آخرین اخبار
کد خبر : 18652 تاریخ ثبت : 1400/7/16 15:19:20

منتظران در طاعت، مصیبت و معصیت صبورند

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس یکی از ویژگی‌های منتظران را صبر و حلم برشمرد و گفت: صبور بودن دارای سه مرحله صبر در مصیبت، صبر در طاعت و صبر در نافرمانی الهی و معصیت است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ایکنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌رضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس  در سلسله منبرهای مجازی خود با عنوان «سبک زندگی مهدوی»، یکی از ویژگی‌های منتظران را صبر و حلم برشمرد و گفت: صبور بودن در مشکلات و همچنین بندگی خداوند یکی از مهم‌ترین ویژگی منتظران است.

وی با بیان اینکه در روایات صبر در سه موقعیت مطرح می‌شود که باید صبور باشیم، افزود: مرحله اول صبر، صبر در برابر مصیبت است. حوادث ناگواری که برای انسان پیش می‌آید و انسان باید در برابر این‌ها صبور باشد و شعارش هم این باشد «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ؛ ما از آن خدا هستيم و به سوى او باز مى‏‌گرديم» (آیه ۱۵۶ سوره بقره).

حدائق با تأکید بر اینکه هستی متعلق به خداوند است و چند صباحی دست ماست و از ما پس می‌گیرند، گفت: از این مرحله بالاتر و والاتر، صبر در برابر طاعت است. برخی‌ها در مصیبت صبور هستند اما در طاعت خداوند صبور نیستند. نماز اول وقت، پرداخت خمس و غیره صبر می‌خواهد. متأسفانه در جامعه امروزی صبر در برابر طاعت تحلیل رفته است، حجاب یکی از طاعت‌های الهی است، اما وضعیت حجاب در جامعه امروزی چگونه است.

وی با اشاره به وضعیت خانواده‌ها در جامعه امروزی بیان کرد: احترام به والدین، مواسات، اکرام به یکدیگر، ادب و رعایت حرمت یکدیگر که در قالب توصیه‌های الهی آمده است، چقدر در برابر آن‌ها صبور هستیم.

مسئول حوزه علمیه منصوریه شیراز مرحله بالاتر از صبر طاعت را صبر در برابر نافرمانی الهی و معصیت برشمرد و افزود: هنر واقعی صابر این است که گناه نمی‌کند. یعنی مرحله‌ای مانند مرحله عالی دانشگاهی است. از مرحله ابتدایی شروع می‌شود بالا می‌آید و می‌رسد به کلاس عالیه ارزشمند که بر سر نفس خود امیر می‌شود. گر بر سر نفس خود امیری، مردی.

عضو جامعه روحانیت شیراز با بیان اینکه مولای متقیان در نهج‌البلاغه راهکارها را بیان فرموده است، گفت: حضرت می‌فرمایند اگر می‌خواهید در برابر مصیبت‌ها و سختی‌ها صبور شوید باید وابستگی خود را به دنیا پایین آورید. در دنیا باشید ولی با دنیا نباشید. ثروتمند باش اما بنده ثروت نباشد. مسئول شوید، اما طول و عرض میز سرگرم نکند. کثرت قوم و قبیله، انسان را مغرور نکند.

وی با یادآوری اینکه زاهد یعنی کسی که وابستگی ندارد، افزود: در دنیا باشید ولی با دنیا نباشید. دنیا در دلتان نیاید، شما در دنیا باشید. مانند کشتی اگر وسط آب بود، این یک مرکب و وسیله خوبی برای عبور از دریاست اما اگر آب در کشتی آمد، آن را غرق می‌کند. آب در بیرون کشتی، پشتی است، آب در کشتی هلاک کشتی است.

حدائق با تأکید بر اینکه اگر دنیا در دلمان آید، ما را هلاک خواهد کرد، گفت: در دنیا بودید و دنیا در دلتان نیامد اول میلیاردر عالم هم باشید، هلاک نمی‌شوید زیرا وابسته نیستید.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس، ویژگی دیگر منتظران حسن خلق و چهره گشاده بیان کرد و افزود: پیامبر مکرم اسلام(ص) فرمودند کسی که با مال خود نمی‌تواند مردم را راضی نگه دارد، با دو چیز می‌تواند همه را راضی نگه دارد؛ نخست چهره گشاده و دوم اخلاق پسندیده است.

وی در پایان با بیان اینکه چهره گشاده، سرمایه بزرگ و فناناپذیری است، افزود: اگر نمی‌توانیم کاری برای کسی انجام دهیم، با چهره باز عذرخواهی کنیم. اخلاق پسندیده در گفتار ما هم مصداق دارد. با زبان خوب با مردم صحبت کنیم. اگر نمی‌توانیم خواسته مردم را برآورده کنیم، با کلام خوب و پسندیده عذرخواهی کنیم.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه