آخرین اخبار
کد خبر : 22378 تاریخ ثبت : 1401/5/3 11:49:04

رفیعی: امام حسین (ع) زمانی قیام کرد که دین و سنت نبوی مرده بود

حجت‌الاسلام رفیعی می‌گوید وقتی امام حسین علیه‌السلام می‌فرماید «من برای اصلاح امت جدم پیامبر خروج کردم»، اصلاح در اینجا یعنی اصلاح اعتقادات و رفتارها و اصلاح نگاه‌ها. اینها امتی هستند که پس از رحلت پیامبر حدیث جعل کرده، فضائل عترت را انکار می‌کنند.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، حجت‌الاسلام رفیعی به مناسبت شب ششم ماه محرم در هیئت ثارالله قم که از شبکه سوم پخش شد، با اشاره به جمله امام حسین علیه‌السلام درباره علت قیامشان که اصلاح امت جدشان پیامبر صلی الله علیه و آله بود، گفت:  خداوند در قرآن عده‌ای از غیر مؤمنان یا خدعه‌گران را معرفی می‌کند که رفتارشان اینگونه است «وَ إِذَا قِیلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ» یعنی «و زمانی که به آنان گفته شود در زمین فساد نکنید، مى‌گویند ما خود اصلاح‌گریم.» اصلاح باید میزان و معیار داشته باشد. اصلاح یعنی به سامان رساندن. اصلاح یعنی بهینه کردن و درست کردن. نمی‌توان نام خراب کردن را اصلاح گذاشت. اصلاح یعنی نیکو گردانیدن و از بین بردن یک خرابی. پیرایه‌ای را بر داریم و چیزهای صحیح را جایگزین کنیم. نا درست را بردن و درست را جایگزین کردن.

وی افزود:امیرالمؤمنین علیه‌السلام در آغاز عهدنامه مالک اشتر می‌فرماید چهار چیز از اولویت‌های حکومت است. اول: جِبایة خَراجِها. یعنی به فکر بودجه باش. دوم: جِهادَ عَدُوّها؛ وظیفه حکومت، مبارزه با دشمن است. جهاد تنها جهاد در جبهه نیست بلکه جهاد فرهنگی را هم شامل می‌شود. پس یک حکومت هم اقتصاد می‌خواهد و هم اقتدار. افرادی تصور می‌کنند کشور اسلحه و موشک و امکانات نظامی نداشته باشد! قرآن می‌فرماید «وَ اَعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ»؛ با دشمن باید مقابله به مثل کرد، نباید خود را دست خالی نشان دهیم. سوم: إستِصلاح أهلِها؛ یعنی حکومت باید مردم را اصلاح کند. این اصلاح، دوگونه است: اصلاح اقتصادی تا وضع مردم سامان یابد؛ مستأجر گیر نباشد، جوان ما در ازدواجش تأخیر نباشد و دختر جوان در جهیزیه خود به چالش نخورد. معنای دیگر آن،‌ اصلاح فرهنگی و اعتقادی است. یک حکومت نمی‌تواند نسبت به عقاید و فرهنگ جامعه بی‌تفاوت باشد. چهارمین مورد: عِمارةَ بِلادِها؛ شهرسازی و جاده‌سازی کند و نگاهش هم تساوی باشد.

 

حجت‌الاسلام رفیعی با تأکید بر اینکه اصلاح نگاه‌ها و عقاید خیلی مهم است و باور غلط، قضاوت غلط می‌آورد، گفت:  امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید سه چیز است که همه می‌گویند حق با ماست؛ اولی، دِینهُ الّذی یَعتَقِدُه؛ یعنی دینی که به آن معتقدی. شما به هر مذهبی مطلبی بگویی، می‌گوید حق با من است. اما ملاک برای عقیده صحیح چیست؟ امام حسین علیه‌السلام پنجاه سال پس از رحلت رسول خدا صلی الله علیه وآله با عقاید خراب مواجه شد. همان مردم، علی علیه‌السلام را سبّ می‌کنند، در حالی که شنیدند پیامبر فرمود «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ»؛ این امت پس از رحلت پیامبر حدیث جعل می‌کند و فضائل عترت را انکار می‌کند؛ از این جهت امام حسین علیه‌السلام فرمود «فَاِنَّ السُنَّةَ قَدْ أُمیتَتْ»؛ یعنی سنت نبوی مرده است. بعد فرمود معروف مثل کاسه‌ای شده که بر می‌گردد و تنها تری کف کاسه مانده است. از این جهت «إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی»؛ یعنی من برای اصلاح امت جدم پیامبر خروج کردم. اصلاح در اینجا یعنی اصلاح اعتقادات و رفتارها و اصلاح نگاه‌ها. اگر در جلسات و فضای مجازی عقایدتان به چالش کشیده می‌شود، به کارشناس رجوع کنید. 

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه