آخرین اخبار
کد خبر : 13950 تاریخ ثبت : 1398/9/19 09:22:23

بالاترین احسان و صدقه/ جایی که خدا راستگویی را دوست ندارد

ایجاد اصلاح و آشتی بین افرادی که دچار اختلاف و نزاع هستند برکات فردی و آثار دنیایی و اخروی دارد؛ به تصریح روایتی نبوی صدقة زبان، وساطت کردن در (رفع حوایج) مردم و تلاش براي خاموش کردن فتنه و صلح و آشتي دادن ميان ديگران است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، یکی از مصائب زندگی بشر که درگیری ها و مشغله های دنیای امروز آن را تشدید کرده، نزاع و دعوا است که باعث دور شدن قلب ها از یکدیگر و قطع ارتباط ها و به تعبیر عامیانه قهر می شود. این در حالی است که آیات و روایات ما را بشدت از قهر و نزاع پرهیز داده اند و آثار سوئی برای آن برشمرده اند چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «ای اباذر! بپرهیز از دوری کردن از برادرت. زیرا که عمل انسان با قهر پذیرفته نمی شود.»( بحار الانوار، ج 74، ص 72)

و نیز از آن حضرت(ص) است که «ای اباذر! نهی می کنم تو را از قهر کردن و دوری نمودن اگر چه ناچاری دوری مکن برادرت را بیش از سه روز تمام. پس هر کس بمیرد در حال دوری کردن از برادرش آتش به او سزاوارتر باشد.»(همان)

 

بالاترین احسان و صدقه

 

اما علی رغم این توصیه ها و سفارش های اکیدی که بر پرهیز از قهر و دوری از یکدیگر در آموزه های دینی روایی شده است اما باز هم برخی از ما به آن مبتلا هستیم در این میان اما هستند کسانی که نسبت به آشتی دادن مومنان اهتمام دارند و می کوشند تا سایه نزاع و اختلاف را کمرنگ کرده و قلوب مومنان را به هم نزدیک کنند.

این اقدام در آموزه های دینی اجر و ثواب بسیار دارد و منشا برکات فراوان می شود، چنان که رسول خدا(ص) می فرمایند: «اصلاح و سازش میان مسلمانان برای انسان بالاترین صدقه و احسان به شمار می‌آید.» (مواعظ عددیّه، ص ١٩)

امام کاظم(ع) نیز درباره فضیلت برقراری صلح و آشتی میان مومنان فرموده اند: «خوشا به حال کسانی که میان مردم صلح و آشتی می‌دهند. آنان هستند که در روز قیامت مقربان درگاه الهی خواهند بود.»(تُحف‌العقول، ص ٤١٤)

و از مولای متقیان امام علی (ع) است که فرمودند: «اصلاح و سازش دادن میان مسلمانان از تمام نمازها و روزه‌های (مستحبی) بالاتر است.» (نهج‌البلاغه، نامة ٤٧)

مهم آنکه اگرچه دروغ از رذایل مذموم اخلاقی و گناهان کبیره است اما در موضوع صلح و آشتی دادن بین دو نفر مذموم تلقی نمی شود، چنان که رسول خدا(ص) فرمودند: «براستى كه خداوند دروغى را كه باعث اصلاح باشد دوست مى دارد و راستى را كه موجب فساد گردد، دشمن مى دارد.» (وسائل الشيعه ج12، ص252، ح16229)

 

واسطه آشتی شوید

 

حجت الاسلام والمسلمین شیخ «حسین انصاریان» در سخنانی با عنوان «واسطه آشتی شوید»، اظهار کرد: امیرالمومنین(ع) شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان همه فرزندان را فراخواندند و آنها دور بستر ایشان جمع شدند، حضرت(ع) خطاب به فرزند بزرگ شان فرمودند: حسن جان! تو را سفارش می کنم و به تمام زن و فرزند و دختران و پسران دیگر و هر چه از نسل من تا قیامت به وجود می آید و هر کس که این وصیت من به او برسد: «همه به حبل الهی یعنی قرآن چنگ بزنید».

 

این استاد اخلاق ادامه داد: این یعنی با قرآن زندگی کنید، اقتصاد، ازدواج، معاشرت، برخورد و رفت و آمدتان قرآنی باشد چراکه قرآن برای زندگی سالم دستورات کامل عرضه کرده است.

 

وی تصریح کرد: سپس حضرت(ع) فرمودند: از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمودند: اگر بین دو خانواده و دو نفر را که درباره مسائل مختلف دعوا دارند، اصلاح کنید از همه نمازها و روزه ها برتر است. چقدر قرآن، پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) اصرار دارند که دعوا و نزاع نکنید و دچار اختلاف نشوید و جار و جنجال بین خودتان راه نیندازید.

 

حجت الاسلام انصاریان اضافه کرد: بنابر روایات اگر یک نفر آتش دعوا را بخواباند، همین یک عمل از کل نمازها و روزه هایش افضل است. حضرت امیر(ع) فرمودند: این نزاع های خانوادگی و آتش هایی که افروخته می شود و این زشت کاری های بین افراد هم نابودکننده دین نزاع کنندگان است و هم رابطه آنها را با خدا قطع می کند.

 

این استاد حوزه علمیه با اشاره به حدیثی از رسول خدا(ص) تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: شما را خبر ندهم به کاری که منزلت و ارزش آن از روزه و نماز و صدقه دادن بیشتر است، بین آنها که دچار نزاع اند، اصلاح کنید آنها که دعوا کرده و آشتی نمی کنند رابطه خود را با دین قطع می کنند.*

 

بنابر آنچه بیان شد اصلاح و آشتی برقرار کردن بین افرادی که دچار اختلاف و نزاع هستند علاوه بر برکات و آثار فردی، بر جامعه و زندگی دنیایی و اخروی هم تاثیر شگرف دارد آنچنان که به تصریح روایتی نبوی صدقة زبان، وساطت کردن در (رفع حوایج) مردم و تلاش براي خاموش کردن فتنه و يا صلح و آشتي دادن ميان ديگران است.

 

امروز در عصر غیبت امام عصر(عج) که از راهبری و اصلاح گری ایشان به ظاهر محرومیم بر منتظران ظهور ایشان است که برای اصلاح امر بین یکدیگر تلاش کرده و با تمرین سبک زندگی منتظرانه و آراستن خود به مولفه های انتظار ناب از این طریق، اینچنین مسیر حرکت به سوی ظهور را هموار کرده و سرعت ببخشند.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه