۱۵۰۰ «خانه نور» در مساجد کشور فعال هستند
معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانونهای مساجد کشور، گفت: نخستین دوره آموزشی ارتقای سطح دانش عمومی مربیان این مراکز با حضور ۴۰۰ نفر از مربیان و مدیران، از ۱۲ شهریورماه در شهر قم آغاز شده است.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، سعید سعادتی در گفتوگو ، با اشاره به فعالیت بیش از یک هزار و ۵۰۰ خانه نور در مساجد کشور، گفت: خانههای نور با هدف توجه به قرآن و عترت در کانونهای فرهنگی هنری مساجد راهاندازی شدند تا فرهنگ متعالی و غنی قرآنی و سیره علمی و عملی اهلبیت (ع) را به صورت تخصصی و موضوعی در بین اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان گسترش دهند.
وی افزود: طراحی برنامههای متنوع و متناسب با ذائقههای مختلف نسل امروز با بهرهگیری از ابزارهای هنری و تکنولوژی روز در جهت تبیین فرهنگ قرآن و سیره ائمه اطهار (ع) و نهادینه شدن آن در سبک زندگی مخاطبان جزو رویکردهای خانههای نور است.
معاون فرهنگی ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری کانون های مساجد کشور، توجه این ستاد عالی به تقویت خانههای نور را از طریق طرح مباحث آموزشی در چهارچوب برنامهریزی منسجم مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: یکی از برنامههای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بحث تربیت مربی کودک و نوجوان و تدوین شیوهنامه اجرایی خانههای نور است.
سعادتی ادامه داد: در همین راستا نخستین دوره آموزشی ارتقای سطح دانش عمومی مربیان خانههای نور کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهری و روستایی سراسر کشور، با حضور ۴۰۰ نفر از مربیان و مدیران دارای شرایط لازم از ۱۲ شهریورماه در شهر قم آغاز شده است و تا ۱۶ شهریورماه ادامه دارد.
وی ارتقای سطح بینش و دانش مدیران و مربیان این مراکز، تربیت مربیان توانمند و آشنا به معارف قرآن در خانههای نور برای آموزش در سطح عمومی جامعه را از اهداف این دوره برشمرد و گفت که این دوره آموزشی در دو مرحله حضوری و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور، مخاطبان این طرح را امامان جماعت، مدیران و مربیان خانه نور اعلام کرد و گفت: در این دوره از حضور استادان برجسته قرآن کریم مانند حسین صدیقی، علیرضا محمدیفرد و سعید امینایی استفاده خواهد شد.
سعادتی افزود: عناوین مرحله حضوری دوره آموزشی مربیان شامل آشنایی با روشهای فهم و برداشت از قرآن کریم، مطالعه و تحقیق در آن و منبعشناسی، آشنایی با روش ترجمه قرآن، آشنایی با روش تحلیل واژگان و ترجمه آن و آشنایی با روش تدریس و درسنامه فهم زبان قرآن است.
وی خاطرنشان کرد: مرحله دوم این دوره آموزشی به صورت غیرحضوری با ارائه محتوای آموزشی در مورد خداشناسی، فرجامشناسی، انسانشناسی، عدالت، حکومتداری و بیتالمال، جهانشناسی، جامعهشناسی و سبک زندگی عمومی در قرآن کریم و تحلیل و بررسی جامع نظام موضوعی قرآن، تاریخ و علوم در قرآن، آشنایی با تفسیر و مفسران قرآن، بررسی شبهات مرتبط با این کتاب الهی همراه با پاسخهای آنها و روششناسی حفظ و ترجمه قرآن است.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با بیان اینکه گسترش مباحث مرتبط با قرآن و عترت از اولویتهای کاری کانونهای مساجد است، گفت: اجرای طرح تلاوت نور در مساجد، برگزاری جلسات تفسیر قرآن کریم، اجرای طرح تفسیر کوتاه، برپایی محافل نورانی انس با قرآن کریم، محفل جزءخوانی، برگزاری مسابقات قرآن، جشنواره قرآنی مدهامتان، اجرای طرح قرآنی ۱۴۵۲ و برپایی جلسات آموزش قرآن کریم از مهمترین برنامههای ستاد عالی کانون های مساجد در حوزه قرآن و عترت است.
- معنویت مساجد را با ادعیه شعبان به خانهها بیاوریم
- برنامه جشن ولادت امام جواد(ع) در هیئات و مساجد کشور اعلام شد
- اجرای طرح ملی « ایران قوی» همزمان با سراسر کشور در کانون های مساجد یزد
- اسامی ۱۳۲ شهر وضعیت کرونایی سفید اعلام شد+ جزئیات
- پیشتازی مردم نسبت به مسئولان در تقویت مساجد و هیئتها
- همکاری بیش از ۲ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد با هفتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر
- میزبانی کانون های مساجد از دوره کوتاه مدت معارف مهدوی/آموزش سبک زندگی منتظرانه به کودکان
- نیاز امروز ما گسترش الگوی اسلامی «مدارا» در کشور است
|