محبت امام حسین(ع) بهترین عامل کنترل ذهن و فکر انسان برای دوری از گناه
استاد حوزه و دانشگاه گفت: بخش عمده عبادات در اندیشه و ذهن انسان است؛ هیچ نعمتی بالاتر ازمحبت امام حسین(ع) در عالم وجود ندارد که ارزش داشته باشد ذهن انسان به آن فکر کند.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» استاد حوزه و دانشگاه امروز در مراسم سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) که در حسینیه آیتالله حق شناس برگزار شد، گفت: کنترل ذهن یک مساله حاشیهای نیست بلکه گاهی در مقدرات و روابط انسان به شدت تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه گاهی ذهن در روابط انسان با خدا تولید ثواب یا گناه میکند، اظهار داشت: باید به کنترل ذهن توجه کنیم که بتوانیم معصیتهای موجود در ذهن را از بین ببریم، به عنوان مثال اعمالی هستند که با سوء ظن به خدا، ریا یا تکبر از بین میروند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه برخی شکهای اخلاقی نسبت به خداوند همانند اینکه آیا خداوند حافظ ما هست یا نه ارتباط او را با خدا خراب میکند، گفت: گاهی خداوند مقدرات انسان را بر اساس حسن ظن یا سوءظن او تقدیر میکند؛ در صحرای محشر فرصت هیچ عملی نیست اما آنجا حسن ظن به خدا داشتن میتواند عامل بخشش گناهان شود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هرکس دچار ضعف کنترل ذهن باشد شیطان ملعون او را گمراه میکند، عنوان کرد: انسان موجودی نگران آفریده شده است و این نگرانی و خوف سبب احتیاط و نگهداری او میشود اما اگر کسی معرفت نداشته باشد و خوف او به امور دنیوی معطوف شود شیطان هم او را کمک کرده و گمراه میشود.
وی با بیان اینکه نفس انسان به فال بد و امورات منفی کشش دارد و شیطان هم آن را کمک میکند، ابراز کرد: کیفیت فال ذهنی در بالا و پایین شدن مقدرات و روزی انسان اثر دارد، در دعاهای ائمه معصومین(ع) استغفار از گناهان ذهنی وجود دارد که یک نمونه آن استغفار امیرمومنان امام علی(ع) در مفاتیح الجنان است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه هنگام مطالعه قرآن به خداوند پناه ببرید که فکرهای خوب به ذهن شما برسد، عنوان کرد: بخش عمده عبادت در اندیشه و ذهن انسان است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بسیاری از مسائل مادی و اجتماعی ناشی از مسائل ذهنی است، گفت: غرق شدن ذهن در مسائل مادی به انسان صدمه میزند؛ بنابراین سعی کنید ذهن خود را بیشتر درگیر خدا کنید. آیه قرآن است که برای آنچه از مادیات به شما رسیده خوشحال نشوید و برای آنچه از دست شما رفته ناراحت نشوید زیرا اگر این خوشحالی و ناراحتی وارد ذهن شما شود به شما صدمه میزند.
وی با بیان اینکه کنترل ذهن در روابط اجتماعی موثر است، اظهار داشت: در روایت آمده است وقتی از کسی انتظار کمک دارید حتی در ذهن خود از او بد نگویید زیرا امواج ذهنی شما به او میرسد. امواج ذهنی شما به دیگران منتقل میشود بنابراین نسبت به یکدیگر سوء ظن نداشته و خیرخواه دیگران باشید که عاقبت به خیر شوید.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به آیه دیگری از قرآن کریم درباره کنترل ذهن، بیان داشت: خداوند در آیات انتهایی سوره طه خطاب به پیامبر(ص) میفرماید ای پیامبر به دنیای دیگران چشم مدوز که ما به آنها از زن و فرزند و اموال چه دادیم همه اینها فتنه و امتحان الهی است و روزی پروردگار تو بهتر است؛ منظور خداوند از چشم ندوختن یعنی فکر نکردن است زیرا هرچه انسان به نعمات دیگران فکر کند دچار ناسپاسی شده و ناسپاسی عامل کاهش نعمت است در عین حال روزی و بهرههای معنوی که خداوند به مومنان میدهد اصلا با امورات مادی قابل قیاس نیست.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: خداوند به هرکس روزی و نعمت معنوی عطا کرده است از او خواسته که به نعمات مادی دیگران چشم ندوخته و به آن فکر نکنند؛ شما عزاداران امام حسین(ع) هرجا دیدید از امورات مادی چیزی کم دارید بگویید اهمیتی ندارد من ائمه معصومین(ع) و امام حسین(ع) را دارم و این بزرگترین نعمت الهی است.
- منبر و خطابه یک علم است و منبری بیسواد نیست
- تفاوت امتحانات آخرالزمان با صدر اسلام
- خدا هرگز از گناه کسی که آبروی گناهکار را بین مردم میبرد،نمی گذرد
- راهکار بخشش گناهان در بیان امام هادی (ع)
- یکی از بزرگترین گناهان
- دینداری عارفانه، یعنی رسیدن به اوج احساس امنیت / سکینه و آرامش ثمره زندگی مومنانه است
- تعجب امام سجاد (ع) از انجام گناه
- سرانجام فرشتگانی که برای یاری امام حسین(ع) رهسپار کربلا شدند
- عادیسازی گناه در هر جامعهای موجب از بین رفتن برکت و امنیت میشود
- عملی که گناه را ریشه کن می کند
|