آخرین اخبار
کد خبر : 20165 تاریخ ثبت : 1401/3/22 21:38:05

آشنایی با سبک زندگی بانویی که در کنار کعبه دفن شده است

برخی از اعمال حج ازجمله سعی میان صفا و مروه، یادگاری از تلاش مادرانه و مؤمنانه حضرت هاجر سلام‌الله علیها است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، یکی از زنان بزرگ و مؤمن در تاریخ که به عنوان الگویی برای زنان و مردان مؤمن، صبور و پرهیزکار شناخته می‌شود حضرت هاجر سلام‌الله علیها است. بانویی که به عنوان همسر حضرت ابراهیم علیه السلام و مادر حضرت اسماعیل علیه السلام شناخته می‌شود. این بانوی گران‌قدر و عظیم‌الشأن دارای ایمانی است که شناخت درجات و مراحل آن نیازمند انس عمیقی با سیره و سبک زندگی اوست تا بدانیم چگونه یک زن به همراه کودک خردسالش به تنهایی وارد سرزمین بی آب و گیاهی می‌شود، بدون اینکه در برابر امر و اراده خدای متعال بهانه‌ای بگیرد و عذری بیاورد. ایمانی که زمینه پرورش فرزندی شد که به عنوان ذبیح‌الله شناخته می‌شود و البته باید بدانیم که پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله نیز از نسل آن بانوی گران‌قدر است.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) ، که با دکتر معصومه فرهمند، استاد حوزه و دانشگاه و محقق تاریخ دینی، انجام داده به بررسی بخش‌هایی از زندگی حضرت هاجر سلام‌الله علیها پرداخته است. آن طور که این کارشناس تاریخی توضیح می‌دهد، روایتی وجود دارد که نشان می‌دهد حضرت هاجر دختر پادشاه مصر بود. اما ظاهراً در دوران حکومت پدر او شورشی در مصر اتفاق افتاد که عامل آن مردم عین الشمس بودند. درنهایت این شورش، پادشاه جدیدی بر مصر حکومت کرد و حضرت هاجر را که دختر پادشاه قبلی بود، به عنوان برده و کنیز به خدمت خودش درآورد. حتی روایتی از رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله وجود دارد که آن حضرت از یاران و اصحاب خود خواسته‌اند تا با مردم مصر به نرمی رفتار کنند، چراکه حضرت هاجر از آن‌ها بوده است. در عین حال حضرت ابراهیم علیه السلام سال‌ها با حضرت ساره علیها سلام زندگی کرده بود ولی آن‌ها صاحب فرزندی نمی‌شدند. به همین دلیل حضرت ساره علیها سلام، کنیز خودش یعنی حضرت هاجر سلام‌الله علیها را به حضرت ابراهیم علیه السلام بخشید تا آن پیامبر خدا بتواند صاحب فرزند شود. بعد از مدتی حضرت هاجر سلام‌الله علیها صاحب پسری شد که نامش را اسماعیل گذاشتند. اما حضرت ساره علیها سلام از این تولد ناراحت بود، چون خودش فرزندی نداشت. به همین علت به حضرت ابراهیم علیه السلام گفت که آن‌ها را از او دور کند. همان موقع پیام خداوند رسید که حضرت هاجر سلام‌الله علیها و فرزندش را به سوی سرزمین مکه ببرد.

خانواده حضرت هاجر

در مورد زندگی و سیره حضرت هاجر سلام‌الله علیها چه اطلاعاتی در تاریخ وجود دارد؟

حضرت هاجر سلام‌الله علیها، همسر حضرت ابراهیم علیه السلام و مادر حضرت اسماعیل علیه السلام است. درواقع آن بانوی مؤمن و پاک‌دامن جزو اجداد پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله به حساب می‌آید.

پدر و مادر این بانوی گرامی چه کسانی بودند؟

روایتی وجود دارد که نشان می‌دهد حضرت هاجر دختر پادشاه مصر بود. اما ظاهراً در دوران حکومت پدر او شورشی در مصر اتفاق افتاد که عامل آن مردم عین الشمس بودند. درنهایت این شورش، پادشاه جدیدی بر مصر حکومت کرد و حضرت هاجر را که دختر پادشاه قبلی بود، به عنوان برده و کنیز به خدمت خودش درآورد.

حتی روایتی از رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله وجود دارد که آن حضرت از یاران و اصحاب خود خواسته‌اند تا با مردم مصر به نرمی رفتار کنند، چراکه حضرت هاجر از آن‌ها بوده است.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه