند. از این جهت باید به دنبال بهترین الگو برای ارتقای سطح معنوی خانواده گشت که معتقدیم قرآن و سیره عترت(ع) بهترین الگو را در این زمینه ارائه دادهاند.
به عنوان نمونه در آیاتی از سوره قصص میخوانیم موسی علیهالسلام پس از آنکه طی ماجرایی به شهر مدین گریخت، گروهى از مردم را دید که دامهاى خود را آب مىدادند و پشت سرشان دو زن را دید که گوسفندان خود را دور مىکردند. حضرت موسى گفت: «منظورتان [از این کار] چیست؟» گفتند: « [ما به گوسفندان خود] آب نمىدهیم تا چوپانها [همگى گوسفندانشان را] برگردانند و پدر ما پیرى سالخورده است؛ وَ لَمَّا وَرَدَ ماءَ مَدْیَنَ وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِنَ النَّاسِ یَسْقُونَ وَ وَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودانِ قالَ ما خَطْبُکُما قالَتا لا نَسْقی حَتَّى یُصْدِرَ الرِّعاءُ وَ أَبُونا شَیْخٌ کَبیرٌ».
موسی(ع) این وضعیت را که دید، در جایگاه پیامبری دلسوز و مشفق به آن دو دختر کمک کرد. سپس آن دو دختر از موسای نبی(ع) درخواست کردند تا اجرش را از پدرشان یعنی شعیب(ع) بگیرد؛ لذا با رعایت محدوده عفت و حیا «تَمْشی عَلَى اسْتِحْیاء» و در حالی که موسی(ع) جلوتر از دختران حرکت میکرد، به خانه شعیب(ع) رسیدند.
در منزل شعیب(ع) یکى از آن دو [دختر] گفت: «اى پدر، او را استخدام کن، چرا که بهترین کسى است که استخدام مىکنى: هم نیرومند [و هم] درخور اعتماد است؛ قالَتْ إِحْداهُما یا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَیْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِیُّ الْأَمینُ» (26 قصص)
نکتهای که در این آیه نهفته است، اینکه دختران در خانواده حقّ پیشنهاد دارند و فرقى با دیگر اعضای خانواده ندارند؛ آنجا که یکی از دختران میگوید: «قالَتْ إِحْداهُما یا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ؛ اى پدر، او را استخدام کن».
دیگر اینکه بر اساس این فراز از آیه، روابط حسنه میان والدین و فرزندان و آزادى بیان در خانواده، یک ارزش است و همه اعضاى خانه میتوانند پیشنهاد بدهند، اما تصمیم نهایى با سرپرست خانواده است.
- عاقبت بیاحترامی به سالمندان
- اهمیت صبر برای خانواده در بیان آیتالله خوشوقت/ عواقب دعوای والدین در سرنوشت فرزندان
- توصیههای علمای قرآن برای جلوگیری از بیاحترامی به والدین
- والدین به فطرت الهی کودک خیانت نکنند
- احترام به والدین راهکاری برای رسیدن به موفقیت است
- سخن امام صادق(ع) درباره چهار نشانه فروتنی در مقابل والدین
- دو پیامد نافرمانی والدین
- چگونه والدین در گناه فرزندان شریک می شوند/ آثار اخروی احترام به همسر
|