به جای تشبّه به اهل بیت دنبال تشرّف هستیم / باید تکلیفمدار باشیم
حجتالاسلام و المسلمین علوی تهرانی ضمن اشاره به اهمیت شناخت ائمه هدی گفت: مشکل ما این است که ائمه را میشناسیم، ولی وظیفه خود را در قبال آنها انجام نمیدهیم.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) ، حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدباقر علوی تهرانی در مسجد حضرت امیر (ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در حدیث قطعی الصدور از پیامبر اکرم (ص) که هم در منابع عامه آمده و هم در منابع شیعه ذکر شده آمده است: هرکس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است، یعنی طرف نماز خوانده، روزه گرفته، قربه الی الله هم گفته است ولی امام زمانش را نمیشناخته لذا مرگش مرگ مشرکانه است. این مرگ مشرکانه چگونه مرگی است؟ در قرآن کریم بیان حضرت حق این است که خدا گناه شرک را بدون توبه نمیبخشد، سایر گناهان بدون توبه امید بخشش دارند. پس خداوند در هیچ شرایطی انسان مشرک را تحت رحمت خودش قرار نمیدهد. بنابراین باید به عنوان یک مسلمان تکلیف ما با موضوع امامت معلوم باشد.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: این کدام امام است که اگر او را نشناسید و در همان حال بمیرید، مرگتان مرگ جاهلی است؟ در این مسئله دو نظر وجود دارد. تکلیف ما شیعه معلوم است. پیامبر (ص) امام را برای ما معلوم کرده است. ایشان در سلسله روایات متعددی اعلام کرده است امام کیست. ولی یک مسئله وجود دارد و آن اینکه ما میدانیم دوازده نفر چه کسانی هستند ولی تکلیف خود را نسبت به آنها انجام نمیدهیم. تکلیف ما نسبت به امام چند مسئله است: معرفت، محبت، ولایت، اطاعت، شباهت. از معرفت شروع میشود به شباهت ختم میشود، ولی ما دنبال تشرف هستیم. باید تکلیفمدار باشیم ولی ما تکالیف را خودمان معلوم میکنیم. برای زیارت و شفاعت ائمه دست و پا میزنیم ولی دنبال اطاعتشان نیستیم.
وی افزود: نقص ما این است که ائمه را میشناسیم، ولی تکلیف خودمان را انجام نمیدهیم. این نقص بزرگی است که تکلیفمان را نسبت به ساحت دوازده امام انجام نمیدهیم.
این کارشناس مذهبی گفت: قرآن دو نوع امامت را مطرح میکند. امامت حق و امامت باطل. بیان امام صادق (ع) این است ما برای بندگی و عبادت خلق شدیم ولی عبادت فقط سجده و رکوع نیست. سجده و رکوع آسانترین کار در دینداری است. امام صادق (ع) میفرماید بندگی، اطاعت از مردان است. اگر کسی آدمی را اطاعت کند که او را به سوی معصیت میبرد او را پرستیده است.
وی خاطرنشان کرد: در بین امام ضلالت و هدایت باید امام هدایت را انتخاب کرد. امام حق نشانه دارد. خصیصه امام حق این است امامتش از ازل مطرح بوده، در بین همه امتها مطرح بوده و در قیامت هم از امامت او سوال میکنند. این یکی از نشانههای امام حق است و هیچکس در کنار امام حق قرار نمیگیرد.
- محبان خداوند و اهل بیت(ع) شدیدالورع هستند
- «رَیّان» دری است در بهشت که فقط روزهداران از آن عبور میکنند
|