نقش اقتصاد و مدیریت جهادی در آمادگی برای ظهور/رشد اخلاق و معنویت منتظران با رونق اقتصاد
حجت الاسلام امینی درباره نقش اقتصاد و مدیریت جهادی در آمادگی برای ظهور، گفت: قناعت و پرهیز از حرص و آز و ایثار و ازخودگذشتگی ویژگی هایی است که منتظران با آراستگی به آنها در حوزه اقتصاد آماده ظهور می شوند.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام «سید محسن امینی» درباره «اقتصاد، مدیریت جهادی و آمادگی برای ظهور» (عنوان سومین روز از دهه مهدویت) با اشاره به مولفه های اقتصادی حکومت مهدوی، اظهار کرد: اقتصاد از مهمترین فعالیت های امام زمان (عج) است چنان که در روایات بسیاری نیز درباره شرایط اقتصادی عصر ظهور صحبت شده است.
معاون آموزش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان البرز با بیان اینکه اقتصاد سالم، یکی از شاخصه های جامعه سالم محسوب میشود، افزود: اگر از منابع ثروت در یک جامعه به درستی استفاده شود و امکانات تولید و توزیع تنها محصور به عده ای خاص نباشد و به تمامی قشرها توجه شود، امکان رشد معنوی جامعه نیز بیشتر می شود.
امینی با بیان اینکه بهرهوری از منابع طبیعی در حکومت مهدوی دارای جایگاهی ویژه است، گفت: پیش از برپایی حکومت مهدوی، یکی از مشکلات اقتصادی جوامع، بهره برداری غیرصحیح از منابع طبیعی است، به این معنا که انسان ها از ظرفیت خاک و آب و هوا بهدرستی استفاده نمی کنند اما در زمان حکومت امام زمان (عج) ابتدا به برکت این حکومت آسمان و زمین تمام داشته ها و نعمات خود را بیرون می ریزند، در این سیل اخیر مشاهده شد که بارش آسمان چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد یعنی در دوران پیش از ظهور یا آسمان نمی بارد که موجب خشکسالی است و یا آنقدر می بارد که موجب سیل و خرابی می شود اما در حکومت مهدوی، آسمان به قدر کفایت می بارد تا هیچ خسارتی به بار نیاورد بلکه موجب آبادانی شود.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: امیرالمومنین امام علی علیه السلام در روایتی می فرمایند: «قد قام قائمنا لأنزلت السماء قطرها، و لأخرجت الأرض نباتها؛ وقتى که قائم ما قیام نماید، آسمان قطرات بارانش را فرو بارد و زمین روئیدنی ها و گیاهانش را برویاند».
دولت کریمه مهدوی مانع انحصارطلبی ها می شود
وی با بیان اینکه مدیریت صحیح امام زمان (عج) و کارگزاران منسوب به ایشان نیز در رونق اقتصادی حکومت مهدوی بسیار تاثیرگذار است، ابراز کرد: در جوامع بشری اقتصادِ بیمار مساوی با انباشته شدن ثروت نزد گروهی خاص است و مابقی از ثروت خدادادی محروم می شوند اما عدالت علوی که حضرت مهدی (عج) در حکومت خود برپا می کنند، مانع از این انحصار طلبی ها می شود.
امینی ادامه داد: امام صادق علیه السلام می فرمایند: «إِذَا قَامَ قَائِمُ أَهْلِ اَلْبَيْتِ قَسَمَ بِالسَّوِيَّةِ وَ عَدَلَ فِي اَلرَّعِيَّةِ؛ هنگامی که قائم اهل بیت عجل الله تعالی فرجه قیام کند اموال را به صورت مساوی تقسیم مینماید و عدالت را در بین مردم برقرار میسازد.» یعنی امام زمان (عج) اصل مساوات و برابری را در حکومت مهدوی برپا میکنند تا همگان از حقوق یکسان برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه در حکومت مهدوی عمران و آبادانی در سراسر زمین شکل می گیرد، تصریح کرد: حکومت های بشری در مکان هایی که به نفع خودشان است، عمران و آبادانی ایجاد و دیگر مناطق را رها می کنند اما در حکومت مهدوی، در راستای توزیع عادلانه ثروت، عمران و آبادانی به تمام نقاط جهان می رسد که امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند: «در تمام زمین هیچ ویرانه ای باقی نمی ماند مگر آنکه آباد می شود.»
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: توزیع عادلانه ثروت، بهره وری از منابع طبیعی و عمران و آبادانی سه ویژگی مهم اقتصاد در حکومت مهدوی است که موجب می شود، اقتصاد در این حکومت پررونق باشد.
وی با بیان اینکه مدیریت صحیح امام زمان (عج) موجب برپایی عدالت میان مردم عصر ظهور می شود، افزود: براساس روایت، عدالت همانطور که سرما و گرما وارد منازل میشوند، در حکومت مهدوی در خانه ها رسوخ میکند و کم کم فقر را ریشه کن می شود.
ظهور غنای روح را به مردم هدیه می کند
امینی با بیان این که رشد فکری و عقلانی مردم در حکومت مهدوی نیز یکی از دلایل ریشه کن شدن فقر است، گفت: مردم در این حکومت به این نتیجه میرسند که نباید ثروت در یک نقطه متمرکز شود بلکه توزیع عادلانه ثروت باید صورت گیرد؛ امام باقر علیه السلام در روایتی می فرمایند: امام زمان (عج) در سال دو مرتبه به مردم عطیه و بخشش دارند و در طول ماه نیز ۲ مرتبه به مردم پرداختی جهت تامین معاش دارند و در این امر مساوات را برنامه اصلی خود قرار میدهند که با این مهم مردم آنچنان غنی می شوند که هیچ فردی به خمس و زکات نیاز ندارد.
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: در دوران حکومت امام زمان(عج) مردم خوی قناعت به خود میگیرند و از حرص و آز و طمع پرهیز می کنند.
وی با بیان اینکه اگر نیازهای مالی و اقتصادی مردم برطرف شود به سمت مسائل معنوی گرایش بیشتری پیدا می کنند، تاکید کرد: این رونق اقتصادی موجب رشد معنوی جامعه نیز می شود.
امینی با بیان اینکه یکی دیگر از نکات مهم اقتصادی در حکومت مهدوی توجه ویژه امام زمان (عج) به انتصاب کارگزاران است، افزود: کارگزاران حکومت مهدوی از روحیه بسیار قوی برخوردارند و تمام مولفه های زندگی خود را بر اساس معیار های امام زمان (عج) تعیین می کنند، یعنی این افراد قانع هستند و از ثروت اندوزی دوری می کنند به طوری که امام زمان (عج) از کارگزاران خود بیعت می گیرند که هیچ کدام مالی برای خود ذخیره نکنند و عدالت را به نحو احسن میان تمام افراد جامعه برپا کنند.
وی با بیان اینکه مبارزه امام زمان (عج) با فساد یکی دیگر از علل رشد اقتصادی در حکومت مهدوی است، تصریح کرد: در راستای این اقدام رشوه گرفتن و فساد در حکومت مهدوی از بین میرود و تمامی مردم به دنبال تولید هستند تا خودشان کسب درآمد کنند که این موارد امروز سبب ضعف و آسیب در جامعه ما است.
امینی با اشاره به ضرورت ها و لزوم برخورداری از روحیه مدیریت جهادی در جامعه منتظر و زمینه ساز ظهور، بیان کرد: روحیه جهادی در جامعه منتظر ویژگی های مهم دارد که یکی از آنها قناعت است به این معنا که منتظر باید به آنچه که دارد، قانع باشد و از حرص زدن پرهیز کند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت دومین ویژگی روحیه جهادی در جامعه منتظر را ایثار و از خودگذشتگی معرفی و تصریح کرد: منتظر باید به دیگران توجه داشته باشد به این معنا که انسان در حالی که می تواند مال بیشتری داشته باشد اما آن را به دیگران ببخشد و از خودش بگذرد و زندگی خود را تا حد امکان برای دیگران قرار دهد تا آنان هم از تنعمات مالی بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: اگر این ویژگیها در روحیه منتظران نهادینه شود تبدیل به یک جامعه جهادی خواهد شد که امروز جلوه هایی از آن را در قالب کمک به سیل زدگان توسط گروه های جهادی شاهد هستیم که افرادی از وقت، مال و خانواده خود می گذرند برای آنکه دیگران را از سختی نجات دهند.
امینی در پایان خاطرنشان کرد: این روحیه ایثارگری و ازخودگذشتگی باید در منتظران ظهور تجلی پیدا کند به نوعی که افراد از وقت و مال خود بگذرند تا دیگران را با امام زمان (عج) آشنا کنند تا ان شاء الله زمینه ساز ظهور باشیم
- بررسی جریانات انحرافی معاصر با موضوع مهدویت
- تکلیف در عصر ظهور قدرت اسلام: جهاد یا گوشهنشینی
- پویش ملی مهدوی «صبح ظهور» برگزار میشود
- انتظار فرج بدون ظلمستیزی و حمایت از مظلوم فریبکاری و دکانبازی است
- تمدید فراخوان همایش جریانهای انحرافی مهدویت در دوران معاصر
- اجلاسیه بینالمللی فعالان مهدوی برگزار میشود
- رسانه؛ رکن اصلی جشنواره امامت و مهدویت
- مستند «صبح ظهور» در قاب شبکه قرآن و معارف سیما
- مطالبات جشنواره امامت و مهدویت جهانی است
- رونمایی از پوستر جشنواره مهدویت و امامت در دانشگاه آزاد پردیس
|