آخرین اخبار
کد خبر : 18394 تاریخ ثبت : 1400/6/13 12:12:58

عوامل محرومیت از شفاعت در قیامت/ معنای دینداری در خانواده

خداوند در قيامت به افرادى اجازه مى دهد تا براى ديگران شفاعت كنند، ولى بسيارى از مردم، شرائط دريافت شفاعت را ندارند. کوتاهی و تساهل در نماز و انفاق و اطعام نيازمندان، و هدر دادن عمر، سبب محروم شدن ازشفاعت در قيامت مى‌شود.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، بسیاری از آیات قرآن اگرچه مستقیما به مهدویت و سبک زندگی منتظرانه اشاره ندارند اما آموزه های آنها می تواند راهگشای منتظران در ظلمات غیبت امام زمان(عج) باشد از این رو در سلسله مطالبی به قلم حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج)  این آموزه ها مرور می شود:

 

«فَمَا تَنفَعُهُمْ شَفَاعَةُ الشَّافِعِينَ؛ پس شفاعت شافعان سودشان ندهد»

شفاعت به معنای تقویت و نیرو بخشیدن به شخص ضعیف است و شفیع به کسی گفته می‌شود که نیازمند را کمک کند و او را به حد اعتدال و عدم نیازمندی برساند.شفاعت در روز قیامت مخصوص خداوند است. و به افراد دیگری نیز این اجازه داده شده است که از دیگران شفاعت کنند. از روایات فراوانی که در این زمینه وارد شده، معلوم می‌شود که شفیعان در روز قیامت فراوان‌اند. از جملۀ آنها انبیای الهی، علما، شهدا، ملائکه، مؤمنان، اعمال صالح، امامان معصوم( ع) و قرآن‌اند. خداوند در قيامت به افرادى اجازه مى دهد تا براى ديگران شفاعت كنند، ولى بسيارى از مردم، شرائط دريافت شفاعت را ندارند. کوتاهی و تساهل در نماز و انفاق و اطعام نيازمندان، و هدر دادن عمر، سبب محروم شدن ازشفاعت در قيامت مى شود. 

 

«وَأَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلَي بَعْضٍ يَتَسَاءلُونَ* قَالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنَا مُشْفِقِينَ * فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْنَا وَوَقَانَا عَذَابَ السَّمُومِ؛ و بعضى بهشتيان رو به ديگرى نموده و از يكديگر سؤال مى كنند كه رمز اين همه كاميابى در اينجا چيست؟ گويند: ما پيش از اين در دنيا، نسبت به خانواده خويش خيرخواه بوديم وآنان را از عذاب الهى هشدار مى داديم. پس خداوند بر ما منّت نهاد و ما را از عذاب سوزان حفظ كرد».

روشن است وقتي مى‌گوییم خانواده دیندار، معنایش این است كه خانواده از ناهنجاری‌ها، از بی‌تقوائی‌ها، از هواها و هوس‌های دنیوی فاصله دارند، اگر پدر و مادر از تقوای لازم به معنای درست آن، چه در رفتار فردی و چه در رفتار خانوادگی برخوردار باشند، فرزندان این خانواده نیز از خطاها و هوس‌ها بدور خواهند بود. انسان بايد نسبت به خانواده خود، توجّه و تعهّد و دغدغه و سوزداشته باشد و برای هدایت و دینداری آنان تلاش کند. اين توجه و اهتمام در مورد هدایت افراد خانواده، باعث بهشتی شدن خود انسان می شود.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه