آخرین اخبار
کد خبر : 11201 تاریخ ثبت : 1397/6/14 09:12:46

دور زدن تحریم نفتی با گسترش پتروشیمی ها

گسترش پتروشیمی ها و تبدیل بیشتر نفت خام به فراورده های نفتی موجب می شود تا تحریم های مد نظر آمریکا چندان که باید بر اقتصاد ایران تاثیر منفی نگذارد.

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، یکی از برنامه های وزیر نفت دولت دوازدهم به منظور کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزایش تعداد پتروشیمی ها و فاصله گرفتن از صادرات نفتی به سمت صادرات غیر نفتی و محصولات پتروشیمی بود. این برنامه که حالا دولت در صدد اجرای آن است زمانی تنظیم شد که انتظار برقراری مجدد تحریم های نفتی علیه ایران نمی رفت اما امروز با اجرای تحریم های نفتی آمریکا علیه کشورمان چنین برنامه ای می تواند نقش بسزایی در دور زدن تحریم ها و کاهش تاثیر آن بر اقتصاد کشور داشته باشد.

 

در ادامه برنامه زنگنه در این رابطه امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان سه پتروشیمی را در استان بوشهر افتتاح کرد. وی با حضور در پتروشیمی مرجان، طرح تولید متانول با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن این مجموعه را افتتاح کرد. رئیس جمهور در بازدید از مرکز کنترل این طرح با توضیح مدیران و متخصصان پتروشیمی مرجان در جریان روند فعالیت‌ها و تولیدات این مجموعه پتروشیمی قرار گرفت.تولید تجاری متانول از ۲۹ مرداد سال جاری در این پتروشیمی آغاز شده و با توجه به آماده نبودن فاز‌های دو و سه طرح پتروشیمی دماوند، واحد تولید اکسیژن پتروشیمی مرجان به منظور تامین برخی خدمات پشتیبانی این مجتمع تابستان امسال به بهره‌برداری رسیده است.در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری ایران حدود ۶۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن است که با راه اندازی طرح های جدید این ظرفیت از مرز ۶۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تن در سال عبور می‌کند.

 

علاوه براین، فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند با ظرفیت تولید سالانه ۶۵۰ مگاوات برق با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند، شامل نیروگاهی با ۱۲ توربین و واحد بخار است که ظرفیت تولید ۶۵۰ مگاوات برق را دارد. در کنار راه‌اندازی واحد‌های تولید برق و بخار پتروشیمی دماوند، با بهره برداری از تاسیسات GIS و پست‌های انتقال برق، هم‌اکنون امکان تامین برق مورد نیاز طرح‌های به بهره برداری رسیده و طرح‌های در حال ساخت پتروشیمی در فاز دوم منطقه ویژه پارس هم فراهم شده است.طرح پتروشیمی دماوند، تامین یوتیلیتی و خدمات جانبی مورد نیاز طرح‌های پتروشیمی مانند الفین‌های 5، 11، 12، 14 و 16 و متانول‌های کیمیای پارس خاورمیانه، دنا، سبلان، ونیران، مرجان، دی پلیمر آرین، آرمان متانول، جداسازی اتان، پلی اتیلن سنگین پتروشیمی مهر، طرح‌های آمونیاک- اوره (نگام، هرمز و لاوان، آمونیاک 2 و توسعه پتروشیمی جم و پلی استایرین پارس را بر عهده دارد.مجتمع دماوند در زمینی به وسعت 90 هکتار در محدوده فاز 2 طرح‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته شده که ماده اولیه آن گاز طبیعی و آب دریاست.

 

همچنین، فاز سوم آمونیاک و اوره پتروشیمی پردیس با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 755 هزار تن آمونیاک و اوره با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از فاز سوم پتروشیمی پردیس، این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون و ۲۶۵ هزار تن اوره و آمونیاک به بزرگترین تولیدکننده این محصولات در منطقه خاورمیانه و جهان تبدیل می‌شود. این فاز شامل واحد‌های جانبی از جمله دو بویلر هر کدام به ظرفیت ۱۵۰ تن در ساعت، طرح توسعه ‏آبگیر و ایجاد واحد تولید آب ‏DM‏ به ظرفیت ۳۰۰ مترمکعب در ساعت است که با هزینه ۵۰۲ میلیون یورو از محل درآمد فاز‌های نخست و دوم مجتمع پتروشیمی پردیس ایجاد شده ‏است. به گفته مسئولان پتروشیمی پردیس واحد آمونیاک فاز سوم این مجتمع از زمان بهره‌برداری آزمایشی در آبان‌ماه پارسال تاکنون موفق به تولید 327 هزار تن آمونیاک شده که این میزان معادل ‌‏69 درصد برنامه پیش بینی شده تا پایان شهریورماه امسال است. بر این اساس در این مدت واحد اوره فاز سوم، 401 هزار تن اوره تولید کرده است که پیش بینی می‌شود این ‏مقدار تا پایان شهریورماه به 522 هزار تن برسد.

 

در خصوص نقش مثبت این پتروشیمی ها در دور زدن تحریم های نفتی سید سعید حیدری طیب، عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان راجع به نقش مثبت گسترش پتروشیمی ها در کشور به منظور غلبه بر تحریم‌های نفتی آمریکا گفت: «ما در مجلس نهم شورای اسلامی تدابیری را به منظور اقتصاد مقاومتی مدنظر داشتیم و با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه نیز برنامه های آقای زنگنه وزیر نفت را در کمیسیون انرژی مورد ارزیابی قرار دادیم که طبق این برنامه ها قرار شد ایران از فروش خام نفت فاصله بگیرد و به سمت صنایع پایین دستی و پتروشیمی ها برود. وزیر نفت دولت یازدهم و دوازدهم توانسته در زمینه گسترش پتروشیمی ها در کشور و همچنین محصولات پتروشیمی گام های مثبت و بلندی بردارد، افزود: با این اقدامات برنامه های زنگنه باعث می شود تاثیرات تحریم ها کمتر از 10 درصد شود و در همین رابطه نیز با گسترش صادرات غیرنفتی و درآمدهای ارزی از فروش فرآورده های پتروشیمی می توان تاثیر تحریم های نفتی در اقتصاد کشور را کاست.»

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه