آخرین اخبار
کد خبر : 13806 تاریخ ثبت : 1398/8/10 11:14:25
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف اعلام کرد

ثبت ۷۲ هزار وقف برای مساجد در کشور/ خیران به ساخت مسجد در مناطق کم‌برخوردار اقدام کنند

حجت‌الاسلام نوروز پور با اشاره به ثبت ۷۲ هزار وقف برای مسجد در کشور، گفت: وقف در زمینه مسجد جزو پرطرفدارترین وقف‌های کشور محسوب می‌شود، اما نیاز است که خیران در مناطق کم‌برخوردار نیز اقدام به انجام وقف برای ساخت مسجد کنند.

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام «محمد نوروزپور» با اشاره به ضرورت تشویق و فرهنگسازی خیرین برای وقف در زمینه مسجد اظهار کرد: تاکیدات دین مبین اسلام و علمای بزرگ اهتمام به ساخت مسجد و وقف در این زمینه بوده است.

 

وی با اشاره به تاکیدات روایات اسلامی بر ساخت مسجد افزود:« شخصی به پیامبر اکرم(ص) گفت، فرموده بودید که اگر کسی مسجدی بنا کند، خدا بیتی در بهشت به اومی بخشد، اندازه این مسجد چقدر باید باشد، که پیامبر(ص) در جواب فرمودند: اگر به اندازه لانه کبوتر هم باشد، کفایت می کند». امروز ما در کشورمان  مساجد کوچکی هستند که منشا اثرات بسیاری هستند.

 

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه 72 هزار مسجد در کشور در سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسیده اند، خاطر نشان کرد:اما در حال حاضر، این تعداد مسجد در کشور کافی نیست. امروز بویژه در شهرک های جدید التاسیس نیازمند مسجد هستیم، دیده می شود که در برخی از شهرک ها یا مسجد وجود ندارد و یا اگر هم باشد، مسجد کوچکی است که پاسخگوی آن شهرک با جمعیت بالا نیست.

 

حجت الاسلام نوروز پور با اشاره به اینکه وقف در حوزه مساجد جزو رتبه های بالا است، تصریح کرد: از میان 190 هزار موقوفه در کشور 72 هزار وقف در حوزه مسجد داریم که آمار قابل توجهی است اما این آمار پاسخگوی همه نیازهای همه مردم شهرها نیست، به همین جهت باید مردم را تشویق کنیم درمکان هایی که فاقد مسجد هستند، در ساخت مسجد همت کنند.

 

اتاق مشاوره وقف

وی تاکید کرد: درگذشته واقفان براساس کارکردهای اجتماعی اقدام به وقف می کردند، به عنوان مثال در کنار مساجد اقدام به ساخت حوزه علمیه، دارالقرآن، زینبیه و حسینیه می کردند که خدمات اجتماعی مختلفی به مردم ارایه می داد. اینکه در شهرکی مسجدی ساخته شود که تنها کاربری اقامه نماز داشته باشد، قابل قبول نیست.بلکه مسجد باید در همه ابعاد به مردم خدمات ارایه دهند.

 

 

مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف وامور خیریه کشور اظهار کرد: یکی از اقداماتی که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه مورد توجه قرار می گیرد، این است که در اتاق های مشاوره وقف، وقف های مورد نیاز به مردم معرفی می شود.ارایه مشاوره به خیرین در مورد اینکه در برخی جاها نیاز به درمانگاه،برخی جاها نیاز به مدرسه و برخی مکان ها نیازمند مسجد هستند، می تواند راهگشا برای مردم درزمینه انجام این عمل خیر باشد.

 

کمبود سرانه مسجد

وی با اشاره به کمبود سرانه مسجد در کشور ابراز کرد: ما همواره به واقفین توصیه می کنیم که در زمینه ساخت مسجد وقف داشته باشند و یا در کنار مسجد به ساخت دارالقرآن، خیریه، حسینیه که نیاز بسیاری است، اقدام کنند.

 

وقف های مشارکتی

وی به انجام وقف های مشارکتی اشاره کرد و گفت: در برخی از استان ها دیده می شود که یک صنف خاص، خانواده و طائفه در ساخت مسجد با هم مشارکت دارند.

 

حجت الاسلام نوروزپور از هماهنگی این سازمان با شهرداری ها و فرمانداری ها در زمینه شناسایی مکان هایی که نیازمند مسجد هستند، خبر داد و گفت: در ساخت مسجد خوشبختانه مشکل اختصاص زمین نداریم، در این زمینه زمین در اختیار واقفین گذاشته می شود و نیازی به صرف هزینه در خریداری زمین ازسوی آنها نیست، تنها نیاز است که خیرین در ساخت مسجد مشارکت داشته باشند.

 

مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه  کشور تاکید کرد: مساجد از گذشته تاکنون در  دفاع مقدس،اعزام به جبهه ها، آسیب های اجتماعی و همه عرصه ها فعال بوده و هستند. به گونه ای که در طرح «هر مسجد، یک خانه» شاهد مشارکت گسترده مساجد بودیم. در ساخت مسجد در مناطق سیل زده و زلزله زده  جمع آوری کمک های مردمی در این مناطق با استقبال گسترده اهالی مسجد انجام می شد. از طرفی امروز بسیاری از مساجد دارای خیریه هستند و مقابله با آسیب های اجتماعی جوار مسجد، رسیدگی به ایتام، نیازمندان و بیماران در دستور کار این خیریه ها قرار دارد.

 

 

وی گفت:ما نیز از خیرین درخواست کرده ایم که موقوفات را در مساجد، حسینیه ها و بقاع متبرکه انجام دهند تا مردم کمک ها را از مساجد دریافت کنند و برکات وقف در مسجد فرهنگسازی شود.

 

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه