شاخصههای بانوی ایدهآل در سیره حضرت زهرا (س)
حضرت زهرا سلامالله علیها در جایگاه دختر، طوری نقشآفرینی کردند که از جانب رسول خدا صلی الله علیه و آله "أمأبیها" نام گرفتند و در جایگاه همسری آنچنان نقش ایفا کردند که فرمودند اگر فاطمه نبود، تا قیامت هیچ بانویی همکفو امیر مؤمنان یافت نمیشد.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، کارشناس امور دینی و مشاور خانواده با اشاره به اینکه زن و جایگاه زن در شخصیت حضرت زهرا سلامالله علیها نمایان است، گفت: نقشآفرینی زن هم در بستر اجتماع کوچک یعنی خانواده و هم در بستر اجتماع بزرگ یعنی جامعه تعریف میشود. این نقش در چهار گزارهی دختری، همسری، خواهری و مادری نمود مییابد. حضرت زهرا سلامالله علیها در جایگاه دختر، طوری نقشآفرینی کردند که از جانب رسول خدا صلی الله علیه و آله "أمأبیها" نام گرفتند و در جایگاه همسری آنچنان نقش ایفا کردند که فرمودند اگر فاطمه نبود، تا قیامت هیچ بانویی همکفو امیر مؤمنان یافت نمیشد و در عرصه مادری به گونهای رفتار کردند که از دامان ایشان امام حسن و حسین علیهما السلام و بانوانی همچون حضرت زینب سلامالله علیها و امکلثوم پرورش یافتند.
وی افزود: از شاخصههای مهم یک بانوی نمونه، ایجاد امنیت و آرامش در بستر خانواده و تربیت فرزندان صالح برای جامعه است؛ حضرت زهرا سلامالله علیها در این زمینه بسیار درخشیدند.
حمایت و اقتداردهی زن نسبت به مرد اهمیت دارد
این کارشناس مذهبی وظیفهمحوری را یکی از ویژگیهای شخصیتی حضرت زهرا سلامالله علیها بر شمرد و گفت: باید بدانیم این بانو در حوزه دختری چه وظیفهای نسبت به پدر دارند. در حوزه همسری، چه وظیفهای در قبال امیر مؤمنان دارند و در حوزه مادری، چه عملکردی در برابر فرزندان ابراز داشتند. در جایگاه همسری، حمایت و اقتداردهی اهمیت دارد که در این باره آن بانوی بزرگوار درخشیدند.
حجت الاسلام دهقان افزود: حضرت زهرا سلامالله علیها نقش خویش در عرصه خانواده را طوری ایفا میکنند که امروز تمام مسلمانان حقیقی معترفند که مادرمان صدیقه طاهره است؛ چرا که شخصیت این بانوی بزرگوار را برای خود مایه امنیت، اطمینان و دلگرمی میبینند، همچنان که یکی از مهمترین تأثیراتی که آن بانو داشتند، ایجاد آرامش بود. ایشان تلاطمها و طوفانهای زندگی که از قِبل تنگی معیشت و اقتصاد ایجاد میشد، میگرفتند. این مهم است که یک بانو توانایی داشته باشد در سختیها به اهل منزل آرامش دهد.
زن برای مرد عزیز است و عزتآفرین و مرد برای زن، حریم است و حرمتآفرین
وی افزود: زن برای مرد عزیز است و عزتآفرین و مرد برای زن، حریم است و حرمتآفرین؛ به نوعی تجلی عزت و حرمت یک اجتماع میتواند زن باشد. وقتی میگویند مراقبت عزت و حرمت هم باشید، باید بدانیم چطور حضرت زهرا سلام الله علیها در جایگاه دختری، عزتآفرین شد، در جایگاه همسری عزتآفرین شد، در جایگاه مادری عزتآفرینی شد و چطور حرمت پدر و همسر را حفظ کرد؟ تا لحظه آخری که کنار فرزندان حضور داشت، حریم و حدود و عظمت و عزت اهالی را حفظ کرد. وجود مقدس حضرت زهرا فراتر از یک حس زنانگی برای جامعه ما است. بیشتر یک حس اقتدار و مکملی برای پدر و همسر و اولادش است.
حجاب، تجلیِ مطالبه امنیت و آرامش برای خود و جامعه است
این مشاور مذهبی ادامه داد: وقتی در خصوص حجاب در رفتار آن بانوی مقدس مطالعه میکنیم، حجاب را تجلیِ مطالبه امنیت و آرامش برای خود و جامعه مییابیم. حجاب صرفاً متوقف به این نیست که زن چادر بر سر کند بلکه حجاب، چطور عفت را رعایت کردن است. در واقع حجاب، نمایش حیا در وجود زن است و زنانگی زن را در قالب حیا به جامعه عرضه میکند.
حجت الاسلام دهقان با تأکید بر ویژگی امر به معروف و نهی از منکر در شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: در تمام زندگی آن بانوی بزرگوار، امر به خوبیها و نیکیها که در اوج آن امر به ولایت امیر مؤمنان بود و نیز نهی از منکرات که در اوج آن عدم خروج از دایره ولایت علوی بود، دیده میشود. در واقع ایشان فرزندان خویش را فاطمی و علوی بار آورد. امید که روز ولادت حضرت زهرا سلامالله علیها مبنای آغاز حرکتی در بانوان در عرصه دختری، همسری و مادری و با الگوگیری از آن وجود مقدس باشد.