دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان/ چگونه به حقیقت ایمان برسیم
در حدیث آمده است هیچ کدام از شما به حقیقت ایمان دست نیابد مگر آن گونه شود که برای رضای خدا دورترین افراد به خود را دوست بدارد و نزدیکترینشان را برای رضای خدا، دشمن بدارد.به گزارش واجد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، پیامبر (ص) برای هر روز از ماه رمضان دعایی ذکر فرمودهاند و دعای روز بیست و پنجم این ماه مبارک به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن.
خدایا قرار بده مرا در این روز دوست دوستانت و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت ای نگهدار دلهای پیامبران.
چگونه به حقیقت ایمان برسیم؟
آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان را این گونه شرح داده است: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِأَوْلِیائِک وَ مُعَادِیاً لِأَعْدَائِک» یعنی خدایا در این ماه رمضان مرا طوری قرار ده که خوبان را دوست داشته باشم و دشمن دشمنانت باشم.
اگر من به چیزی امید داشته باشم که آن چیز در قیامت باعث نجات من بشود این است که خوبان را دوست دارم، افراد اهل تقوی را دوست دارم. شما هم باید همینطور باشید. اگر یک فرزند شما طلبه هست و اهل نماز و... و یکی بینماز هست و بیتقوی، باید فرزند اهل تقوی و نمازتان را دوست داشته باشید.
چگونه به حقیقت ایمان برسیم؟ در روایت آمده است هیچ کدام از شما به حقیقت ایمان دست نیابد مگر آن گونه گردد که برای رضای خدا دورترین افراد به خود را دوست بدارد و نزدیکترینشان را برای رضای خدا، دشمن بدارد.
نشانه اهل نجات
امام باقر علیه السلام میفرمایند: «إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّ فِیک خَیراً» اگر خواستی بدانی که اهل بهشت هستی یا جهنم، به قلبتمان مراجعه کنید: «فَانْظُرْ إِلَی قَلْبِک فَإِنْ کانَ یحِبُّ أَهْلَ طَاعَةِ اللَّهِ» ببین اگر اهل خیر را دوست داری، افراد نماز شب خوان را دوست داری، بدان که در تو خیر هست و انشاءالله اهل نجات خواهی بود.
حالا شما هم به قلبتان رجوع کنید. اگر زنان محجبه و مؤمن را میبینید و از اینکه ایشان با حجاب هستند خوشحال میشوید، بدانید که در شما خیری یافت میشود و اگر زنان بدحجاب را میبینی و ناراحت نمیشوید و غصه نمیخورید، معلوم میشود که تو اهل خیر نیستی.
از نشانههای آخر زمان
در حدیث آمده است که در آخر زمان قلب مؤمن آب میشود. گفتند: چطور؟
فرمودند: منکر را میبیند و قدرت بر تغییر ندارد؛ دختران بدحجاب را میبیند و قلب او از غصه میسوزد ولی قدرت بر تغییر ندارد. میبیند که سگ را بغل گرفته و تذکر میدهد، ولی در جواب او میگویند: من روزی سه بار آن را میشویم غافل از این هست که نجسالعین که پاک نمیشود.
محبت داشتن به خوبان باعث نجات آدمی است
در زمان آقا شیخ مرتضی زاهد شخص لاتی بود که به ایشان علاقه داشت. در یک مجلسی این شخص نعرهای میزند و با صدای بلند میگوید: هر کی بدخواه علماء است فلان و فلان شود.
شیخ مرتضی زاهد گفته بودند: این شخص رستگار خواهد شد. بعدها مرحوم آقا فخر تهرانی گفتند: من رستگار شدن این شخص را دیدم. لذا محبت داشتن به خوبان باعث نجات آدمی است.
در روایت آمده است اگر کسی را دوست داشته باشی با او محشور میشوی، حتی اگر کسی به یک سنگ علاقه داشته باشد با آن محشور میشود.
دلیل عصمت پیامبران
«مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِیائِک»: خدایا کاری کن که من به طریقه رسولالله عمل کنم، هم در عمل به واجبات و مستحبات و هم در ترک محرمات و مکروهات.
«یا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیین»: ای خدایی که قلب پیامبرانت را حفظ میکنی. لذاست که پیامبران معصوم هستند، چرا که حافظ قلب ایشان خداوند متعال است.