ایثار و مقاومت در یاری حجت زمان، آموزه حضرت خدیجه(س) برای بانوان منتظر است
حجتالاسلام جعفری با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) همه اموال خود را در اختیار حجت زمان برای اعتلای اسلام قرار دادند، گفت: اگر مقامات بسیار بلند برای ایشان تصریح شده و مورد درود خدا و جبرائیل قرار گرفتهاند به دلیل ایثار و همراهی ولی خدا است.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، به مناسبت فرا رسیدن دهم رمضان المبارک، سالروز وفات جانسوز حضرت خدیجه کبری(س) و به منظور بررسی آموزه های سیره ایشان برای بانوان منتظر با حجت الاسلام والمسلمین «جواد جعفری»، مدیر حوزه علمیه زنجان و کارشناس و مولف مهدوی گفت گویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام جعفری درباره آموزه های سیره حضرت خدیجه کبری(س) برای زنان منتظر در عصر غیبت امام زمان(عج)، اظهار کرد: زندگی بانوی بزرگ اسلام، حضرت خدیجه کبری (س) به عنوان همسر رسول خدا(ص) از جهات مختلف برای بانوان منتظر انگیزه بخش و الهام بخش است یکی از مهمترین آنها حمایت از حجت زمان است، آنطور که در زندگینامه ایشان آمده همه اموالشان را در اختیار رسول خدا(ص) برای ترویج و تبلیغ اسلام قرار دادند.
مدیر حوزه علمیه زنجان افزود: اینکه انسان بتواند از همه اموالش که عمری را برای کسب آنها تلاش کرده، دست بکشد و آن را در اختیار حجت زمانه اش قرار دهد کمال ایثار را نشان می دهد کسانی می توانند نزد حجت زمان به آبرویی برسند که اینچنین اهل گذشت از دارایی هایشان باشد. از این رو، از مهمترین شاخصه های سیره ام المومنین، حضرت خدیجه(س) ایثار در راه حجت زمانه است.
ایثار از موقعیت اجتماعی در راه حجت زمان
وی تصریح کرد: علاوه بر ایثار در مال، حضرت خدیجه(س) از موقعیت اجتماعی خود نیز در راه صحیح ایثار کردند آن زمان مخالفت های بسیاری با ازدواج ایشان شد و می گفتند با کسی که از بزرگان قریش نیست ازدواج نکن اما حضرت خدیجه(س) برای صداقت و امانتداری حضرت رسول(ص) به همه این حرف ها پشت کردند. باید توجه داشت راه راست هزینه هایی دارد و این همان راهی است که حضرت خدیجه(س) انتخاب کردند و در حالی که حتی در دوران وضع حمل از سوی زنان قریش طرد شدند و تنها بودند اما دست از مقاومت برنداشتند. لذا ایثار اموال و موقعیت اجتماعی و نیز پایداری و مقاومت در راه حق، ویژگی هایی است که به حضرت خدیجه(س) جایگاهی رفیع بخشیده است.
تیزبینی و هوشیاری در انتخاب همسر
حجت الاسلام جعفری در ادامه بیان کرد: تیزبینی و توجه به آینده در انتخاب حضرت رسول(ص) به عنوان همسر و هوشیاری از ویژگی هایی است که بانوان منتظر هم در فرهنگ انتظار باید به آن آراسته باشند و برای کسب آن تلاش کنند.
این محقق و مولف مهدوی اضافه کرد: همچنین، مقاومت در محاصره اقتصادی و تحریم و تبعید مسلمانان به شعب ابیطالب و خدماتی که حضرت خدیجه(س) به مسلمانان ارائه کردند در آن شرایط سخت و طاقت فرسا، احسان و مسئولیت پذیری را نیز در سبک زندگی ام المومنین(ع) به خوبی تجلی داده است و این صفات مقامی بالا به ایشان بخشیده است؛ چنان که در روایات متعدد تصریح شده خداوند سلام خویش را بواسطه جبرئیل و پیامبر(ص) به آن حضرت(س) رسانده اند و جایگاه والای آن حضرت(س) در بهشت توسط پیامبر(ص) تبیین شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: عملگرایی و حمایت همه جانبه از حجت خدا نیز از دیگر ویژگی هایی است که بانوان منتظر می توانند در آنها از حضرت خدیجه(س) الگو بگیرند و امام زمان(عج) را یاری کنند. این ویژگی ها نشان می دهد کسانی می توانند در رکاب امام زمان(عج) باشند که بتوانند از همه داشتههایشان ایثار کنند و در کنار این ایثار، مقاومت و پایداری نیز داشته باشند.
کمک مومنانه و رسیدگی به محرومان
حجت الاسلام جعفری درباره کمک مومنانه و حمایت و دستگیری از فقرا و محرومان در سیره حضرت خدیجه(س)، ابراز کرد: از مهمترین جلوه های ایثار حضرت خدیجه(س)، دوران سه ساله محاصره اقتصادی و تحریم مسلمانان در شعب ابیطالب است که خاطرات بسیار تلخ از آن دوران نقل شده، اینکه در آن وضع اقتصادی سخت، بانویی چنین احساس مسئولیت کند و دارایی خود را در اختیار مسلمانان قرار دهد، آموزه ای است برای امروز منتظران که در این شرایط سخت کرونایی که اقشار مختلف را متاثر و آسیب پذیر کرده است در حق یکدیگر کمک مومنانه کنند و به تاسی به سیره ایشان که از اموالشان برای ورود مخفیانه کالاهای موردنیاز به شعب هزینه کردند، برای کمک به افراد محروم و آبرومند هزینه کنند.
وی با بیان اینکه برای طی مسیر مقاومت باید آنها که تمکن مالی دارند این احساس مسئولیت را داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر این مقامات بسیار بلند برای حضرت خدیجه(س) تصریح شده و مورد درود و سلام خدا و جبرائیل قرار گرفته اند به دلیل ایثار و همراهی ولی خدا بدون چشمداشت است؛ برخی برای ایثار و مجاهدت های خود توقع دریافت سهم دارند اما حضرت خدیجه(س) با آن همه ایثار خود رویشان نمی شد از پیامبر(ص) بخواهند که یکی از لباس هایشان را برای ایشان به عنوان کفن استفاده کنند و این را به دخترشان حضرت زهرا(س) وصیت کردند و چشمداشت و توقعی از پیامبر(ص) نداشتند و کوچکترین چیز را هم با واسطه طلب کرده اند. بانوان منتظر نیز باید بدانند هر قدر هم به امام زمان(عج) خدمت کنند باز هم بدهکار آن حضرت(عج) هستند.
- رابطه عاطفی حضرت فاطمه(س) با پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س)
- جامعهی منتظر صبور است و در مشکلات خود را نمیبازد
- مقاومتِ فکری فرهنگی، رسالت منتظران است
- عشق حضرت خدیجه(س) به پیامبر(ص) آسمان را به زمین پیوند داد
- نیازمند بازشناسی و بازنمایی ابعاد سیاسی حکومت جهانی مهدوی هستیم
- حرم حضرت معصومه(س) بهترین مکان ارتباط با امامزمان(عج) است
- مسئولیت ناپذیری جامعه منتظر از کجا نشأت میگیرد
- مهم ترین حاجت امام زمان (عج)
- انتشار داستانهایی از سنخ داستان راستان در «دُرّ منتظران»
- انقلاب اسلامی نگرش ایرانیان به مقوله مهدویت را تغییر داد
|