آخرین اخبار
کد خبر : 12256 تاریخ ثبت : 1397/10/17 20:06:03

آثار اجتماعی دعای فرج

دعا روحیه مسئولیت پذیری نسبت به جامعه را در افراد ایجاد و تقویت می کند چنان که امیرمومنان امام علی(ع) می فرمایند: «امر به معروف و نهی از منکر کنید تا خداوند دعایتان را مستجاب کند»؛ چیزی که وجودش بشدت در جامعه منتظران مورد نیاز است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، یکی از اعمال توصیه شده برای منتظران ظهور امام عصر(عج) و دولت کریمه ایشان، دعا برای فرج حضرت حجت(عج) است.

اما اینکه این دعا از چه باب ضرورت دارد و چه برکاتی را به همراه خواهد داشت و نیز اساساً چه تاثیری بر سبک زندگی منتظرانه بر جای می گذارد، مسئله ای است که دانستن آن به برخورداری از روحیه منتظرانه کمک می کند.

 

باید توجه داشت دعا در فرهنگ اسلام از جایگاهی رفیع برخوردار است و در آیات و روایات نسبت به آن توصیه شده، چنان که خدای متعال می فرماید: «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ» یعنی مرا بخوانید تا اجابت تان کنم.

 

از سوی دیگر، دعا از عوامل تغییر در مقدرات الهی است یعنی دعا و تضرع به درگاه باری تعالی باعث می شود مقدرات الهی تغییر کرده و حتی اگر چیزی در تقدیر آدمی باشد یا نباشد، تغییر کند چنان که امام صادق(ع) فرمودند: «إنَّ الدُّعاءَ يَرُدُّ الْقَضاءَ» یعنی با دعا قضا و قدر الهی هم تغییر می کند. لذا دعا در جامعه منتظر که گرفتار درد غیبت و عواقب ناشی از آن است، می تواند با زمینه سازی برای تغییر تقدیر و کم کردن عمر غیبت، گره بسیاری از مشکلات را در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باز کند.

 

همچنین، دعا سبب دفع بلا می شود و بلایای احتمالی را که بعضا هم در زندگی آدمی اجتناب ناپذیر هستند، برطرف می کند چنان که از رسول خدا(ص) نقل است که فرمودند: «شب و روز دعا کنید؛ همانا سلاح مؤمن دعاست».

 

علاوه بر این، دعا نوعی ایجاد انگیزه و روحیه امید در دعاکننده برای رسیدن به مطلوب و مقصد مدنظر است چراکه باعث می شود انسان بداند که جز آنچه خود در توان دارد، دستی هست که از غیب حمایت اش کرده و مسیر رسیدن به خیرات و آرزوها را برایش هموار می کند. و این ضرورتی انکارناپذیر در جامعه منتظران و گرفتار به درد غیبت است تا بتوانند در پرتوی امید حاصل از دعا، دلسرد نشده و تا جایی که می توانند زمینه ظهور را با تصمیم سازی فراهم کنند.

 

همین موارد اندک باعث می شود به خوبی فلسفه دعا برای سلامتی امام زمان(عج) را درک کنیم چون از یک سو با این دعا، خدا را خوانده ایم و با او ارتباط گرفته ایم و در سایه این ارتباط نه تنها خواست ها یا همان حاجت های مان برآورده می شود بلکه چشم طمع ما از هر که غیر خدا است، هم بسته خواهد شد.

 

دعا همچنین سبب آرامش روانی شده و ترس ها و اضطراب ها را از بین می برد و در سایه همین رفع ترس است که انسان توان و شهامت دست زدن به کارهای بزرگ را می یابد. این چیزی است که جامعه منتظر و منتهی به دولت کریمه امام عصر(عج) بشدت به آن نیاز دارد، تا در سایه آرامش راه را از بیراهه شناخته و مسیر منتهی به ظهور را طی کند.

 

علاوه بر این، دعا روحیه مسئولیت پذیری نسبت به جامعه را در افراد ایجاد و تقویت می کند چنان که امیرمومنان امام علی(ع) می فرمایند: «امر به معروف و نهی از منکر کنید تا خداوند دعایتان را مستجاب کند»؛ چیزی که وجودش بشدت در جامعه منتظران مورد نیاز است چراکه اساساً یکی از عوامل غیبت و طولانی شدن عمر آن، بروز و رواج بی تفاوتی ها و عدم مسئولیت پذیری ها است که در صورت رفع می توان به نزدیکی ظهور و درک آن دولت موعود، امیدوارتر بود.

 

این برکاتی که برای دعا بیان شد وقتی به وجود مقدس امام عصر(عج) که خود سبب آرام زمین و زمان هستند، (ایشان خود فرمودند: «إنّي أمانٌ لأِهلِ الأرضِ كَما أنَّ النُّجُومَ أمانٌ لأِهلِ السَّماءِ؛ من امان و مایه امنیت اهل زمین ام؛ همان گونه که ستارگان امنیت بخش اهل آسمان هستند») وصل شود قطعاً آثاری شگرف را رقم می زند که بی تردید ریشه این همه توصیه برای دعای فرج و دعای سلامتی را نیز باید در آنها جست بویژه آنکه مداومت بر دعای فرج، انس و الفتی را میان منتظران و امام مهدی(عج) ایجاد می کند که در سایه آن گناهان و خطاها اگر نگوییم حذف بلکه کمتر می شود و همین اصلاح افراد و سبک زندگی های شان که جامعه را نیز متاثر کرده و فضای آن را هم دستخوش تحولات مثبت می کند، می تواند فاصله با ظهور را کم کند چراکه این ما و گناهان مانیم که غیبت را سبب شده و بر عمرش می افزاییم، چنان که عالم ربانی مرحوم آیت الله العظمی بهجت می فرمود: «سبب غیبت امام زمان (عج) خود ما هستیم!» [در محضر بهجت:1/91]

 

 

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه