آخرین اخبار
کد خبر : 22014 تاریخ ثبت : 1401/2/24 20:43:37
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در کارگروه بین‌الملل ستاد بزرگداشت دهه کرامت؛

دهه کرامت فرصت طلایی معرفی و تبیین معارف اهل بیت(ع) در عرصه بین‌الملل است

آیت الله رمضانی با اشاره به اینکه دهه کرامت ظرفیتی بی نظیر و فرصتی طلایی برای معرفی و تبیین معارف اهل بیت(ع) در عرصه بین‌المللی است، گفت: اگر ادبیات و شیوه بیان ما بین‌المللی باشد و با مخاطبان با زبان روز صحبت کنیم، فاتح میدان خواهیم بود.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، اولین جلسه کارگروه بین الملل ستاد بزرگداشت دهه کرامت صبح  (یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت) با حضور آیت الله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

 

در این نشست، آیت الله «رضا رمضانی» با بیان اینکه جشن های دهه کرامت در قالب های متنوع برگزار می شود، گفت: امیدواریم امسال در حوزه بین الملل برنامه های این دهه با تنوع و گستردگی همراه شود.

 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به جایگاه حضرت فاطمه معصومه (س) بیان کرد: به تعبیر مرحوم آیت الله فاطمی نیا (ره) ما کریمه اهل بیت(ع) را کم شناخته ایم و خوب معرفی نکرده ایم. در ایام دهه کرامت ما با یک ظرفیت بی نظیر و فرصت طلایی مواجه هستیم، به برکت نظام جمهوری اسلامی نیز شرایطی فراهم شد که دنیا می تواند با معارف اهل بیت (ع) آشنا شود.

 

وی بر لزوم معرفی جایگاه اهل بیت (ع) به نخبگان دنیا و غیر مسلمانان تاکید کرد و افزود: ضرورت دارد که از نگاه ها و ظرفیت های دستگاه های عضو شورای دهه کرامت برای بزرگداشت این دهه بهره ببریم و بخش بین الملل شورای هماهنگی دهه کرامت نیز با تهیه گزارشی جامع از فعالیت های این بخش و نیز برنامه های دستگاه ها و نهادها گزارشی از برنامه های صورت گرفته تهیه نمایند.

 

رییس مجمع جهانی اهل بیت (ع) همچنین بر لزوم فعال کردن ظرفیت رسانه ها و فعالیت های بین المللی تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد که نمایندگی های سازمان فرهنگ و ارتباطات با همکاری دیگر کشورها در ایام دهه کرامت فعال شوند.

 

آیت الله رمضانی با اشاره به فعالیت چهار هزار مبلغ در خارج از کشور، اظهار کرد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز با ۱۳۰ کشور دنیا ارتباط دارد که این ظرفیتی است برای با شکوه تر برگزار شدن جشن های دهه کرامت.

 

وی بر لزوم معرفی و شناساندن دستگاه های فعال و برتر در دهه کرامت تاکید کرد و گفت: ما در دهه کرامت با فرصت طلایی مواجه هستیم، بنابراین باید نسبت به معرفی نگاه اسلام به زن و دختر و همچنین شناساندن الگوهای برتر زن در اسلام و نیز تبیین فلسفه حجاب در این ایام اهتمام داشته باشیم.

 

آیت الله رمضانی خاطرنشان کرد: طرح بحث فمنیست در غرب و آمریکا برای نشان دادن فرودستی زنان است. ضرورت دارد که ما نگاه قرآن و اسلام به زن را مطرح کنیم چرا که امروز به دلیل آنکه آموزه های اسلام به خوبی تبیین نشده است، این گونه وانمود می شود که کرامت و حفظ جایگاه زن در غرب مورد توجه و لازم است که از آن نسخه برداری کنیم در حالی که آیات و روایات بسیاری پیرامون کرامت انسان و زن مطرح شده که باید تببین شود.

 

وی تاکید کرد: باید ادبیاتی که زن را به عنوان فعال اجتماعی، مربی و تربیت کننده نسل آینده معرفی می کند، بیشتر از قبل مطرح شود. در صورتی که ادبیات ما و شیوه بیان ما بین المللی باشد و با مخاطبان با زبان روز صحبت کنیم، فاتح میدان خواهیم بود.   

 

بنا بر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین «کمال‌الدین خداداده» نیز در این کارگروه با بیان اینکه دهه کرامت از سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز می شود و تا ولادت امام رضا (ع) ادامه می یابد، گفت: دهه کرامت بعد از فرمایش رهبری در سفر به قم که عنوان و جمله دهه کرامت را بیان کردند در کشور شکل و شمایل دیگری یافت.

 

رییس شورای بزرگداشت دهه کرامت بیان کرد: زمانی دشمنان ما را از مرزها مورد تهدید قرار می دادند اما در حال حاضر تهدیدات دشمنان از نگاه تمدنی جامعه ما را برای خود تهدید می دانند و از حیث محتوایی و هویتی ما را مورد هجمه قرار داده اند.

 

حجت الاسلام خداداده بر لزوم اهتمام به برنامه های دهه کرامت در عرصه بین المللی تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم برنامه های باشکوهی به نام حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع) در این دهه برگزار کنیم خط رسانه ای را که علیه ایران و شیعه شکل گرفته است، می شکنیم.

 

وی با اشاره به مناسبت های مهم این دهه یادآور شد: روز پنجم ذی القعده مصادف با روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) و روز شش ذی القعده نیز روز بزرگداشت امامزادگان است که ضرورت دارد نسبت به برگزاری باشکوه این مناسبت ها اهتمام ویژه داشته باشیم.

 

بنابر این گزارش در ادامه این نشست «عبدالرضا راشد»، مسئول امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه در 10 کشور دنیا برنامه های دهه کرامت به صورت خاص برگزار می شود، گفت: برگزاری جشن تکلیف دختران، روز بزرگداشت دختر و بزرگداشت سالروز ولادت امام رضا(ع) از جمله برنامه های تدارک دیده شده در این ایام است.

 

در ادامه این نشست «اردکانی»، مسئول بین الملل آستان حضرت فاطمه معصومه(س) از اجرای برنامه «سفیران کریمه» در 40 مرکز بین المللی خبر داد و گفت: برگزاری جشن تکلیف دختران، تدارک برنامه برای تازه مسلمانان، عیادت از بیماران، برگزاری مراسم های متعدد در حرم به زبان های مختلف و تولید محتواهای رسانه ای به چهار زبان دنیا از جمله برنامه های تدارک دیده شده توسط بخش بین الملل آستان حضرت فاطمه معصومه(س) است.

 

وی افزود: برگزاری جشن بین المللی با حضور ۷۰۰ نفر از دختران غیرتبعه مقیم ایران، غبارروبی با حضور دانشجویان و طلاب غیرایرانی و خطبه خوانی از دیگر برنامه های بخش بین الملل آستان حضرت فاطمه معصومه(س) است.

 

 در ادامه این نشست، «جواد نصیری»، مدیر ارزیابی و توسعه رسانه ای خبرگزاری ایکنا با بیان اینکه تولید محتوا و فضاسازی رسانه ای همزمان با دهه کرامت مورد توجه قرار می گیرد، گفت: در دهه کرامت این ظرفیت را داریم که محتواهای مختلف را در بستر فضای مجازی منتشر کنیم، ضمن اینکه آمادگی برای پخش محتواهای بین سازمانی نیز هست.

 

همچنین، «سعیدزاده»، نماینده حوزه بین الملل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) گفت: چهار همایش که دو همایش آن با محوریت بین المللی است برگزار شده است ضمن اینکه جشنواره شعر نیز در افغانستان برگزار خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در جشنواره بین المللی عکس که در مشهد برگزار می شود از ۱۱ کشور دنیا اثر دریافت شده و بنا داریم دو همایش علمی پژوهشی نیز در اردبیل با رویکرد گفتگوهای امام رضا(ع) و در ایلام با رویکرد حکمرانی در آموزه های رضوی برگزار شود.

 

بنابراین گزارش، «الماسی»، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کارگروه بین الملل ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز بر لزوم بهره گیری از ظرفیت رایزنان فرهنگی در ایام دهه کرامت تاکید کرد و گفت: مرکز تبلیغ این سازمان تلاش دارد، از ظرفیت شبکه مبلغین برای بزرگداشت این دهه بهره ببرد.

 

«کرمی»،نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی در کارگروه بین الملل هم بر لزوم مشارکت اهل سنت در جشن های این ایام تاکید کرد.

 

بنابراین گزارش، «حاج حسینی»، نماینده شبکه العالم در این کارگروه نیز بر آمادگی شبکه های صدا و سیما برای پوشش برنامه های این دهه تاکید کرد و افزود: مستند «زن در ایران» به سه زبان دنیا در این ایام پخش می شود.

 

«فاطمه گنجی»، مشاور امور بانوان ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور هم بر برگزاری جشن های دخترانه و مادرانه با نشاط و تنوع خاص تاکید کرد و افزود: تبیین فضائل حضرت فاطمه معصومه(س) و نیز برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در ایام دهه کرامت انجام می شود.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه