آخرین اخبار
کد خبر : 14027 تاریخ ثبت : 1398/9/30 18:11:43
رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم:

حوزه و دانشگاه در مسئله مهدویت به ساخت افکار توجه کنند/ کارهای دم‌دستی نتیجه لازم را ندارد

حجت‌الاسلام کلباسی با بیان‌اینکه کارهای آسان و دم‌دستی درباره مهدویت در حوزه و دانشگاه نتیجه‌ای را که باید، نخواهد داشت، گفت: برگزاری مراسم‌های دعا اگرچه خوب و مفید است اما کار مهم ساخت افکار و ارائه محتوا است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی» با بیان اینکه مهدویت، آرمانی وحدت آفرین بین اقوام و پیروان ادیان و مذاهب است، اظهار کرد: مهدویت به عنوان یک اعتقاد دینی قابلیت وحدت برای جهان اسلام را دارد، با این استعداد و ظرفیت، این باور اصیل شیعی در بین حوزه و دانشگاه هم به دلیل وجود آرمان های مشترک می تواند محور همکاری و تعامل و دستیابی به اهداف باشد.

 

رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم تاکید کرد: مهدویت مسئله ای اجتماعی و مربوط به آینده و خط سیری است که در گزاره های دینی پیش بینی شده اما اینکه حوزه و دانشگاه در این باره چه مسئولیت و وظیفه ای دارند، بسیار گسترده است. یکی از رشته های بسیار مهم و اساسی در علوم دانشگاهی، مسئله آینده پژوهی است و اینکه سازوکار ساخت آینده چیست و چگونه می توان به آن نقطه رسید.

 

وی با بیان اینکه مسئله تمدنی و ساختار یک جامعه متمدن در علوم اجتماعی مطرح است، گفت: مهدویت با طبیعت خود و با امثال این رشته ها و مطالعات پیوستگی عمیقی دارد؛ مقوله انتظار که در معارف مهدوی مطرح است، نگاهی آینده نگرانه دارد اما اینکه این انتظار چگونه می تواند در آینده موثر باشد و جامعه را در آن مسیر به حرکت دربیاورد عرصه ای مهم در مطالعات اجتماعی، تمدنی و آینده پژوهی است کمااینکه در بخش های دیگر هم این مطالعات فضایی گسترده دارد.

 

حجت الاسلام کلباسی اضافه کرد: برای مثال در موضوع عدالت اقتصادی که از آرمان های عصر ظهور است اینکه سازوکار جامعه ای که از نظر اقتصادی متعادل است، چه کیفیتی دارد به دلیل هدایت ما به جامعه مهدوی مهم تلقی می شود. از این نمونه ها در بسیاری از رشته ها اعم از مطالعات اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی درباره آینده جهان وجود دارد.

 

رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: اینکه مهدویت در این باره چه جایگاهی دارد و از چه اصولی تبعیت می کند از مباحث جدی علمی و فنی و در ساخت آینده و شکل دهی به آینده موثر است.

 

وی درباره اینکه آیا ترویج فضای مهدویت در دانشگاه ها صرفاً با ایجاد کانون مهدویت یا برگزاری مراسم دعای ندبه و توسل ممکن می شود، گفت: متاسفانه، همیشه کارهای دم‌دستی و آسان راحت انجام می شود، برگزاری مراسم دعا در ذات خوب و اثرگذار است اما اینها کارهای آسان است که انجام شان هنر نیست، کار مهم ساخت افکار و ارائه محتوا است.

 

حجت الاسلام کلباسی در ادامه بیان کرد: دعای ندبه را می توان بارها خواند اما اینکه معانی و مضامین دانشی آن تبیین و به کار گرفته شود، مهم است. برای مثال اینکه در این دعای شریف می خوانیم: «أَیْنَ جامِعُ الْکَلِمَهِ عَلَى التَّقْوى» تقوا را محور وحدت و اجتماع در جامعه مهدوی قرار می دهد موضوعی علمی و دانستنی است که باید فهم شود نه آنکه به خواندن صرف مناجات اکتفا کنیمو

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دعاها راحت خوانده می شوند این شبیه به آن است که کتابی علمی را مرتب بخوانیم که این دانش محسوب نمی شود، دانش، تعمق و دقت نظر و تامل و سنجیدن اکناف و اطراف مسئله است. لذا برگزاری مراسم های مهدوی در دانشگاه ها حداقل کار و فعالیتی آسان و در دسترس است که باید به بعد دانشی و عمقی گسترش یابد.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه