کانون های مساجد ظرفیت امیدبخشی به جامعه برای حرکت در مسیر ظهور را دارند
حجت الاسلام کلباسی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مانع از محدود شدن مسجد به صرف برپایی نماز و آیین های مرسوم می شوند، گفت: این کانون ها می توانند با تزریق روحیه امید و توجه دهی به آینده، جامعه را به سمت آینده روشن مهدوی سوق دهند.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی» و در تشریح نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در تبلیغ و تعمیق فرهنگ مهدویت و انتظار، اظهار کرد: مسجد در فرهنگ قرآنی و جامعه دینی، متکفل فرهنگ جامعه است یعنی مساجد در قله های فرهنگی جامعه قرار دارند.
رییس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم اضافه کرد: مسجد در ذات یک بنا است اما آنچه مسجد را احیاء می کند حاضران در آن هستند چنان که خدای متعال در آیه 108 سوره مبارکه توبه می فرماید: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ».
وی تصریح کرد: طبیعتاً عرصه فعالیت کسانی که با مسجد انس و ارتباط دارند تمام زوایا و جغرافیای فرهنگ اسلامی است، در این میان از مهمترین مسائل که هم نقش آینده ساز و امیدآفرینی دارد و هم فراورده ها و دستاوردهای فوق العاده ای در فرهنگ جامعه داشته و دارد، مهدویت است. زمانی ما در مسائل دینی صرفاً به گذشته نگاه داریم اما اگرچه گذشته چراغ و راهنمای راه آینده است اما غفلت از آینده، نقصان عظیمی را سبب می شود.
حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: اگر مسئله مهدویت در اسلام جایگاهی ویژه دارد و عظمت و اهمیت بسیار برای آن قائل هستیم، به دلیل برخورداری از این نگاه به آینده و آینده آفرینی و ساخت آینده است.
رییس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: در این میان کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برای آن تاسیس و فعال شده اند که مساجد صرفاً به نماز و آیین های معمول اکتفا نکنند. لذا این کانون ها می توانند با تزریق روحیه امید و توجه دهی جامعه به آینده و زمینه سازی براری ساخت آینده، جامعه بویژه افراد دارای آمادگی همچون جوانان و نوجوانان را که آرمان گرایی وجه ممیزه آنها است، در مسیر حرکت به آینده پیش ببرند.
وی درباره الزامات ورود کانون های فرهنگی هنری مساجد به مسائل و فعالیت های مهدوی، ابراز کرد: این امور هم نیازمند دانش است و هم انگیزه، اساساً نمی شود در یک ساحت محدودشان کرد چون هم نیاز به آموزش است و هم پژوهش و نیز تبلیغ و ترویج که انگیزه افراد برای حرکت را تامین کند.
حجت الاسلام کلباسی ادامه داد: به عبارت بهتر، صرف دانش در این ورود و پرداخت کافی نیست، بلکه علم باید توام با ایمان باشد، علم گام نخست است و این ایمان است که حرکت آفرینی می کند لذا در همه این ابعاد باید کانون های فرهنگی هنری ورود و فعالیت کنند البته حد و مرزشان این ورود و فعالیت نیازمند مهندسی است.
رییس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم درباره دستاوردهای دستاوردهای هم افزایی کانون های فرهنگی هنری مساجد با نهادها و دستگاه های مهدوی، گفت: استفاده از تجارب یکدیگر در فعالیت های فرهنگی مهدوی راهگشا است گاهی تجربه 40 ساله دیگران به افراد تازه کار کمک های شایان کرده و نقطه شروع آنها را جلو می برد.
وی خاطرنشان کرد: لذا در همه امور آموزشی، پژوهشی و تبلیغی ترویجی مشورت و ارتباط با مراکز و نهادهای فعال در عرصه مهدویت که تجربه های تبلیغی، آموزشی و علمی دارند، نقطه شروع کانون ها در این عرصه را جلو می برد. علاوه بر این، مانع از انجام کارهای تکراری و درجا زدن و نیز اتقان و استحکام کارها و آثار آنها می شود.
- تکلیف در عصر ظهور قدرت اسلام: جهاد یا گوشهنشینی
- پویش ملی مهدوی «صبح ظهور» برگزار میشود
- آیا قیام علیه ظلم قبل از ظهور ممنوع است
- انتظار فرج بدون ظلمستیزی و حمایت از مظلوم فریبکاری و دکانبازی است
- مستند «صبح ظهور» در قاب شبکه قرآن و معارف سیما
- از "ظلم" مینویسیم تا ظهورت نزدیکتر شود
- محکومیت ترور شهید نصرالله در ۴۰۰ مسجد تهران
- حضور سفیران مهدوی مسجد جمکران در ۲۰ استان
- تجمعات مهدوی مسجد جمکران موجب رونق دینداری در جامعه است
- بررسی «آینده جهان و نقش و کارآمدی زنان» در مسجد مقدس جمکران
|