«رمضان» ماه رهایی انسان است/ آزادی؛ بزرگترین رهاورد قرآن
مفسر قرآن با بیان اینکه آزادی بزرگترین رهاورد قرآن برای انسان است تا او را از غل و زنجیر نفس رها کند، گفت: ماه مبارک رمضان ماه رهایی انسان از نفس است.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ایکنا ، آیتالله العظمی جوادی آملی، مفسر قرآن کریم، امروز، هفتم اردیبهشت ماه، در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: معاندان و مشرکان برای مقابله با عظمت قرآن، اتاق فکر تشکیل دادند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که آن را قول بشر بدانند تا کسی ایمان نیاورد، در حالی که خداوند فرمود که قرآن نذیر برای بشر و همگانی و جاودانی است.
وی با بیان اینکه قرآن نذیر برای بشر است، افزود: هیچ انسانی نیست که آزادی را دوست نداشته باشد و انسان در غل و زنجیر و در رنج است؛ قرآن میگوید که بهترین رهاورد من آزادی انسان است و آزادی این است که زنجیری را که با دستش ساخته و بر بدنش زده باز کند و آن دنیاطلبی، غارتگری، خودخواهی، غرور، تکبر و ... است.
این مفسر قرآن تصریح کرد: اگر کسی به حق خود قانع باشد هم خوب میخورد و خوب میپوشد و با دیگران زندگی میکند؛ به همین دلیل فرمودند: «أَعْدَی عَدُوِّکَ نَفْسَکَ الَّتِی بَیْنَ جَنْبَیْکَ»؛ دشمنترین دشمن انسان نفس اوست.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه حق خدا این است که انسان داعیه الوهیت نداشته باشد و «مَن مَن» نکند، بیان کرد: اینکه حرف من باید اول باشد و چرا فلانی این طور گفته و ... انسان را در غل و زنجیر فرو میبرد؛ کسی که کافر است هم اگر در محدوده خودش راه کسی را نبندد و بیراهه نرود، کسی کاری با او ندارد. البته وضعیت قیامت او حرف دیگری است.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان ماه رهایی و به تعبیر روایت، «قرة الشهور» و «رأس السنة» است، گفت: انسان باید خود را از غل و زنجیر نفس رها کند، زیرا انسانی که در بند است برابر آن بند حرف میزند و نه عقل. آزادی این است که انسان مراقب زبان خود باشد و با ادب با همه حتی کفار حرف بزند چه رسد به زن و فرزند در خانواده. تعبیر قرآن این است که با همه مردم با نیکویی حرف بزنید و قید نزده که آن فرد مسلمان باشد.
این مفسر افزود: دشمن خارجی داریم، اما اگر مشکل دشمن داخلی خود، یعنی هوای نفس، دزدی، اختلاس و ... را حل کنیم کاری از دشمن خارجی همچون آمریکا و صهیونیست ساخته نیست.
این مرجع تقلید با بیان اینکه آزادی عبد در کمال عبودیت خداست، افزود: آنکه ما را آورد و ما را برد، باید در صراط او باشیم و نه عقب افتاده و نه جلو بیفتیم؛ به تعبیر امام سجاد (ع) در صلوات خاصه ماه شعبان «وَ اللَّازِمُ لَهُمْ لَاحِقٌ»؛ ملازم آنان باشیم.
وی ادامه داد: از جهنمیها سؤال میشود که چرا به جهنم افتادید اولین پاسخ آنان این است که نماز نمیخواندیم و حلال و حرام برای ما تفاوت نداشت، یا نجومی، اختلاسی و ... بودیم؛ هرجا تمسخر دین در کار بود حضور داشتیم که اینها هم عمل است و نشان میدهد که کفار هم به فروع مانند نماز، رسیدگی به فقرا و رعایت زبان همانند اصول دین مکلف هستند.
- اهتمام ملی برای آموزش هزاران حافظ قرآن
- بنیاسرائیل در قرآن؛ از الگوی تاریخی تا عبرت ابدی
- نرمافزار همراه مجموعه آثار مؤسسه دارالحدیث، پنجرهای به معارف قرآن و احادیث
- انسان اگر در مسیر الهی باشد جهان به استخدام او در میآید
- ثبتنام سی و یکمین دوره مسابقات قرآن بسیج آغاز شد
- امروز؛ آخرین فرصت ثبتنام مسابقات سراسری قرآن
- ساختارشکنی خداوند در بازنمایی تصویر زن در قرآن
- قرآن کریم و فرزندان ادعایی خدا در پژوهشنامه قرآن و حدیث
- افتتاح کنگره «قرآن و علم» با پیام آیتالله جوادی آملی
- معرفی کتاب «اسباب نکوهش یهود در قرآن»
|