بهره مندی از نظر مراجع برای تقویت فعالیت های مهدوی/برگزاری نخستین اجلاس ملی «مهدویت و انقلاب اسلامی/میزبانی جمکران از زائران
دیدار دست اندرکاران اجلاس «مهدویت و انقلاب اسلامی» با مراجع تقلید، برگزاری نشست ماهانه فرهنگ مهدوی و رونمایی از مجموعه هفت جلدی «فرهنگ مهدویت و انتظار» از مهمترین رویدادهایی است که حوزه مهدویت در آخرین هفته دی ماه شاهد آنها بود.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حوزه مهدویت در هفته جاری با برنامه ها و اخبار متنوع، روزهای پرکاری را پشت سر گذاشت.
آنچه در ادامه می آید مروری بر اخبار این حوزه در آخرین هفته از دی ماه است:
مسابقه کتابخوانی «چه اصراری بر حجاب؟» برگزار می شود
اداره آموزش معاونت فرهنگی مسجد مقدس جمکران با هدف ترویج و فرهنگ سازی حجاب و عفاف مسابقه کتابخوانی «چه اصراری بر حجاب؟» را برگزار می کند.
بنابر این گزارش، منابع سوالات این مسابقه از کتاب «حجاب عزت است یا اسارت؟» نوشته محمدصادق ذبیحی طرح شده و علاقه مندان برای شرکت در آن می توانند در روزهای سه شنبه، پنجشنبه و جمعه در صحن اصلی مسجد مقدس جمکران این کتاب به همراه برگه سوالات مسابقه را به صورت هدیه دریافت سوالات طرح شده پاسخ دهند.
گفتنی است، مسابقه کتابخوانی «چه اصراری بر حجاب؟» تا ایام نوروز ۹۸ ادامه دارد.
دفاع از رساله «بررسی حقیقت دجال در عهدین و منابع شیعه و اهل سنت»
جلسه دفاعیه رساله علمی سطح چهار با موضوع «بررسی حقیقت دجال در عهدین و منابع شیعه و اهل سنت» اثر حجت الاسلام سید حسین كاظمی دفاع شد.
بنابر این گزارش، آیت الله طبسی، استاد راهنما، حجت الاسلام کلباسی، استاد مشاور و حجج اسلام پورسیدآقایی و باغبانی آرانی به عنوان استادان داور در این جلسه حضور داشتند.
گفتنی است، رساله علمی سطح چهار با موضوع «بررسی حقیقت دجال در عهدین و منابع شیعه و اهل سنت» عصر دیروز (شنبه، 22 دی ماه) در مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم دفاع شد.
برنامه های جمکران در آخرین هفته دی ماه
مسجد مقدس جمکران در آخرین هفته از دی ماه همچون هفته های گذشته با برنامه های متنوع میزبان منتظران و مهدی باوران می شود.
بنابر این گزارش، برنامه های میعادگاه منتظران از سه شنبه، ۲۵ دی با جلسه آموزش عمومی قرآن از ساعت ۱۸:۳۰ آغاز شد و با سخنرانی حجتالاسلام بندانی نیشابوری در ساعت ۲۰:۱۵ ادامه یافت.
پایان بخش برنامه های سه شنبه شب جمکران قرائت دعای پرفیض توسل با نوای حاج مهدی رسولی از ساعت ۲۱ بود.
همچنین، مسجد مقدس جمکران پنجشنبه، 27 دی ماه از ساعت ۱۹ با جلسه آموزش عمومی قرآن میزبان زائران شده و با سخنرانی حجتالاسلام بنیادی در ساعت ۲۰:۱۵ و زمزمه دعای پرفیض کمیل با نوای حاج حسین فروغی از ساعت ۲۱ به برنامه های شب جمعه خود پایان می دهد.
علاوه بر این، میعادگاه منتظران در روز جمعه(روز منتسب به حضرت بقیه الله الاعظم(عج)) ۲۸ دی ماه از ساعت ۶ صبح با قرائت دعای عهد میزبانی از زائران را آغاز می کند.
سخنرانی حجتالاسلام میرشفیعی از ساعت ۶:۱۵، زمزمه دعای پرفیض ندبه با نوای سید جواد میرجعفری از ساعت ۷ از دیگر برنامه های صبح جمعه میعادگاه منتظران است.
گفتنی است، قرائت زیارت شریف آل یاسین از ساعت ۱۶ پایان بخش برنامه های این هفته مسجد مقدس جمکران است.
دیدار دست اندرکاران اجلاس «مهدویت و انقلاب اسلامی» با مراجع تقلید
عوامل و دست اندرکاران نخستین اجلاس ملی «مهدویت و انقلاب اسلامی» روز گذشته (سه شنبه، 25 دی ماه) از ساعت 11 با آیت الله العظمی علوی گرگانی و از ساعت 12 و 30 دقیقه و پس از اقامه نماز ظهور و عصر با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.
بنابر این گزارش، بهره مندی از نظرات مراجع تقلید درباره این اجلاس و نیز محورهای اعلام شده آن، ازجمله مباحث مدنظر در این دیدارها بود.
در این دیدار معاونان مرکز تخصصی مهدویت و نیز برخی استادان و صاحبنظران این عرصه حضور داشتند.
به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، اجلاس ملی «مهدویت و انقلاب اسلامی» در جوار بارگاه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) روز پنجشنبه، ۱۱ بهمن ماه در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران حضرت مهدی(عج) برگزار میشود.
در این همایش ملی، برخی مراجع عظام تقلید، مسئولان حوزههای علمیه، استادان حوزه و دانشگاه و همچنین ۱۵ نفر از فعالان مهدوی هر استان در تمامی حوزههای هنری، آموزشی، پژوهشی، ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی از سوی دفاتر استانی بنیاد انتخاب شدهاند، حضور می یابند.
مهلت ارسال مقالات به این همایش تا پایان دی ماه جاری است و علاقهمندان میتوانند مقالات خود را در موضوعات نقش آموزههای مهدویت در پیروزی انقلاب اسلامی، رسالت انقلاب اسلامی نسبت به مهدویت، تأثیر مهدویت در وحدت جهان اسلام، رابطه انقلاب اسلامی با مهدویت در منظومه فکری اندیشمندان، جایگاه اندیشه مهدویت در سیاستگذاریهای کلان نظام را به پست الکترونیکی ejlas@mahdaviat.ir ارسال کنند.
انتشار بیش از ۱۳۸ عنوان کتاب به همت «گنجشکهای جمکران»
انتشارات مسجد مقدس جمکران با کتاب هایی در موضوعات مهدویت، سبک زندگی، آموزش مفاهیم دینی، تاریخ زندگی اهل بیت(ع) و انبیا در دومین نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان استان قم حضوری فعال دارد.
این انتشارات در سال های اخیر با راه اندازی دفتر کودک و نوجوان با هدف ارتقاء کمی و کیفی آثار در این حوزه و دعوت از کارشناسان، صاحب نظران و مولفان صاحب نام توانسته تولیدات خوبی را در حوزه کودک و نوجوان روانه بازار نشر کند.
با تأسیس دفتر کودک و نوجوان انتشارات کتاب جمکران با عنوان «گنجشکهای جمکران» از سال ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۱۳۸ عنوان کتاب در موضوعات مهدویت، سبک زندگی، آموزش مفاهیم دینی و زندگی، تاریخ اهلبیت (علیهم السلام) و انبیاء منتشر و در اختیار علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.
از جمله قالبهای موفق این دفتر، قالب داستانی بوده که در این راستا کتابهای پرمخاطبی همچون «جایزه تابستانی»، «پرواز با پاراموتوئر را دوست دارم»، «ضامنهای معتبر»، «روزی که حیوانات جنگل شکایتنامه تنظیم کردند»، «حدیث خوبان»، مجموعه «مژده گل»، مجموعه «غیبت پیامبران»، «دیدار با مسجد جمکران»، «محمدجواد و شمشیر ایلیا»، «قلعه محافظین»، «بچههای فرات»، «شکل کوسه»، «کی خانم نارنجی رو ناراحت کرد؟» و «دوران زندگی» منتشر شده است.
این ناشر مهدوی در نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان استان قم نیز حضوری فعال دارد و آخرین کتاب های منتشر شده برای کودکان و نوجوانان را در معرض بازدید کتاب دوستان قمی قرار داده است.
«فرار از شب» راهی بازار نشر می شود
رمان «فرار از شب» نوشته اکرم صادقی به زودی توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران راهی بازار نشر می شود.
بنابر این گزارش، در توضیح محتوای این رمان آمده است:
سوای قرآن که بزرگترین معجزهی پیامبر مهربانیهاست، شاید بشود گفت مهمترین اعجاز رسول خدا(ص) به راه آوردن مردمان سرزمین بادیه و شتر بود. مردانی سختتر از سنگ و خشکتر از بیابان. رامشدنی نبودند مگر به زبان نرم و شراب شیرین. زبان نرم رسول خدا(ص) و شهد اخلاق و مرام خوشش عرب بادیهنشین زمخت را نوازش داد و از بردگی بتها به بندگی خدا رساند.
بیشتر بخوانیم:
متنی شگفتآور با نامی غیرمنتظره
ماجرای ضمانت یک درخت در بهشت
طلبهها از سیاره دیگری میآیند!
رمانی به روایت محافظ آیتالله
رمان «فرار از شب» روایت داستان زندگی زن و مردی است که یکی از بادیه و دیگری از شهر به رسم عشق با هم آمیختهاند. ادامهی روزهای عاشقانهشان مصادف است با آخرین روزهای حضور رسول خدا(ص) در مکه. زن به انتظار تولد نوزادی بیقرار است و مرد که پسر صحراست مهارتی در رد زدن دارد. طفل و ردی که مرد باید برای پیدا کردن رسول خدا(ص) بزند، مرد و زن را با یکی از مهمترین فصلهای زندگی پیامبر(ص) گره میزند و سفر ناگزیری که برایشان پیش میآید، داستان پر فراز و نشیبی از زندگیشان برایمان میسازد.
اکرم صادقی در رمان فرار از شب، با زبانی تصویری و ضرباهنگی تند همچون فرار، جذب سختترین مردان را که در تاریکی شب راه گم کردهاند، روایت میکند.
فرار از شب روایت سفر است و تعقیب و گریز؛ این دو گزاره داستان را خواندنی و شخصیتها را بیشتر در معرض کنش قرار داده است. کنشهایی که هر کدام گام جدیدی برای شناخت خود و کسی است که همه از او حرف میزنند.
۳۰ دی ماه؛ آخرین مهلت شرکت در اجلاس ««مهدویت و انقلاب»/برگزاری در آستانه دهه فجر
حجت الاسلام «ناصر ساجدی فر» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان با اعلام برگزاری نخستین اجلاس ملی «مهدویت و انقلاب اسلامی»، اظهار کرد: این اجلاس به مناسبت 40 سالگی انقلاب اسلامی و در محورهای متنوع 11 بهمن ماه در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی و در جوار بارگاه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار می شود.
مدیر بنیاد مهدی موعود(عج) استان قم درباره محورهای این اجلاس ملی بیان کرد: نقش آموزه مهدویت در پیروزی انقلاب اسلامی، تاثیر اندیشه مهدویت در وحدت جهان اسلام، جایگاه اندیشه مهدویت در سیاست گذاری کلان نظام (متاسفانه این نگاه به مهدویت تا کنون نبوده است)، رسالت انقلاب اسلامی در توسعه اندیشه مهدویت و مهدویت در اندیشه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از محورهایی است که علاقمندان می توانند مقالات خود را در آنها به دبیرخانه ارسال کنند.
وی با بیان اینکه 30 دی ماه آخرین مهلت ارسال آثار به این اجلاس است، تصریح کرد: برخی نهادهای علمی پژوهشی و نیز دستگاه های فرهنگی در برگزاری این اجلاس همکاری دارند. از مدعوین اصلی این اجلاس علاوه بر اندیشمندان و صاحبنظران می توان به حجت الاسلام «محسن قرائتی» و سرلشکر «رحیم صفوی» اشاره کرد.
مدیر بنیاد مهدی موعود(عج) استان قم با ابراز خرسندی از میزان استقبال صورت گرفته از این اجلاس، بیان کرد: علاوه بر مقالات سفارشی، با توجه به آنکه مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم خود به لحاظ فارغ التحصیلان از بنیاد علمی بالایی برخوردار است، مشارکت بالغ بر 300 400 فارغ التحصیل این مرکز در اجلاس بر غنای علمی اجلاس می افزاید.
وی درباره دستاوردهای برگزاری این اجلاس همزمان با 40 سالگی انقلاب، خاطرنشان کرد: تبعا در این بلوغ 40 سالگی انقلاب اسلامی از جهات مختلف در حال رصد است لذا دستاوردهای نظام و انقلاب در حوزه مهدویت هم بررسی می شود چراکه اساساً رابطه انقلاب و مهدویت دوسویه و تکوینی است.
نشست «مهدویت و امنیت راهبردی» برگزار می شود
یکصدو بیست و هشتمین نشست از سلسله نشست فرهنگ مهدوی با موضوع «مهدویت و امنیت راهبردی» برگزار می شود.
بنابر این گزارش، اسماعیل شفیعی سروستانی در این نشست با موضوع یادشده سخنرانی می کند.
گفتنی است، این نشست پنجشنبه، 27 دی ماه از ساعت 14:30 سالن سوره حوزه هنری خیابان سمیه نرسیده به پل حافظ برگزار می شود.
شرکت برای عموم علاقمندان آزاد و رایگان است.
درسنامه هفت جلدیِ «فرهنگ مهدویت و انتظار» رونمایی می شود
درس نامه مهدوی «فرهنگ مهدویت و انتظار» به همت موسسه فرهنگی هنری موعود (عج) و با توجه به درک خلاء یک اثر جامع مهدوی برای آشنایی علاقمندان به مباحث مهدویت و انتظار با قلمی روان و گیرا منتشر شد.
بنابر این گزارش، این اثر برای نخستین بار در کشور و در هفت جلد و به قلم «ابراهیم شفیعی سروستانی» به رشته تحریر در آمده و موسسه موعود عصر (عج) با سابقه بیش از 23 سال فعالیت مهدوی و فرهنگی این اثر را منتشر کرده است.
در مقدمه این کتاب می خوانیم:
«شاخصه های رویکرد مهدوی در دوران پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران کاملا با یکدیگر متفاوت است. تا پیش از اوج گیری نهضت امام خمینی (ره) شاخصه های رویکرد مهدوی غالب عبارت بودند از:
1.توجه به امام مهدی (عج) تنها به عنوان «منجی موعود» و نجات بخشی که در آینده ای نامشخص می آید و همه دردها، رنج ها و نابرابری ها را پایان می دهد؛
2.تمرکز بر عصر ظهور بدون داشتن هیچ چشم انداز روشنی برای اصلاح امور و بهبود وضع جامعه در «عصر غیبت»؛
3.خلاصه شدن وظایف منتظران در دعا برای فرج و نزدیک تر شدن ظهور منجی موعود(عج)؛
4. تاکید صرف بر «ولایت ورزی»(تولی) و بی توجهی به «برائت جویی» (تبری) از همه مظاهر کفر و شرک و نفاق در عصر حاضر.
حضرت امام خمینی (ره) با طرح دیدگاه ها و نظرات بدیع خود، باب جدیدی را در حوزه مهدویت و انتظار گشود و شاخصه های رویکرد مهدوی را دستخوش تغییر کرد. مطالعه آثار و سخنان امام راحل نشان می دهد که در دیدگاه های ایشان مهمترین شاخصه های رویکرد مهدوی عبارتند از:
الف) توجه به امام مهدی (عج) به عنوان آخرین «حجت خدا» و امام حی و حاضری که نسبت به وضعیت حال مسلمانان بی تفاوت نیست.
ب) از نظر دور نداشتن «عصر غیبت» و تلاش برای اصلاح وضع موجود با هدف زمینه سازی برای ظهور؛
ج) توسعه وظایف و تکالیف منتظران و منحصر نشدن این وظایف به دعا برای تعجیل فرج و درخواست ملاقات با ایشان؛
د)توجه به «برائت جویی» به عنوان مقدمه و شرط «ولایت ورزی» واقعی.
مجموعه کتاب های «فرهنگ مهدویت و انتظار» با توجه به این رویکرد شکل گرفته و برای تبین هرچه بیشتر دیدگاه های امام راحل، دو دسته مباحث را مورد توجه قرار داده است:
نخست مباحث ناظر به شناخت امام مهدی (عج) و ویژگی های آن حضرت به عنوان امام زمان و آخرین حجت خدا در زمین؛ دوم مباحث ناظر به شناخت تکالیف منتظران در عصر غیبت، در وجوه فردی و اجتماعی.
این مجموعه در هفت جلد به شرح زیر سامان یافته است:
اول. منم مهدی: با محوریت زندگی و شخصيت امام مهدی (عج) در شش جلد تنظیم شده است.
دوم. او را بشناسیم: این جلد در سه فصل به ضرورت و مفهوم معرفت امام، ويژگیهای امامان معصوم و مبانی معرفت امام می پردازد.
سوم. چشم به راه: در اين جلد، موضوع انتظار، از ابعاد مختلف مفهومی، اعتقادی و کارکردی، بررسی و ديدگاهها و رويکردهای مختلفی که در اين زمينه وجود دارد، به ويژه رويکرد امام راحل تجزيه و تحليل میشود تا در نهايت، خواننده به شاخصههای يک ديدگاه معتدل و در عين حال، همه جانبهنگر در زمينه انتظار امام عصر(عج) دست يابد.
چهارم. اینک آخرالزمان!: اين جلد به بررسی موضوعهای مختلف مرتبط با آخرالزمان ظهور امام عصر(عج) اختصاص يافته و در آن، موضوعهای متنوعی همچون نشانههای آخرالزمان، نشانههای ظهور، زمان ظهور، شرايط ظهور، و چگونگی تحقق ظهور بررسی و تجزيه و تحليل شده است.
پنجم. جهان موعود: در اين جلد تلاش شده است تصويری همهجانبه از تحولات سياسی، فرهنگی و اقتصادی عصر ظهور و تغييرهايی که در اين عصر در حيات فردی و اجتماعی انسانها رخ میدهد، ترسيم شود.
ششم. دعوت به او! در اين جلد، با تبيين مهمترين بايدها و نبايدهای تبليغ و ترويج فرهنگ انتظار و تعيين راهکارهايی برای نهادينهسازی و گسترش هرچه بيشتر اينگونه فعاليتها، برخی از آسيبها و آفتهايی که فعاليتهای تبليغی، ترويجی، آموزشی، پژوهشی و رسانهای در حوزه مهدويت را تهديد میکنند، بررسی شده است.
هفتم. جلوههای انتظار: در آغاز اين جلد، برخی روزها و ماههای سال که انتظار در آنها جلوه و درخشش بيشتری دارد، همچون نيمه شعبان و ماه مبارک رمضان، يادآوری و اعمال و ادعيه خاص اين ايام بيان شده است.
مهمترین ویژگی های این اثر عبارتند از:
1. ارائه مطلب بر اساس سیر و ترتیب منطقی مناسب به گونه ای که خواننده می تواند با مطالعه مجلدان هفت گانه این مجموعه، گام به گام به نگرشی جامع، عمیق و گسترده در زمینه معارف مهدوی و موضوعات مرتبط با آن دست یابد؛
2. بررسی وجوه مختلف اعتقادی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی باور مهدوی و فرهنگ انتظار به شیوه ای متقن و مستدل؛
3. بهره گیری از منابع اصلی و دست اول و دقت در نقل اقوال و روایات؛
4. پاسخ گویی به پرسش های و ابهام های گوناگونی که در حال حاضر در زمینه باور و فرهنگ مهدوی وجود دارد؛
5. تلاش در جهت ارائه دیدگاهی متعادل و به دور از افراط و تفریط در زمینه بسیاری از مباحث مهدوی؛
6. بررسی و تبیین باید ها و نبایدهایی که شایسته است در فعالیت های پژوهشی، آموزشی، ترویجی و تبلیغی در حوزه مهدویت مورد توجه قرار گیرند.
7. معرفی منابع مطالعاتی برای تکمیل مباحثی که در مجلدات مختلف این مجموعه به اجمال به آنها پرداخته شده است.
این اثر توسط انتشارات موعود عصر (عج) و به قلم ابراهیم شفیعی سروستانی نویسنده و پژوهشگر مهدوی منتشر شده است و جهت استفاده تمامی علاقمندان به مباحث مهدوی،جوانان، مربیان، معلمان و اساتیدی که در جستجوی اثری جامع به عنوان منبع آموزشی خود هستند آماده عرضه است.
مراسم رونمایی از این اثر گرانسنگ که برای نخستین بار در ایران و به همت موسسه موعود عصر (عج) تهیه شده است روز پنجشنبه، 28 دی ماه ساعت 14:30 در سالن سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
- ۱۴ توصیه امام صادق (ع) برای زائران سیدالشهدا (ع)
- حضورداوطلبان حرم امام علی (ع) در خدمترسانی به زائران اربعین
- زندگی اربعینی| سادهزیستی با حال و هوای خاص !
- تردد ۲۴ ساعته زائران اربعین از کلیه مرزها / اتباع از مرز چذابه تردد کنند
- اصل توجه به محیط و مخاطب در امر تبلیغ دین
- اهمیت تبلیغ بهروز و تاثیرگذار
- اصلیترین راه شیوه تبلیغ چهره به چهره است
- ۳۸ هزار زائر اربعین از مرز مهران وارد کشور شدند
- اعزام ۵۰ هزار زائر اربعین از ۹ ایرلاین داخلی و ۲ ایرلاین عراقی
- پیش ثبتنام متقاضیان اعزام اربعین ۱۴۰۰ از دوشنبه آغاز میشود+جزئیات
|