آخرین اخبار
کد خبر : 11576 تاریخ ثبت : 1397/7/23 10:50:31

نمایش قدرت مستضعفان؛ وجه اشتراک پیاده روی اربعین با ظهور

حجت الاسلام کلباسی با بیان ایکه پیاده روی اربعین در ابعاد مختلف ماکتی از عصر ظهور است، گفت: این پیاده روی نگاه فراملی، فرامذهبی، جامع و به دور از تعصبات نابجا و نهایتاً زیستِ مسالمت آمیز را که از دستاوردهای ظهور است، به نمایش می گذارد.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام «مجتبی کلباسی»  درباره ارتباط اربعین حسینی با ظهور امام مهدی(عج)، اظهار کرد: ارتباط نهضت حسینی چه در عاشورا و چه اربعین و دیگر جلوه های آن با مهدویت و ظهور امام عصر(عج) ارتباط بسیار مستحکم و جدایی ناپذیر است؛ این ارتباط هم از بعد ماهوی است و هم از نظر نوع دشمنان و هم از نظر ویژگی های تاریخی مسئله.

 

رییس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: در بعد منتظران و یاران امام حسین(ع) نیز شباهت هایی بین قیام حسینی و ظهور مهدوی وجود دارد؛ همچنین در متون مربوط به فرهنگ عاشورا مهدویت جلوه ای خاص دارد مثل تعبیر «امامِ منصور» در زیارت شریف عاشورا.

 

وی تاکید کرد: علاوه بر این، اهداف قیام عاشورای حسینی با ظهور و قیام مهدوی مشترک است اهدافی اعم از مبارزه با ظلم و فساد، مبارزه با بی عدالتی و تبعیض و ... یعنی همان اصلاحی را که حضرت سیدالشهداء(ع) با قیام عاشورای خود درصدد تحقق آنها بودند، امام مهدی(عج) نیز می کوشند چنان اصلاحاتی را رقم بزنند و از این رو، قرآن می فرماید: «أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ».

 

حجت الاسلام کلباسی در ادامه بیان کرد: در این میان پیاده روی اربعین نمونه ای از تجلیات مختلف فرهنگ عاشورایی است یعنی اولاً پیاده روی ضد ظلم و در طرفداری از مظلوم است، همچنین، این پیاده روی نمایش قدرت مستضعفان و کسانی است که در نظام های فعلی دنیا جایگاهی ندارند، یعنی نه در سازمان ملل نه شورای امنیت و نه در سایر مجامع اسم و جا و راهی برای شان نیست اما حضوری جدی در صحنه و مطالبه و هدفی دارند که این اهداف نمی تواند غیر از اهداف نهضت امام زمان(عج) باشد چراکه عاشورا و ظهور در امتداد یکدیگر اند هر چند از نظر زمان فاصله دارند.

 

وی اضافه کرد: نکته دیگر آنکه بسیاری از ویژگی هایی که در نهضت مهدوی به دنبال آن هستیم در پیاده روی اربعین تبلور و تجلی عینی دارد؛ برای مثال همدلی، همراهی و معاونت و کمک کردن، استقبال از زائران امام حسین(ع)، کنار گذاشتن بسیاری از مرزهای موهوم اعم از زبان، جغرافیا، نژاد و حتی مرزهای فرقه ای و مذهبی؛ چنان که حتی شاهد حضور افراد از ادیان دیگر در پیاده روی اربعین هستیم.

 

رییس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به حضور وحدت گرایانه شیعه و سنی در پیاده روی عظیم اربعین حسینی، ابراز کرد: از این رو، اربعین تجلی ویژه ای است از نهضتی که در کربلا آغاز شده و تا حکومت مهدوی و  ظهور امام عصر(عج) امتداد خواهد داشت و پایان بخش همه ظلم ها می شود.

 

وی درباره اشتراک پیاده روی اربعین با عصر ظهور در بعد جهانی بودن و همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و مذاهب در کنار یکدیگر، گفت: حکومت امام عصر(عج) جهانی است و دیدگاهی جهانی دارد، این حکومت در مرزهای محدود، متوقف نمی شود، چنان که در روایات مربوط به ظهور می بینیم مسیحیان و یهودیان و پیروان دیگر مذاهب به حضرت حجت(عج) می پیوندند.

 

کلباسی در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت حکومت شایستگان که خداوند آن را متعلق به صالحان می داند بر مبنای نژاد، زبان و جغرافیا و رنگ و فقیر و غنی شکل نمی گیرد بلکه به همه مردم تعلق دارد و اربعین از این نظر نیز ماکتی برای ظهور به شمار می رود، چراکه نگاه فراملی، فرامذهبی، جامع و به دور از تعصبات نابجا و نهایتا در کنار هم زیستنِ مسالمت آمیز را به نمایش می گذارد و این دستاورد بزرگی در مسیر نزدیک شدن به ظهور است.

 

 

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه