آخرین اخبار
کد خبر : 12851 تاریخ ثبت : 1398/1/17 09:15:45

رسانه ملی برای گفتمان سازی انتظار در گام دوم انقلاب، نقش دانشگاهی خود را ایفا کند

مجری رسانه ملی با اشاره به تاکید بیانیه گام دوم انقلاب بر زمینه سازی برای درک ظهور، گفت: رسانه ملی باید به گفتمان سازی ظهور و مهدویت در جامعه بپردازد و در این باره نقش دانشگاهی خود را ایفا کند. البته این مهم نیازمند تشکیل اتاق های فکر است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، «مجید یراق بافان» و در تشریح روش ها برای تحقق هدف تمدن سازی نوین انقلاب و زمینه سازی برای ظهور و حرکت به سمت دولت موعود، اظهار کرد: تمدن سازی برای زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری به عنوان هدف انقلاب اسلامی مطرح شده است، بنا نیست که به تازگی شروع شود بلکه از ابتدای شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس آغاز شده است و تا امروز گام های مختلفی در راستای ساختن این تمدن نوین جهانی با محور مهدویت برداشته شده است.

 

مجری برنامه های معارفی صداوسیما ادامه داد: معتقدم تأکید مجدد مقام معظم رهبری بر این موضوع در بیانیه گام دوم انقلاب به معنای آن است که باید قدم ها در این راستا، بلندتر برداشته شود.

 

یراق بافان تصریح کرد: از سال ۴۲ تاکنون که ۵۵ سال یعنی بیش از نیم قرن گذشته در عین حال که فرصت هایی برای برداشتن قدم های بلند در راستای زمینه سازی ظهور و ایجاد تمدن مهدوی وجود داشته است، چالش‌های فراوانی نیز داشته‌ایم که گاهی این موانع داخلی و گاهی نیز خارجی بوده است.

 

وی ابراز کرد: در گام دوم انقلاب باید توجهات را بیشتر معطوف به این چالش‌ها کنیم و کلان سیاست گذاری، مدیریت و برنامه ریزی اجرایی حاکمیت در کشور باید در این زمینه باشد همچنین در بعد فردی نیز تمام افراد جامعه باید آن را مورد توجه قرار دهند.

 

یراق بافان با بیان اینکه یکی از مشکلات و چالش های اصلی امروز کشور آن است که متولیان  سطح کلان یعنی حاکمیت و کنشگران سطح خرد یعنی اعضا و افراد جامعه، راه های رفع مشکلات را گردن یکدیگر می‌اندازند، افزود: مردم گاهی می گویند کار حاکمیت است و حاکمیت نیز گاهی می گوید که مشکل ناشی از فرهنگ مردم است و آنان باید اصلاح شوند، در حالی که معتقدم هم متولیان امر یعنی حاکمیت و هم اعضای مختلف جامعه باید از خود شروع کنند.

 

وی تاکید کرد: مهمترین نکته و مولفه جهت تحقق هدف زمینه سازی ظهور در گام دوم انقلاب آن است که هر فردی به این باور برسد که باید از خود شروع کند.

 

این مجری رسانه ملی اضافه کرد: شروع کردن از خود در هر حوزه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ارتباطات بین الملل و غیره رقم می خورد که معتقدم تمامی آنها در بستری به نام فرهنگ باید محقق شود و این براساس فرموده مقام معظم رهبری است که فرهنگ را به مثابه هوا برای زیستن تعبیر کردند.

 

وی با اشاره به اینکه در بعد علمی و دانشگاهی نیز فرهنگ به مثابه بستر و اساس تمام حوزه‌های توسعه‌ ای قلمداد شده است، تصریح کرد: اگر بنا است تحولی در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، نظامی، ارتباطاتی و غیره رقم بخورد، دانش و علم روز معتقد است که باید با اصلاح فرهنگ و مبتنی بر آن محقق شود.

 

یراق بافان با بیان اینکه فرهنگ ایران اسلامی برگرفته از ارزش ها و هنجارهایی است که آنها نیز از پیشینه و تمدن کهن ملی و دینی کشور نشأت گرفته است، گفت: هویت ایرانی تشکیل شده از دو رکن اساسی هویت ملی و هویت دینی، است البته معتقدم هر دوی این ها یکسان است اما در قاعده این مثلث هویتی، امروز ضلع جدیدی به نام هویت غربی ایجاد شده است که تمام تلاشش در جهت  ایجاد فاصله و گسست میان این دو هویت است که باید تلاش کنیم هویت دینی و ملی ما که واقع گرایانه جلوه هایی از هویت مدرن نیز در آن وارد شده است، مقهور هویت غربی نشود یعنی دل باخته و واداده هویت غربی نشویم.

 

این مجری رسانه ملی در تعریف دلباختگی و وادادگی به هویت غربی بیان کرد: ورود هویت غربی به مظاهر حاکمیتی که در جلوی چشمان مردم قرار دارد شامل رسانه ها، معماری، شهرسازی، پوشش و غیره جلوه هایی از دلباختگی به این تمدن است که ما را از هویت ملی و دینی دور می کند، در حالی که معتقدم هم‌افزایی این دو هویت ما را در تحقق هدف تمدن سازی نوین اسلامی بسیار کمکی کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که رسانه ملی به عنوان اثر گذار ترین رسانه و تریبون کشور در راستای تحقق این اهداف چه نقش آفرینی هایی می تواند داشته باشد، تاکید کرد: رسانه ملی برای پرداختن به موضوعات کلان مانند تمدن سازی و زمینه سازی ظهور نباید تنها به برنامه‌های گفتگومحور با سبک فعلی اکتفا کند بلکه باید گفتمان و کلیدواژه های مهم آن را مورد بحث و بررسی قرار داده و آن را در میان مردم بسط دهد.

 

یراق بافان اضافه کرد: رسانه ملی باید به گفتمان سازی ظهور و مهدویت در جامعه بپردازد و در این زمینه نیازمند تشکیل اتاق فکرهای متعدد در موضوعات مختلف است تا خروجی آنها تهیه پیش تولیدات پژوهش محور بلندمدت در این رسانه باشد.

 

این مجری رسانه ملی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی پرداخت اشتباه رسانه ملی موجب می شود که برخی از اصطلاحات کم ارزش شود به طور مثال در یک برنامه تلویزیونی گفته می‌شود امروز گفتمانی میان ما و مهمان برنامه شکل خواهد گرفت در حالی که گفتمان اصطلاحی فراتر از گفتگو میان دو نفر است و رویکردی جریان ساز دارد، بنابراین رسانه ملی در راستای تحقق این اهداف باید نقش دانشگاهی خود را ایفا کند و به آگاه سازی مردم بپردازد

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه