منتظران امام زمان(عج) در حُسن خُلق و مدارا به کریم اهلبیت(ع) اقتدا کنند
حجتالاسلام کفیل با اشاره به درسهای سیره امام حسن(ع) برای منتظران امام زمان(عج)، گفت: اگر میخواهیم یاد و نام و سیره امام مجتبی(ع) را زنده کنیم باید مدارا و حسن خلق را در جامعه زنده کنیم، در زمینهسازی ظهور به این دو خصیصه نیاز داریم.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین «محمدصادق کفیل» در بخش نهادها و موسسات سیامین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم درباره ویژگی های امام حسن مجتبی(ع) که می تواند راهگشای منتظران در عصر غیبت امام زمان(عج) باشد، اظهار کرد: فرق امام معصوم با دیگران در این است که دغدغه و دردمندی نخست امام دین است؛ به عبارت دیگر، ما در نظام زندگی دلمان می خواهد در پناه دین بمانیم اما دغدغه امام این است که دین باقی بماند!
رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه ادامه داد: انسان منتظر و اهل بیتی کسی است که دغدغه دین دارد و برای احیای دین گام بر می دارد چنان که امام حسن مجتبی(ع) چنین رویکردی داشتند حتی به قیمت غریب ماندن و تهمت شنیدن و متهم به ترسو بودن حاضر نشدند از این دغدغه دست بردارند. در زمانه ایشان ماندن دین به صلح بود و حضرت(ع) پای این راه ماندند.
وی با بیان اینکه امام حسن(ع) به حُسن خُلق شهرت داشتند، گفت: اگرچه همه اهل بیت(ع) به این وصف شناخته می شوند اما حُسن خُلق امام مجتبی(ع) متفاوت تر است چراکه ایشان در شرایطی اخلاق را رعایت کردند که مورد هجمه بیشترین بی اخلاقی ها و تهمت ها بودند. زمانه و شرایط حیات مبارک امام مجتبی(ع) بشدت آزاردهنده بود و ایشان چه در درون خانه و چه بیرون از منزل از زخم زبان و آزار در امام نبودند.
این کارشناس مهدوی اضافه کرد: سیره امام حسن مجتبی(ع) به ما منتظران امام زمان(عج) یاد می دهد که باید در شرایط بحرانی و نامناسبت حسن خُلق داشته باشیم وگرنه در شرایط خوب و معمول این حسن خلق داشتن کار سختی نیست؛ چنان که حضرت مجتبی(ع) با وجود آنکه در منزل خود و از جانب همسرشان مورد هجمه و آزار بودند اما رفتار نامناسب با وی نداشتند و مدارا می کردند.
وی تاکید کرد: اینکه از جانب دوست و خودی آزار ببینی و زخم زبان بشنوی اما اخلاق را رعایت کنی و مانند طرف مقابل رفتار نکنی، حسن خلق است جنان که امام حسن(ع) در بدترین شرایط به نظر زمانی و مکانی، با منش اخلاقی خود تاریخساز شدند.
حجت الاسلام کفیل در ادامه بیان کرد: باید در بحران ها و زمینه های بداخلاقی، آرام باشیم و بیاخلاقی نکنیم. حسن خلق یعنی توحیدی حرکت کردن و در اوج زخم زبان ها و دشمنی ها، ارتباط خوب برقرار کردن.
وی درباره تأثیری که حُسن خلق بر سبک زندگی منتظرانه دارد، گفت: ظهور امام زمان(عج) تجلی اخلاق است؛ برخی تقوا و اخلاق را از هم جدا می کنند و اعمالی همچون دروغ، غیبت، بی حجابی و ... را گناه می دانند در حالی که بنابر روایات بداخلاقی و نداشتن حُسن خُلق نیز گناه است.
حجت الاسلام کفیل در ادامه ابراز کرد: منتظران امام زمان(عج) باید نسبت به رعایت حُسن خُلق توجه و اهتمام داشته باشند، به ویژه آنکه ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) با اخلاق معنا می یابد، به فرموده حضرت(عج) ظهور زمانی رخ می دهد که کینه ها از بین برود و بواسطه وجود امام(عج) همه یکدل و همدل شوند؛ آنچه مانع ظهور امام(عج) شده عدم همدلی جامعه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم یاد و نام و سیره امام مجتبی(ع) را زنده کنیم باید مدارا و حسن خلق را در جامعه زنده کنیم، چون اصلی ترین آموزه حسنی برای ما مدارای با مردم در همه حال است. زنده کردن خُلق امام حسن به آن است که با مردمی که با ما همراه نیستند، همراهی کنیم.
- تأثیر زیارت امام رضا(ع) بر تربیت نسل منتظر/ زیارت فرصت ارتباط با امام زمان(عج) را به ما میدهد
- ویژگیهای یاران امام زمان(عج) در لسان قرآن/ لحظهای از جهاد غفلت نمیکنند
- چگونه ظهور امام زمان(عج) انسان را برای عرصه قیامت آماده میکند
- خدمت به مردم و ترک گناه بهترین هدیه به امام زمان(عج) است
- برگزاری رویداد روز امید در آستانه ماه شعبان با موضوع ولایت امام زمان(عج)
- انقلاب اسلامی نگاه مردم منطقه را معطوف به ظهور کرد
- کار بزرگ نماز رساندن ما به معیّت امام زمان(عج) است/بدون نماز ظهور بیمعنا میشود
- مسجد جمکران مسابقه قرائت "آیات مهدوی قرآن" و "دعای سلامتی امام زمان (عج)" برگزار میکند
- آداب سخن گفتن در فرهنگ انتظار
|