حال و هوای متفاوت شهر موصل عراق در ماه مبارک رمضان+عکس
مردم روزهدار شهر موصل عراق در ماه مبارک رمضان، حال و هوای ویژه و متفاوتی نسبت به اهالی سایر نقاط این کشور مسلمان دارند.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از الجزیره، همهساله در فاصله چند روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان، مردم شهر موصل عراق برای استقبال از روزهداری به بازارها میروند؛ بهویژه حضور در قدیمیترین و برجستهترین بازار شهر یعنی «بابالسرا» که در موصل قدیم واقع شده است.
«محمد غانم» 42 ساله، یک مغازه ادویهفروشی در بازار العطارین باب السرا دارد. او در اینباره میگوید: "بازارها در ماه مبارک رمضان همیشه شلوغتر میشوند، زیرا مردم برای صرف وعدههای غذایی بزرگ خانوادگی آماده میشوند. نکته دیگری که مردم را به خرید از بازار جذب میکند این است که آنها میتوانند هر آنچه که نیاز دارند اعم از لباس، غذا، وسایل خانه و... را با قیمت ارزانتری نسبت به بازارهای دیگر در اینجا خریداری کنند. حتی مردم شهرهای همجوار هم برای خرید در ماه مبارک رمضان به این بازار میآیند."
سنت «مسحراتی» (یا مشارجی در گویش عراقی) یکی دیگر از ویژگیهای ماه مبارک رمضان در این منطقه است. این سنت قدیمی فقط در ماه مبارک انجام میشود. بر این اساس، مردی در کوچه پسکوچههای شهر قدم میزند، بر طبل خود میکوبد و با صدای بلند روزهداران را فرا میخواند تا پیش از اذان صبح از خواب بیدار شوند و سحری بخورند. این سنت در شمار دیگری از کشورهای مسلمان هم به چشم میخورد. در همین راستا، «غفران ثامر» 31ساله از اهالی موصل، برای ششمین سال متوالی در کوچه پسکوچههای موصل قدیم پرسه میزند تا سحرگاه، مردم را از خواب بیدار کند. او نخستین کسی است که این سنت قدیمی را پس از آزادسازی شهر موصل از دست گروهک تروریستی داعش احیا کرد.
یکی دیگر از چهرههای محبوب مردم موصل در ماه مبارک رمضان، «حکاوتی» یا قصهگو است که نخستین بار در دوره عثمانی نمود پیدا کرد. قصهگو در معابر و فضاهای عمومی شهر مینشیند و برای رهگذرانی که میایستند تا به قصههایش گوش دهند، داستان میگوید. او داستانهای قدیمی را که از پدر، مادر، پدربزرگ یا مادربزرگش شنیده است برای عابران تعریف میکند؛ قصههایی که همه آنها حکمتآمیز و پندآموز هستند.
در ادامه، سایر تصاویر «اسماعیل عدنان» عکاس الجزیره را از حال و هوای متفاوت شهر موصل در ماه مبارک رمضان تماشا میکنید:
انتهای پیام/