حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان با توسل و مودت به پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع)
حجت الاسلام والمسلمین ادیب بهروز گفت: توسل و مودت به پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) به ویژه همراهی با امام زمان(عج) از گام های اساسی در حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان می باشد.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ؛ حجت الاسلام والمسلمین «محسن ادیب بهروز» گفت: خداوند در آیه 89 سوره نمل می فرماید:« من جاءَ بِالحسنة فَلَهُ خَيرٌ منه وَ هُم منْ فَزَع يَوْمَئِذ آمِنُونَ» كسانى كه كار نيكى انجام دهند پاداشى بهتر از آن خواهند داشت و آنان از وحشت آن روز در امانند» در نظام هستی و نظام الهی قوانین متعددی داریم، یکی از قوانینی که خداوند براساس لطفشان گذاشتند این است که وقتی انسان کار مثبتی انجام می دهد، کاری که خداوند دستور داده را انجام می دهند، آثار و برکاتش چندین برابر است اما در مقابل اگر خطایی را مرتکب شویم، به همان میزان دچار عقوبت می شویم. از طرفی آثار مثبت و منفی اعمال مان بلافاصله ایجاد می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه خدای متعال در نظام الهی یکی از 12 ماه را به نام رمضان و با ویژگی های خاص قرار می دهد از باب لطف خداوند است، افزود: در ماه مبارک رمضان، آثاری برای اعمال انسان قرار داده می شود که کاملا بی نظیر است. اگر در طول سال روزه بگیریم، صدقه بدهیم و به فقرا کمک کنیم، صله رحم انجام دهیم، آثار و برکاتی که با انجام این کارها در ماه مبارک رمضان انجام می شود کاملا بی نظیر است.
وی با بیان اینکه یکی از مستندات بسیار جامع در دعای شریف 45 صحیفه سجادیه است، خاطرنشان کرد: در این دعای شریف آمده است:«اللَّهُمَّ فَلَكَ الْحَمْدُ إِقْرَاراً بِالْإِسَاءَةِ، وَ اعْتِرَافاً بِالْإِضَاعَةِ ، وَ لَكَ مِنَ قُلُوبِنَا عَقْدُ النَّدَمِ، وَ مِنْ أَلْسِنَتِنَا صِدْقُ الِاعْتِذَارِ، فَأْجُرْنَا عَلَى مَا أَصَابَنَا فِيهِ مِنْ التَّفْرِيطِ أَجْراً نَسْتَدْرِكُ بِهِ الْفَضْلَ الْمَرْغُوبَ فِيهِ ، وَ نَعْتَاضُ بِهِ مِنْ أَنْوَاعِ الذُّخْرِ الْمَحْرُوصِ عَلَيْهِ» خدایا! تو را سپاس؛ در حالی که به بدیهایمان اقرار و به ضایع کردن ماه مبارک و هم چنین به تباه کردن اعمالمان، اعتراف داریم و برای تو در دلهایمان، پشیمانی پا برجا و ثابت و در زبانمان، عذر صادقانه قرار دارد؛ بر این اساس در برابر تقصیر و تفریطی که در این ماه گریبانگیر ما شد، پاداشی عنایت کن که از پرتو آن پاداش، فضیلت دلخواهمان را در این ماه به دست آوردیم و اندوختههای گوناگون مورد علاقه را، عوض بستانیم.»
این استاد سطوح عالی حوزه های علمیه افزود: در این دعای شریفه دستاوردهای زیادی از ماه مبارک رمضان را مطرح می کند؛ ماه رمضان در نظام الهی آغاز سال انسان قرار داده می شود و زمانیکه می خواهیم سال جدید را آغاز کنیم و سال گذشته و اعمال مان را در ماه مبارک رمضان بازخوانی می کنیم تا بتوانیم سال جدید را با پشتیبانی خداوند متعال آغاز کنیم. اگر پشتیبانی خداوند را در زندگی نداشته باشیم به اندازه دانش، تلاش و استعداد از تفکر خود نتایجی کسب می کنیم و ما منکر این امر نیستیم اما اگر به همین میزان بسنده کنیم مانند آن است که در یک اقیانوسی به پشت شنا کنیم و انتظار هم داشته باشیم که به مقصد برسیم، این امر محال و محال است.
وی ادامه داد: به انسان گفته شده است برای آنکه آثار تلاش هایی که انجام می دهید را چندین برابر کنید، خداوند را پشتوانه خودتان قرار دهید. بازخوانی و واکاوی گذشته و تصمیم گیری برای آینده یکی از دستاوردهای ماه مبارک رمضان است. اگر این اعمال را به ویژه در روزها و شب های قدر انجام دهیم، حاصل تفکر من بسیار بسیار تغییر می کند. افزایش انس با خدا و توبه از اعمال نادرستی که انجام داده ایم از دیگر دستاوردهای ماه مبارک رمضان می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ادیب بهروز گفت: خداوند می فرماید: اگر نعمت ها تداوم و استمرار داشته باشد، باید حمد خدای را به جای آورید و سپاسگزار باشید. اعمالی که در ماه مبارک رمضان انجام می دهیم آثار، برکات و دستاوردهای متفاوت تری برای زندگی مادی و معنوی ما به همراه دارد. اگر با این نگاه و با واقعیت محسوس به ماه مبارک رمضان نگاه کرده باشم، در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، انسان دچار غم و اندوه می شود چراکه از یک بستر زمانی ارزشمند عبور می کنم و از آن خداحافظی می کنم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: غم و اندوه روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را با یک سلام به ماه رمضان تسکین بدهید، به ماه رمضان سلام کنیم چراکه ما به موجودی سلام می کنیم که معتقدیم زنده است و حیات دارد؛ اینکه به ما آموخته اند تا به ماه رمضان سلام کنیم، به معنای آن است که ماه رمضان یک حقیقت زنده است و این حقیقت زنده برای ما بسیار نقش آفرین است.
وی گفت: گام اولی که برای حفظ آثار ماه مبارک رمضان می توانیم برداریم؛ خداحافظی خدا پسند با ماه مبارک رمضان است. خداوند در روز عید فطر ما را به اقامه نماز عید فرا می خواند؛ با اقامه نماز عید فطر به جماعت؛ دو اتفاق رخ می دهد. آثار خطاهایی که باقی مانده اند و هنوز از بین نرفته اند، را از بین می برد و یکسری موانع از پیش روی انسان برداشته می شود و در گام بعدی پشتوانه معنوی و الهی برای انسان ایجاد می شود.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: سلام به ماه مبارک رمضان، احیای شب پایانی ماه مبارک و اقامه نماز عیدفطر در این راستا است که به یک منبع قدرت و انرژی نیاز داریم برای ورود به ماه های بعد از ماه مبارک رمضان، چراکه وقتی ماه تغییر می کند، آن بستر و زمینه معنوی از دست ما رفته است.
وی تصریح کرد: وقتی انسان در این دنیا یک دفعه رها شود ممکن است در این سرگردانی دچار گمشدگی خودش شود که چنین اتفاقی بعد از ماه مبارک رمضان برای بسیاری از انسان ها رخ می دهد. یعنی انسان بعد از ماه مبارک رمضان یک دفعه رها می شود و ممکن است در این رهاشدگی، خود را هم فراموش کند. وقتی که انسان در شرایط خودفراموشی قرار می گیرد نمی داند چه سرنوشتی در انتظارش خواهد بود. در اینجا به یک راهنما و منبع انرژی نیاز دارد که بتواند در این محیطی که رها شده است، کاملا هدایت و کنترل کند. این سه اقدام برای درون و شخصیت انسان یک پشتوانه معنوی ایجاد می کند. اما اینها برای انسان رها شده در دریای مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی کافی نیست بنابراین مدام ذکر «یا خدا» ، «یاالله» بگویید، یعنی گفتگو با خدا را به هر روشی حفظ کنید. توسل به وجود مبارک پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) بسیار تاکید شده است.
حجت الاسلام والمسلمین ادیب بهروز با بیان اینکه ذکر صلوات ساده ترین راه توسل است. این توسل به پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، انسان را با یک منبعی همراه می کند که از او پشتیبانی بیشتری می شود، گفت: در پایان دعای صحیفه سجادیه آمده است: « اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ نَبِيِّنَا وَ آلِهِ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى مَلَائِكَتِكَ الْمُقَرَّبِينَ ، وَ صَلِّ عَلَيْهِ وَ آلِهِ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى أَنْبِيَائِكَ الْمُرْسَلِينَ ، وَ صَلِّ عَلَيْهِ وَ آلِهِ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ ، وَ أَفْضَلَ مِنْ ذَلِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ ، صَلَاةً تَبْلُغُنَا بَرَكَتُهَا ، وَ يَنَالُنَا نَفْعُهَا ، وَ يُسْتَجَابُ لَهَا دُعَاؤُنَا ، إِنَّكَ أَكْرَمُ مَنْ رُغِبَ إِلَيْهِ ، وَ أَكْفَى مَنْ تُوُكِّلَ عَلَيْهِ ، وَ أَعْطَى مَنْ سُئِلَ مِنْ فَضْلِهِ ، وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ؛ خدایا! بر محمّد پیامبر ما و آلش درود فرست؛ همان گونه که بر فرشتگان مقرّبت درود فرستادی؛ و بر او و آلش درود فرست؛ همانگونه که بر پیامبران مرسلت درود فرستادی؛ و بر او و آلش درود فرست؛ همانگونه که بر بندگان شایستهات درود فرستادی و برتر و بهتر از آن را؛ ای پروردگار جهانیان، درودی که برکتش به ما رسد و سودش نصیب ما شود و به خاطر آن دعایمان مستجاب گردد. تو بزرگوارترین کسی هستی که به او روی آورده شده و بینیازکنندهترین کسی هستی که به او اعتماد شده و بخشندهترین کسی هستی که از احسانش درخواست شده؛ و تو بر هر کاری توانایی»
وی افزود: در توسل به پیامبر (ص) هر چه فراتر برویم، از آثار و ثمرات آن بیشتر بهره مند خواهیم شد. این حقیقت را در بن بست ها و گرفتاری ها مورد توجه قرار دهیم. اگر انسان ایمان و یقین داشته باشد که منبعی معنوی از او پشتیبانی می کند، مشکلات و گرفتاری ها هرچقدر دشوار و زیاد باشد، او را نمی تواند به زانو در آورد و مشکلات را حل خواهد کرد اما اگر چنین یقین و اعتقادی نداشته باشد با کوچکترین مشکلی از پا درخواهد آمد. لذا وقتی با پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) ارتباط برقرار کرده و به آنها متوسل می شوم، به این معنا است که بدانید پیامبر و اهل بیت شما را می بینند و از تمام وضعیت زندگی تان مطلع هستند بنابراین از آنها کمک بخواه.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: بعد از ماه مبارک رمضان برای بقا آثار و برکات اعمال مان از پیامبر و اهل بیت (ع) کمک بخواهیم، به ما کمک می کنند به شرطی که با ایشان همراه باشیم. اما نحوه این همراهی چگونه است؟ حداقل روزی یک بار به پیامبر و اهل بیت عرض ادب و سلام کنیم به این معنا که آنها را فراموش نکرده ایم بنابراین در گام اول توسل به ائمه اطهار و پیامبر (ص)، در ادامه به پشتوانه و حمایت ایشان ایمان و یقین داشته باشیم و پیامبر و ائمه اطهار (ع) را همراهی کنیم.
وی گفت: اولین گام در همراهی پیامبر و ائمه اطهار، عرض ادب است و یادآوری می کنیم که این حقیقت بسیار قدرتمند می تواند ما را پشتیبانی کند در گام سوم در ازای پشتیبانی معنوی و الهی، ایجاد عشق و مودت به اهل بیت (ع) است. حضرت مهدی (عج) یکی از مصادیق اهل بیت (ع) است که باید نسبت ایشان مودت و محبت داشته باشیم. حضرت مهدی (عج) مدیر اصلی در عالم است، پشتیبانی است که لحظه به لحظه انسان ها و اعمالشان را رصد می کند، بنابراین به انسان گفته می شود بیا و عشق و علاقه ات را به مهدی موعود متمرکز کن و روزانه یک بار به منجی عالم بشریت سلام و عرض ادب کن. دائم در کارها و رفتارهایت به گونه ای عمل کن و بگو که من صاحب و مولایی دارم که می خواهم کارهایم را در مسیر حضرت مهدی (عج) قرار دهم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر کارها و اعمال مان را در مسیر حضرت مهدی (عج) قرار دهیم و به نام و یاد ایشان و به عشق ایشان، این رویکرد آرام ارام در انسان ایجاد علقه می کند چراکه آثار و برکات پشتیبانی و کمک حضرت مهدی (ع) را در زندگی اش درک می کند. یکی از نمونه های کمک حضرت مهدی (عج) این است که مسلمان اگر با آثار خطاهایش در طول عمرش رها شود، به یک موجود کاملا ناشایست، غیرقابل تحمل حتی به صورت ظاهری تبدیل خواهد شد. یکی از نقش هایی که امام زمان (عج) ایفا می کند این است که آثار منفی را از وجود ما از بین می برد. وقتی در سایر مشکلات و گرفتاری ها از ایشان به صورت مستقیم کمک بخواهم و آرام آرام درونم با عشقی که قرآن از آن به مودت تعبیر می کند آکنده می شود.
- شب عید فطر شب احیا و قدر است
- دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
- دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
- دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
- دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان
- ۲۰ جمله از رهبر معظم انقلاب درباره «ماه مبارک رمضان»
- سهشنبه اول ماه مبارک رمضان است
- پاسخ به ۹ سؤال پرتکرار فطریه ماه مبارک رمضان
- راز حلاوت ذکر الهی در چیست/ گفت آن الله تو لبیک ماست
|