آخرین اخبار
کد خبر : 19499 تاریخ ثبت : 1400/11/30 19:40:41

امام محله‌ای که با زکات درختان پسته به زندگی محرومان رونق داده است

حجت‌الاسلام طاهری گفت: ۱۸۵ نهال پسته توسط مردم روستای بسطاق در قالب طرح زکات مستحبی اهدا شده است که برخی از آن‌ها به ثمر نشسته و عواید آن برای امور خیر و کمک به نیازمندان صرف می‌شود.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ،  امام محله به همت بنیاد هدایت این روزها توانسته به خوبی جای خود را میان مردم و در سطح محلات باز کند، گفتمانی که در دوران سخت شیوع کرونا و آسیب های اقتصادی ناشی از آن کارکردهای مثبت و مسجدی خود را ثابت کرد و توانست بارهای سنگینی را از دوش مردم برداد.

حجت الاسلام محمد طاهری، امام روستای بسطاق از توابع شهرستان سرایان در استان خراسان جنوبی از جمله امام محله هایی است که توانسته با تجمیع کمک های مردمی اتفاقات خوبی را برای محرومان رقم بزند. در ادامه مروری داریم بر فعالیت های وی.

 

حجت الاسلام محمد طاهری ضمن تشریح فعالیت‌های خود به عنوان امام محله اظهار کرد: روستای بسطاق دارای جمعیتی بالغ بر 1000 نفر از جمله روستاهای محروم است، اما از غنای فرهنگی و اعتقادی بالایی برخوردار بوده و مردم مشارکت‌ خوبی در کمک به بازسازی عتبات عالیات و اجرای برنامه در ماه های رمضان و محرم و امور خیر در رفع فقر و محرومیت دارند.

 

امام روستای بسطاق از توابع شهرستان سرایان تصریح کرد: اصالتاً اهل روستای بسطاق هستم، هر چند در شهرهای مختلف نیز فعال بوده و توانسته ام در کارهایی مختلفی به ارائه خدمت بپردازم. همچنین به دلیل علاقه‌مندی به ورزش و به خصوص والیبال و فعالیت از دوران دبیرستان و حضور در مسابقات استانی و کسب رتبه در مسابقات ملی، علاقه ویژه‌ای به توسعه ورزش جوانان در کنار دیگر امور دارم و هم اکنون نیز در شهر به همراه فرهنگیان مشغول به ورزش نیز هستم.

وی با اشاره به برخی از اقدامات خود با همراه کردن اهالی روستا بیان کرد: در سال های اولیه طلبگی چون کتابخانه ای در روستا نبود تلاش کردیم، یک کتابخانه را راه اندازی کنیم و به مرور با اخذ مجوزهای لازم و همراهی کانون های فرهنگی، آن را به کانون فرهنگی هنری امیرالمومنین(ع) تبدیل کردیم.

 

امام روستای بسطاق در ادامه بیان کرد: در بحث نمایشگاه ها نیز جز سه کانون برتر استان خراسان جنوبی بوده ایم که به عنوان کانون برتر به مرحله استانی راه یافتیم و در برنامه هایی در قالب عکس، هم‌پای دیگر استان ها به ارائه برنامه پرداختیم و با استفاده از تجربیات دیگران، عکس ها را در معرض دید قرار دادیم.

 

وی همراهی اهالی روستا و مشارکت‌های مردمی را مهم‌ترین سرمایه در رفع مشکلات برشمرد و ابراز کرد: به دلیل همراهی خوب مردم در تمامی برنامه ها همواره موفق بوده ایم، اهالی مردمی انقلابی هستند که سال ها در صحنه حضور داشتند و حتی در انتخابات با مشارکت صد در صدی نقش‌آفرینی کرده‌اند.

 

حجت الاسلام طاهری تاکید کرد: در مباحث خیر و رفع محرومیت ها تلاش های خوبی شده که قابل تقدیر است، مردم اکثرا کشاورز و دامدار هستند و در فعالیت‌هایی چون تکمیل حسینیه و مسجد و پروژه های عمرانی و معنوی کمک کرده اند و در پرداخت زکات واجب و مستحب در تلاش اند.

 

وی در مورد این کمک ها ادامه داد: در دو سال اخیر به دلیل کمبود آب، بسیاری از اهالی به کشت نهال پسته روی آوردند و با رویکردی که در پرداخت زکات مستحبی دارند امسال 185 نهال پسته را در طرح زکات آوردیم که به بار نشسته و پنج تُن پسته از آنها برداشت شد.

 

امام روستای بسطاق در ادامه گفت: از طریق کمیته امداد نسبت به پلاک زنی نهال ها اقدام کردیم و بسیاری از اهالی نیز خودشان برای نهال ها، پلاک گرفتند که با حضور ائمه جمعه و فرماندار منطقه چند باغ به صورت نمادین پلاک گذاری شد و سایرین نیز در این طرح مشارکت کردند و از منابع آن در کارهای خیر و تأمین جهیزیه و مراسم‌های مذهبی استفاده می شود.

 

وی توضیح داد: پرداخت زکات را به خود اهالی موقع برداشت واگذار کرده ایم که در این باره پس از چیدن محصول، پسته یا پول آن را به مرکز نیکوکاری تحویل می دهند.

 

این روحانی فعال در امور خیریه بیان کرد: برنامه های مختلفی در طرح بین المللی در منابع طبیعی در نهال‌کاری و جنگل‌کاری و احیای زمین های در دست تخریب داشته ایم که با مشارکت اهالی انجام شده است، همچنین با ایجاد صندوقی توانستیم سود و عواید نهال‌کاری را در اختیار نیازمندان در جهت دریافت وام قرار دهیم.

 

وی تصریح کرد: در حوزه زکات نیز شورای زکات را برای مشارکت های بیشتر اهالی تشکیل دادیم و وقتی مردم کم کم ما را در کنار خودشان دیدند، همکاری بیشتری اتفاق افتاد، در این صندوق که با پیگیری کمیته امداد و مرکز نیکوکاری پیشنهاد شد، مجوزهای لازم را دریافت کنیم و با مشارکت مردم و تشکیل گروه ها، وام هایی را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

 

حجت الاسلام طاهری تاکید کرد: در صندوق حدود 200 میلیون تومان از محل آورده مردم وجود دارد و اخیرا هم 100 میلیون تومان به صندوق تخصیص یافته که برای کارهای اقتصادی و اجتماعی در اختیار اهالی قرار می گیرد، اعضای گروه در صندوق خودشان پشتوانه ای برای بازگشت پول به صندوق هستند و سازوکاری دقیق وجود دارد.

 

وی گفت: قائنات و سرایان مهد رویش زعفران است و اهالی روستا بیش از 100 کیلو گل زعفران در فصل کشت برداشت می کنند. در طرحی که از حدود 20 سال قبل شروع شده است مردم مقداری از گل های زعفران را به امور خیر اختصاص می دهند

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه