اشتراک امام مهدی(عج) و سیدالشهداء(ع) در امر به معروف و نهی از منکر
امام باقر(ع) می فرمایند: «... خداوند متعال به وسيلۀ او و يارانش بدعتها و باطل را از بين مىبرد، همچنانكه سفيهان حق را ميرانده باشند، تا جايى كه اثرى از ظلم ديده نشود و امر به معروف و نهى از منكر خواهند نمود، و آخر كارها به دست خدا است.»به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، از مجموعه سخنان امام حسین (ع) اهداف والای نهضت عاشورا به خوبی روشن می شود که احیای قرآن، احیای سنت نبوی و سیره علوی، از بین بردن کج روی ها، حاکم ساختن حق، حاکمیّت بخشیدن به حق پرستان، از بین بردن سلطه استبدادی حکومت ستمگران، تأمین قسط و عدل در عرصه های اجتماعی و اقتصادی و... از جمله آنهاست.
... وقتی اهداف قیام منجی عالم بشریت(عج) و ویژگی های حکومت جهانی آن حضرت(عج) را مورد بررسی قرار می دهیم همین اهداف و انگیزه ها حتی با تعابیر مشابه با تعابیر به کار رفته در مورد نهضت حسینی قابل مشاهده است.
حضرت علی بن ابیطالب(ع) در توصیف سیره حکومتی امام مهدی(ع) می فرمایند: «هنگامی که دیگران هوای نفس را بر هدایت مقدم بدارند او [مهدی موعود (ع)] امیال نفسانی را به هدایت بر می گرداند و در شرایطی که دیگران قرآن را با رأی خود تفسیر و تأویل خواهند کرد او آراء و عقاید را به قرآن باز می گرداند. او به مردم نشان خواهد داد که چگونه می توان به سیره نیکوی عدالت رفتار کرد و او تعالیم فراموش شده قرآن و سیره نبوی را زنده خواهد ساخت.»(1)
امام باقر(ع) در روایتی می فرمایند: «قائم آل محمّد(ص) مردم را به سوی کتاب خدا، سنّت پیامبر(ص) و ولایت علی بن ابی طالب (ع) و بیزاری از دشمنان آنان دعوت خواهد کرد.»(2)
همچنین از امام صادق (ع) است که فرمودند: «حضرت مهدی(ع) تمام بدعت های ایجادشده در دین را در سراسر جهان از بین خواهد برد و در مقابل، تک تک سنت های نبوی را به اجرا در خواهد آورد.»(3)
امام صادق(ع) در زمینه نوع قضاوت و داوری و برخورد آن حضرت(عج) با ظلم و ستم نیز می فرمایند: «چون قائم ما قیام کنند در بین مردم به عدالت داوری خواهند کرد و در زمان او بساط ستم و بیداد از روی زمین جمع خواهد شد و راه ها امن شده... و هر صاحب حقّی به حقّ خود دست خواهد یافت و احکام و ارزش های حیات بخش دینی در سرتاسر جامعه حاکمیّت پیدا خواهد کرد.»(4)
هماهنگونه که امام حسین(ع) هدف قیام شان را امر به معروف و نهی از منکر اعلام کردند، امام عصر عليه السّلام نیز از جانب خداوند متعال مأمور است كه تمام منكرات را از همه جاى دنيا بردارد، بهطورىكه ديگر احدى باقى نماند كه براى فعل منكر خود پناهى داشته باشد.
در كتاب المحجه در تفسير آيۀ شريفۀ: «اَلَّذِينَ إِنْ مَكَّنّاهُمْ فِي اَلْأَرْضِ أَقامُوا اَلصَّلاةَ وَ آتَوُا اَلزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ اَلْمُنْكَرِ وَ لِلّهِ عاقِبَةُ اَلْأُمُور»(5)؛كسانى كه هر گاه در زمين، آنان را توانايى دهيم، نماز را بپا دارند، و زكات [به مستحق] برسانند، و امر به معروف و نهى از منكر نمايند، و عاقبت كارها به دست خدا است. »
از امام باقر عليه السّلام نقل است كه فرمود: «اين براى آل محمد(ص) است، مهدى و اصحاب او، خداوند متعال مشارق و مغارب زمين را به تصرف آنها درآورد، و دين را آشكار سازد و خداوند متعال به وسيلۀ او و يارانش بدعتها و باطل را از بين مىبرد، همچنانكه سفيهان حق را ميرانده باشند، تا جايى كه اثرى از ظلم ديده نشود و امر به معروف و نهى از منكر خواهند نمود، و آخر كارها به دست خدا است.»(6)
نتیجه آن که علاوه بر مشترک بودن اهداف نهضت عاشورا با قیام امام مهدی(ع) در زمان حکومت جهانی حضرت ولی عصر (ع) بذرها و نهال های غرس شده در جریان قیام کربلا به بار خواهد نشست و به برکت آن، جهان پر از عدل و داد خواهد شد و تمام اهداف انبیای الهی از آدم تا خاتم(ص) تحقق خواهد یافت و بشر طعم واقعی صلح و امنیّت و سعادت را خواهد چشید.
پی نوشت ها:
1-بحارالانوار، ج51، ص130؛
2-الزام الناصب، ص177؛
3-ینابیع الموّدة، ج3، ص62؛
4-بحارالانوار، ج52، ص352؛
5-سوره حج، آیه 41؛
6- مکیال المکارم صص319-318
- "خودفراموشی" عذاب کسی است که خدا را نشناسد
- ازدواج؛ کارخانه تولید موحدین
- این دو ورزش را به فرزندان خود بیاموزید
- ثواب عالی کمک به نابینا
- ثمره سریع اطعامدهی
- چهار نعمتی که خیر دنیا و آخرت با آن است
- امام حسین (ع) در کلام رسول خدا(ص)
- درس اخلاق | تحصیل رزق حلال بزرگترین عبادت است
- پاداش أخروی مرگ در مکه و مدینه
- حدیث| قبل از وقوع مصیبت محزونیم و بعد از آن، راضی به امر خدا
|