هرکس از امام حسین(ع) تخلف کرد عاقبت به خیر نشد
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی گفت: تاریخ را بخوانید تا بدانید کسانی که در کربلا جنایت کردند پایان کار آنها چگونه بوده است. هرکس از امام حسین(ع) تخلف کرد عاقبت به خیر نشد. امروز اگر کسی دین و اسلام را تنها بگذارد نتیجه خوبی نخواهید دید.وی با بیان اینکه سخنان امام حسین دو قسم است، عنوان کرد: برخی مربوط به کربلا است که در مکه و مدینه ایراد شده است؛ اما بخش دومی که مغفول مانده و کمتر به آن پرداخته شده است سخنان و کلماتی است که بسیار قبل از کربلا بیان شده است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: از جمله کسانی که درباره امام حسین(ع) کتاب نوشته مرحوم محمود عقاد نویسنده، ادیب و روزنامه نگار مصری و از اهل سنت است، او کتابهای متعددی درباره اهلبیت(ع) دارد. او درباره امام حسین(ع) عبارتی دارد که میگوید من در شگفتم که برخی میگویند چرا امام حسین(ع) با یزید بیعت نکرد، حضرت به سه جهت به هیچ وجه نمیتوانستند با یزید بیعت کنند، یکی اینکه بیعت با یزید یعنی تایید تمام مظالم و ستمهایی که او انجام میدهد که از جمله آنها سب امیرمومنان امام علی(ع) و زندانی کردن شیعیان بود.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به دومین و سومین علت عدم بیعت امام حسین(ع) با یزید، اظهار کرد: بیعت امام حسین(ع) با یزید یعنی پا گذاشتن بر تمام ارزشهایی همچون قرآن، سنت پیامبر(ص) و سیره ائمه(ع)، که حضرت بر آن معتقد بودند. دیگر اینکه بیعت امام حسین(ع) با یزید چراغ سبز برای آینده یزید میشد که هر ظلم و ستمی که دوست داشت انجام دهد.
وی در ادامه سخنان این نویسنده، ابراز کرد: محمود عقاد میگوید ای مردم عالم من امام حسین(ع) را در کربلا نشناختم بلکه او را ۳۰ سال پیش از کربلا هنگام جوانی در کلماتی شناختم که در بدرقه ابوذر بیان کردند. میدانید که ابوذر به ربذه منطقه بسیار بد آب و هوا تبعید شد. ابوذر یکی از چهارنفر بهشتی است. ابوذر زاهد و آزاده بود و راحت امربه معروف و نهی از منکر میکرد.
این استاد حوزه علمیه افزود: هنگام حرکت ابوذر برای تبعید، امیر مومنان امام علی(ع)، امام حسنمجتبی(ع)، حضرت امام حسین(ع)، عمار و عقیل به بدرقه ایشان آمدند. امام حسین(ع) چهار نکته به ابوذر فرموند مطلب اول اینکه « بدان خداوند قادر است شرایط و اوضاع سخت را تغییر دهد و شرایط همیشه ثابت نمیماند». این یعنی امید، تلاش، پویایی و اینکه هیچ گاه به شرایط سخت نگاه نکنید چراکه با هر سختی راحتی هست و پس از هر سختی راحتی میآید. روزی حضرت موسی(ع) شبانه ترسان از مصر رفت و نان نداشت بخورد اما به جایی رسید که عصا زد دریا شکافته شد و فرعون غرق و نابود شد. پیامبر(ص) پس از آن همه سختی با عزت و پیروزی وارد مکه شدند تا جایی که دشمنان از ترس به خود می لرزیدند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه جوانان تاریخ مطالعه کنند، گفت: مردم بصره پاسخ نامه امام حسین(ع) را ندادند و او را یاری نکردند امام آنها را نفرین کرد، سال ۸۳ حجاج بن یوسف ۱۱ هزار نفر را در بصره گردن زد و از جمجمههای آنها تلی درست کرد که معروف به تل الجماجم شد. مردم مدینه هم که امام حسین(ع) را یاری نکردند سال ۶۳ به آنها حمله شد بالای ۲۰۰۰ نفر از آنها کشته شدند و حمام خون راه افتاد.
وی با بیان اینکه در کشور ما کارهای مثبت، تلاش، کوشش و زحمت بسیار کشیده میشود؛ اما شکوه و شکایت در ما زیاد شده است؛ گفت: روزی حضرت موسی(ع) شخصی نابینا و ساکن در بیابان را دید که همواره خدا را شکر میکند، خطاب به او فرمود چه چیزی را شکر میکنی، توکه خانه نداری چشم و پا هم نداری که راه بروی، آن شخص گفت ای موسی در تمام منطقهای که من هستم یک موحد نیست همه کافرند شکر ایمان را میکنم. آیا صرفا داشتن نعمات دنیوی شکر دارد مجالس امام حسین(ع) که با حضور میلیونی عاشقان امام حسین(ع) برگزار میشود شکر ندارد. اگر حکومت دینی نباشد آیا چنین جلساتی را میشود برگزار کرد. امروز از هر کوچه و خیابانی رد میشوید حتی برخی از مردم که چندان مقید نیستند لباس مشکی میپوشند و برای امام حسین(ع) سوگواری کرده و خدمت میکنند، آیا این شکر ندارد که میتوانید از رسانه ملی به راحتی مجالس سوگواری را مشاهده کنید. اگرچه ما در شرایط بد اقتصادی قرار داریم اما این شرایط ثابت نمیماند، ما داشته های خود را هم ببینیم.
این استاد حوزه علمیه درباره ثابت نماندن شرایط سخت، بیان کرد: وقتی امام حسین(ع) شهید شد ابن زیاد نتوانست در کوفه بماند، آمد در بصره نزد برادر خود عثمان بن زیاد که فرماندار بصره بود، برادرش خطاب به او گفت نمیتوانی اینجا بمانی زیرا مردم میدانند تو قاتل اباعبدالله(ع) هستی، عبیدالله ابن زیاد آواره شد. ۶ سال پس از کربلا عصر عاشورا در منطقه موصل عراق ابراهیم ابن مالک بن اشتر سر ابن زیاد را از بدن او جدا کرد. هیچ کدام از ظالمان در طول تاریخ روز خوش ندیدند، وعده خداوند درباره ظالمان حق است که باطل را نابود میکند.
وی افزود: امام حسین(ع) فرمودند «ای مردم عالم هر کس با من همراه شود شهید میشود»؛ هر کس از امام حسین(ع) تخلف کرد عاقبت بخیر نشد و خوشی ندید. تاریخ را بخوانید تا بدانید کسانی که در کربلا جنایت کردند پایان کار آنها چگونه بوده است. هرکس از امام حسین(ع) تخلف کرد عاقبت به خیر نشد. امروز اگر کسی دین و اسلام را تنها بگذارد نتیجه خوبی نخواهید دید. امام سجاد(ع) میفرماید شهدای کربلا بشاش نورانی بودند، اعضای آنها آرام بود و در درون آنها اضطراب وجود نداشت.
حجتالاسلام رفیعی با اشاره به مطلب دیگری از امام حسین(ع) خطاب به ابوذر، عنوان کرد: خداوند هر روز و لحظه به لحظه در کار جدیدی است، برخی را بالا میبرد و برخی را پایین میآورد، برخی را زنده میکند برخی را میمیراند، برخی را روزی میدهد و برخی را نمیدهد، دیگر اینکه بدانید که خداوند هیچگاه انسان را فراموش نمیکند بنابراین دعا و تلاش را فراموش نکنید.
این استاد حوزه علمیه در ادامه مطلب سوم امام حسین(ع) خطاب به ابوذر، اظهار کرد: حضرت فرمود ای اباذر تو دنیای خود را از دست دادی اما آنان که تو را تبعید کردند دین و آخرت خود را از دست دادند. ای ابوذر تو به دنیای آنها احتیاج نداری اما آنها به دینی که از دستشان میرود نیاز دارند. آنها جلوی دنیای شما را گرفتند آنچه را از شما گرفتند دنیا است اما آنچه را از دست دادند آخرت بود. پیام این کلام این است که بسیار مراقب دین خود باشید.
وی با بیان اینکه تلاش کنید دین شما عاریهای و سطحی نباشد، گفت: یعنی هرچه بندگی کردید باز هم خود را مقصر بدانیم. مرجع بزرگی همچون آیت الله بروجردی با آن همه خدمات به شیعه در بستر گریه میکرد که دست من خالی است. بسیار مراقب دین خود باشید. دین باید عمیق و استوار باشد سطحی و فصلی نباشد. اگر صداقت، نماز، حجاب و هر عمل خیری در شب عاشورا خوب است پس از آن هم باید خوب باشد. دین باید مستمر و مستقر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی در پایان خاطرنشان کرد: آخرین کلام حضرت خطاب به ابوذر این بود که «از خداوند صبر و نصر بخواه، در صورت صبر به پیروزی خواهی رسید. در زندگی به حرص و جزع نپرداز. صبر داشته باش جزع و فزع و ناسپاسی نکن تا به هدفت برسی». قرآن میفرماید برخی با اندکی سختی به جزع و فزع میپردازند، در حالی که اگر صبر داشته باشند و به افقهای بلند نگاه کنند این سختیها تمام میشود. ناامیدی انسان را از پا میاندازد امید به انسان حرکت میدهد. مهمترین پیام این مطلب است که خدایا رحم کن به کسی که همه سرمایه او امید است.
- یحیی سنوار چه درسهایی از عاشورا گرفت
- چرا در زیارت عاشورا و اربعین، قاتلین امام حسین(ع) را لعن می کنیم
- آیا در زیارت عاشورا انرژی منفی وجود دارد
- خاطرات علما | کریم سیاهی که مورد عنایت امام حسین (علیه السلام) قرار گرفت
- اعمال و آداب مخصوص روز اربعین + متن زیارت
- دعوت و رخصت امام حسین (ع)
- مهدویت و عاشورا، عامل موفقیت شیعه است
- بیان میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در اهمیت زیارت اربعین
- چرا امام حسین (ع) در کربلا از خرق عادت و اعجاز استفاده نکرد
- اهداف قیام امام حسین (ع) در صحیفه سجادیه تداوم پیدا کرده است
|