آخرین اخبار
کد خبر : 15778 تاریخ ثبت : 1399/6/22 11:42:58

هدف صدام در جنگ تحمیلی نابودی انقلاب و تجزیه کشور بود

حجت الاسلام اکرمی با بیان اینکه صدام هدف حامیان غرب و ارتجاع عرب را در منطقه دنبال می کرد گفت: هدف صدام در جنگ تحمیلی نابودی انقلاب و تجزیه کشور بود.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، سال دفاع مقدس نمونه ای از اراده و تصمیم یک ملت مسلمان در سرنوشت کشورشان است که با وجود تمامی تحریم ها، تهدیدها و کمبود امکانات به تمام دنیا نشان داد انقلاب اسلامی با دست خالی در برابر تمام ابرقدرتها ایستاد و دستاوردهای زیادی را در تاریخ ثبت کرد در همین رابطه گفتگویی حجت الاسلام «سید رضا اکرمی» رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، مشاور عالی وزیر کشور  در امور روحانیت به شرح زیر ارایه می شود.

 

ارزیابی شما از برگزاری هفته فاع مقدس در هر سال چیست؟

32 سال از پایان جنگ تحمیلی می گذرد و ما هر سال هفته دفاع مقدس را برگزار می کنیم تا بتوانیم چند موضوع را تاکید کنیم، ابتدا اینکه صدام که 13 سال میزبان رهبر انقلاب در عراق بود، چگونه ناگهان به فکر جنگ ایران افتاد و درصدد برآمد تا هشت سال جنگی را بر ما تحمیل کند و دو کشور را متحمل خسارات هزار میلیاردی کند و موجب شهادت بالغ بر 200 هزار نفر در ایران و چندین هزار نفر در عراق شد.

 

واکاوی دفاع مقدس چه نتایجی را در بر دارد؟

جنگ تحمیلی باید واکاوی شده و با بررسی بیان شود که هدف صدام در جنگ آیا قدرت منطقه شدن بود و می خواست مانند محمدرضا پهلوی و امثال آن که انگیزه عطش قدرت داشتند عمل کند و مانند شاه پهلوی سرسپرده آمریکا و ارتجاع عرب بود که قصد داشت در منطقه آشوب و فتنه ایجاد کند تا انقلاب اسلامی بدون دردسر به سازندگی و بازسازی کشور نپردازد.

 هدف صدام در جنگ تحمیلی چه بود؟

هدف صدام نابودی انقلاب و تجزیه کشور بود که به نوعی هدف حامیان غرب و ارتجاع عرب نیز محسوب می شود، آنها می خواستند انقلاب اسلامی به جایی نرسد. در آن دوران شاهد آن بودیم که گزارش های خلاف واقع به رژیم بعث می رسید که ایران توان نظامی ندارد و نمی تواند در مقابل تهاجمات دشمن دوام بیاورد و صدام می تواند در یک هفته به تهران برسد. ما نیازمند واکاوی و بررسی فارغ از هرگونه دیدگاه اختصاصی به دفاع مقدس هستیم تا بتوانیم انگیزه واقعی 8 سال جنگ تحمیلی را بیان کنیم.

 

عکس العمل ایران در برابر تهاجم 8 ساله رژیم بعث عراق چگونه ارزیابی می کنید؟

علیرغم تمام مشکلاتی که ایران اسلامی با آن مواجه بود در طول دفاع ۸ سال دفاع مقدس توانست دشمن را در اهداف پلیدش ناکام بگذارد و یک وجب از خاک کشور از ایران اسلامی جدا نشد و به برکت همین جنگ تحمیلی بنیه دفاعی و نظامی ایران قوی تر شد تا جایی که امروز به اعتراف تمام کارشناسان ایران اسلامی قوی ترین قدرت دفاعی را در منطقه دارد و اکنون سال 59 نیست که دشمنی بخواهد کار غلط و اشتباهی بکند و ایران پاسخی ندهد.

 

دشمنان پس از پایان جنگ تحمیلی چه روشی را علیه ایران بکار بردند؟

دشمنان پس از پایان جنگ تحمیلی چون از جنگ و تخاصم ناامید شدند، تحریم ها را برنامه ریزی کردند و تحریم های گوناگونی را علیه نظام اسلامی بکار بردند که همه ما شاهد آن هستیم. معتقدم هفته دفاع مقدس هفته ارزیابی و ارزشیابی جنگ تحمیلی از ابعاد گوناگون است و اکنون که می خواهیم مراسم سی و دومین سالگرد دفاع مقدس را جشن بگیریم با توجه به تمام مشکلات کشور واقعا خدا را شاکریم که کشوری امن در حال ترقی و جهش داریم تا جایی که رهبر انقلاب سال 99 را جهش تولید معرفی کردند. در همین راستا باید همت کنیم و از ظرفیت های کشور استفاده کنیم تا تولید را در ابعاد گوناگون بالا ببریم و هر تحریمی را به فال نیک گرفته و به سمت خودکفایی و استقلال حرکت کنیم و قدردان خون شهدا باشیم و جانبازان و اسرای باقیمانده از جنگ را ارجمند بشماریم.

 

مهمترین دستاورد دفاع مقدس را توضیح دهید؟

از نظر بنیه دفاعی و تسهیلات نظامی مانند موشک ، تانک ، نرم افزارها و سخت افزارهای به روز جنگی، نظام اسلامی واقعا به مراحل بالایی دست یافته است به طوری که وقتی توانست پهباد مدرن آمریکا را ساقط کند، شوروی اعتراف کرد که ایران در بنیه دفاعی قوی شده و نیرومند است و از شوروی جلوتر قرار دارد. مردم ما نیز پذیرفته اند که باید با تمام تحریم ها معامله آبرومندانه و عزتمندانه کنند و سختی ها را تحمل کرده و مقابل دشمن تسلیم نشوند.

 

آیا دفاع مقدس قابلیت الگوپذیری در جامعه امروز دارد؟

معتقدم که باید جهاد و دفاع را جزو زندگی قرار دهیم و در هر خانواده ای یک نیروی آماده رزمی برای دفاع وجود داشته باشد و عملیات دفاعی را بیاموزد. وقتی در هر خانواده ای یک نفر آماده رزم باشد به صورت خودجوش جامعه به سمت دفاع و آمادگی در مقابل دشمنان حرکت می کند و این دستور قرآن است که می فرمایند وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [= دشمنان‌]، آماده سازید این آیه نشان می دهد که باید جهاد و دفاع را جزو برنامه اصلی زندگی قرار دهیم.

 

جایگاه ایران در قطعنامه 598 چگونه می بینید؟

قطعنامه 598 یک ایده آل نبوده است، ما در شرایطی قرار گرفتیم که بین بد و بدتر ناگزیر شدیم، بد را که قطعنامه 598 است را بپذیریم و به تعبیر امام(ره) این قطعنامه به جام زهر تعبیر شد اما دشمن ناکامی بیشتری را کسب کرد زیرا به هیچ یک از اهداف پلید خود نرسید و ایران توانست با تمام سختی ها، تحریم ها، تهدیدها و کمبودها از خود دفاع کند و بالاخره چهره صلح طلبانه خود را به دیگران نشان دهد./

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه