«کانون فرهنگی هنری» درخت تناور ۲۶ ساله
کانونهای فرهنگی هنری که با مدیریت حکیمانه مدیرانش، به درختی تناور و ۲۶ ساله تبدیل شده است، همه ساله ویژه برنامه هایی در بزرگداشت «۱۹ مهر» در سراسر ایران برگزار می کنند.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، گروه مسجد و کانونهای مساجد: پیرو مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تاریخ 12 اسفندماه ١٣٧١ طبق مصوبه ٣٠٢ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد در راستای احیای کارکردهای اصیل و راستین این وزارتخانه، هیاتی برای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند.
این هیات پس از شکلگیری و آغاز به کار «ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد» نام گرفت و نخستین کانون فرهنگی هنری مسجدی را در سال 1372 با حضور آیت الله محمدرضا مهدوی کنی؛ تولیت حوزه علمیه مروی تهران و علی لاریجانی؛ وزیر وقتِ فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی کرد.
اکنون با تلاش های مدیران و کارکنان ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد و دبیرخانه های استانی کانونها، تعداد کانونهای فرهنگی و هنری از مرز 24 هزار باب گذشته است و روزانه محل فعالیت های فرهنگی، هنری، علمی و پژوهشی 2 میلیون کودک، نوجوان و جوان است، افرادی که کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را بستری برای ظهور توانمندی ها و خلاقیت های خود یافته اند و مشتاقانه در تکاپوی خدمت به کشور و انقلاب اسلامی ایران هستند.
اهمیت و ارزشمندی این نهاد انقلابی تا آنجایی پیش رفته است که به دنبال راهاندازی بیش از 10 هزار کانون فرهنگی هنری مسجدی در برنامه پنجم توسعه و رسیدن آمار کانونها به بیش از 23 هزار باب، قانون برنامه ششم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف به راهاندازی کانون فرهنگی هنری مساجد در تمام مساجد شهری و همچنین مساجد روستاهای بالاتر از هزار نفر جمعیت کرده است.
ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای تحقق این هدفگذاری، برنامهریزیهای خود را انجام داده است و به افزایش تأسیس تعداد کانونها در هر سال اهتمام ویژهای دارد.
تصویب اساسنامه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در اول خرداد ماه ٩٧، مصادف با ششم ماه مبارک رمضان، با رأی اکثریت اعضای شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید و تأییدی دوباره بر این اعتماد ارزشمند برای احیاءِ کارکردهای مساجد و افزایش نقش مسجد در مسائل فرهنگی است که بستری برای تحول عظیم فرهنگی مبتنی بر هویت ایرانی ـ اسلامی خواهد بود، اقدامی که با مدیریت حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی؛ دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، از مهم ترین افتخارات این ستاد طی 26 سال اخیر به شمار می آید.
این اساسنامه بنا دارد تا با احیای نقش واقعی فرهنگی، آموزشی و تبلیغی مساجد، تربیت و رشد نیروهای متعهد انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای کشور، مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان را سرلوحه اهداف و برنامههای خود قرار دهد و فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد را در این مسیر ساماندهی کند.
این همه تلاش و کوشش از سوی آیتالله سیدعلی خامنهای؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مورد تقدیر قرار گرفت، به طوری که معظم له در جریان سفر به خراسان شمالی در سال 1391، سخنان مهمی درباره کانونهای فرهنگی هنری بیان کردند که نقطه عطفی در توجه دستگاه ها و مسئولان کشور به این نهاد مسجدی شد «من سفارش میکنم که کانونهاى فرهنگى - هنرى مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکارى بسیج. بد است که بین روحانى مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکارى بسیج، این کانونهاى فرهنگى ـ هنرى مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنى که متناسب با نیاز آن جوانى است که آنجا حضور پیدا می کند، فراهم کنید.
مطالعه کنید. کتابهایى وجود دارد که می شود از این کتاب ها استفاده کرد، کتابهایى هست، بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانى که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهاى فرهنگى ـ هنرى بروید و پذیراى جوان ها باشید، با روى خوش هم پذیرا باشید، با سماحت، با مدارا. فرمود "و سنّة من نبیّه" که ظاهرا عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید.»
ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و دبیرخانه های استانی آن همه ساله ویژه برنامه هایی در گرامیداشت و نصبالعین قرار دادن رهنمودها و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار می کنند که در ادامه، تعدادی از مهم ترین برنامه های آنها می آید.
خالی از لطف نیست که بدانید، این مجموعه، برنامههای مشترکی در سراسر کشور به مناسبت 19 مهر برگزار می کند که دیدار با نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه استان، تبیین منویات مقام معظم رهبری توسط ائمه جماعات در مساجد، تجدید میثاق مدیران، مسئولان و اعضایکانونها با آرمانهای امام راحل (ره) و رهبر انقلاب، دیدار و تجلیل از خانوادههای معظم شهدا و تقدیر از مدیران و اعضای فعال و نمونه کانونهای فرهنگی هنری، از مهم ترین آنها است.
علاوه بر این کانونهای فرهنگی هنری مساجد هر استان نیز ویژه برنامههایی را به صورت اختصاصی در استان خود طراحی و اجرا میکنند.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، تجلیل از ائمه جماعات، فعالان، پژوهشگران و رابطان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، توزیع کتاب در سطح کانونها و برگزاری حلقه های طرح تربیتی چهره به چهره با محوریت ١٩ مهر، از مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان است.
مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان فارس عبارتند از: سخنرانی سرپرست کانونهای مساجد استان پیش از خطبههای نمازجمعه، نشست خبری با اصحاب رسانه در استان، حضور سرپرست کانونهای مساجد استان در گفتوگوی خبری صدا و سیمای مرکز فارس، افتتاح ١٩ کانون فرهنگی هنری در مساجد استان، تجلیل از فعالان فرهنگی، علمی و آموزشی کانونها و فراخوان مسابقه پژوهش با محوریت فرمایشات مقام معظم رهبری در مهر ماه ٩١.
برگزاری همایش اعضایکانونهای مساجد استان با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، برپایی تجلیل از مدیرکانون، امام جماعت و فرمانده پایگاه بسیج در سه مسجد شهر خرمشهر که فعالیتهای شاخصی داشته اند، از مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان است.
مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان خراسان رضوی عبارتند از: همایش ١٩ مهر با حضور اعضای کانونها و مدیرکل فرهنگ وارشاد استان، تهیه و ارائه تیزر و کلیپ به صدا و سیمای مرکز استان، پخش زیرنویس از سیمای استانی، تبلیغات محیطی، گردهمایی ٤٠٠ نفر از خواهران نخبه و فعالکانونها و تبادل تفاهم نامه همکاری با کمیته امام (ره).
اجرای کارگاه هماندیشیکانونهای سطح شهرستان سنندج، ارسال تجهیزات کتابخانهای و کتابهای عمومی به کانونها و کتابخانههای مساجد، افتتاح ٢ کانون جدید التاسیس به صورت نمادین در شهرستان سنندج و شهرستان دهگلان، کلاسهای آسیبهای اجتماعی با همکاری مرکز بهداشت استان در روستاهای تابعه، برگزاری نشست مسئولان و مدیرانکانونهای منتخب و بازدید از کانونهای منتخب سطح استان، از مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کردستان است.
مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان غربی عبارتند از: ارائه گزارش به امامان جمعه استان، بازدید از ٤٠ کانون و کتابخانه موفق در سطح استان، نشست خبری با موضوع بزرگداشت ١٩ مهر ، انتشار گزارش عملکرد در مطبوعات، خبرگزاریها و رسانه های محلی و حضور مسئول کانونهای مساجد استان در صدا و سیما و ارائه گزارش عملکرد.
دیدار با برخی از ائمه جمعه در شهرستانها به همراه مسئولان و اعضایکانونهای مساجد، توزیع پوستر ١٩مهر و توزیع اقلام فرهنگی و فضاسازی و آگاه سازی آحاد جامعه نسبت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد کانونهای مساجد، بازدید از کانونهای منتخب فرهنگی هنری مساجد استان، خانه فرهنگ دیجیتال و کتابخانههای مساجد و برگزاری همایش پیوند «مسجد، مدرسه، خانواده» در سالن اجتماع کانون بعثت آموزش و پرورش بیله سوار با حضور امام جمعه شهرستان بیله سوار، مسئولان محلی و فعالانکانونهای مساجد این شهرستان، از مهم ترین برنامه های دبیرخانه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل است.
یکی از مهم ترین برنامه های مرتبط با بزرگداشت 19 مهر در سال جاری، با عنوان «همایش تجدید میثاق با ولایت» با حضور و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی و با شرکت جمعی از فعالان موفق کانونهای فرهنگی هنری و بانوان نمونه این کانونها، در مجتمع فرهنگی نور تهران برگزار شد.
- همکاری بیش از ۲ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد با هفتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر
- پیوند عجیب ماه شعبان با درخت طوبی؛ درختی که با دستان خدا کاشته شده است
- کاشت درخت حرا در همه شهرستانهای ساحلی استان بوشهر
- جنگلها و منابع باید از دستاندازی سوداگران حفظ شود
- طبیعت شهرستان گناوه در معرض تخریب/ لزوم احیای مراتع و کاشت درخت
|