محبت خدا بالاترین سرمایه انسان/ پاداش عمل صالح در دنیا داشتن «حیات طیبه» است
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با تأکید بر این امر که مومن در زندگی دنیوی خود اهل قناعت است، به تشریح شاخص های محبوب خدا شدن پرداخت و گفت: یک سلسله مسائل معنوی چه در حوزه اخلاق و چه در اعتقاد و عمل هست که باعث میشود، انسان محبوب پروردگار شود.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان استاد حوزه علمیه به مناسبت دهه سوم محرم در حسینیه هدایت تهران به تبیین شاخصهای محبوب پروردگار شدن پرداخت و گفت: کسی که در حد ظرفیتش آراسته به حقایق الهی در اعتقاد و عمل و اخلاق شود، به استناد آیه 10 قرآن کریم محبوب خدا میشود. البته آراستگی به حقایق باید همراه با ایمان باشد. ممکن است فرد بیدین و بی اعتقادی، مزین به برخی از ویژگیهای اخلاقی باشد، اما محبوب پروردگار نمیشود. چرا که از زمان حضرت آدم (ع) پروردگار عالم عنصر ایمان به خدا و قیامت را دو رکن اساسی پذیرش اعمال قرار داده است. گویی خداوند متعال با بندگان خود قرارداد بسته که در صورت مومن بودن درهای فیوضات به روی آنان گشوده میشود. پس اگر اعمال انسان با ایمان قلبی همراه نباشد، فیوضات الهی نیز به قلب وی راه پیدا نمیکند.
وی در ادامه به تشریح آیه 97 از سوره مبارکه نحل پرداخته و افزود: کسی که اعمالش شایسته بوده (اعم از زن و مرد فرقی نمیکند) و دل و قلبش نیز آراسته به ایمان به خدا و روز قیامت باشد، پاداش عمل صالح چنین کسی در دنیا «حیات طیبه» و اجری بسیار بهتر از عمل نیکی که انجام داده در قیامت به او عطا خواهد شد. در روایت از حضرت علی (ع) نقل شده که معنای «حیات طیبه» یعنی انسان فقط به حلال خدا و آنچه روزی او شده قناعت کرده و از حدود الهی، حتی در روزگار سختی و برای رسیدن به رفاه دنیوی خارج نشود و در پی انجام هیچ عمل حرامی نباشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان با اشاره به این امر که گاهی نماز انسان الهی نبوده، بلکه شیطانی است و رنگ ابلیس دارد عنوان کرد: اگر شخصی ایمان قلبی نداشته باشد، طبق آیه 97 سوره مبارکه نحل، هر چقدر هم عمل صالح انجام دهد، پاداش دنیوی (اعم از داشتن حیات طیبه) و اخروی (اجری نیکوتر از اعمالی که در دنیا انجام داده)، اشاره شده در آیه مذکور، نصیب وی نخواهد شد.
استاد حوزه علمیه با تأکید بر این امر که مومن در زندگی دنیوی خود اهل قناعت است، به تشریح محبوب خدا شدن پرداخته و عنوان کرد: یک سلسله مسائل معنوی چه در حوزه اخلاق و چه در اعتقاد و عمل هست که باعث میشود، انسان محبوب پروردگار شود. برای نمونه در آیه 133 سوره مبارکه آل عمران، خطاب به اهل ایمان بیان شده که با سرعت و قدرت حرکت کنید و خود را به آمرزش من برسانید و به بهشتی بشتابید که پهنای آن کل آسمان و زمین است.
وی در ادامه ضمن اشاره به این امر که آیات قرآن کریم و روایات رسیده از حضرات معصومین (ع) همچون نوری درخشان روشنگر زندگانی هستند تصریح کرد: خداوند متعال مغفرت و بهشت خود را برای انسانهایی قرار داده که خود را از هرآنچه برای آخرتشان مضر است حفظ کرده و در واقع تقوای الهی را در همه حال رعایت میکنند.
استاد حوزه علمیه در ادامه به تشریح خصوصیات متقین پرداخته و ابراز کرد: به فرموده خداوند متعال در آیه 134 سوره مبارکه آل عمران، متقین کسانی هستند که در میدان زندگی خود کنترل خشم داشته و به خود اجازه اِعمال خشم در مواجهه با دیگران را نمیدهند. همچنین خلأ مردم را چه در هنگام ثروت و چه در هنگام تهیدستی پر کرده و از مردم به صورت قلبی و نه صرفاً زبانی گذشت میکنند. خدا عاشق اینگونه از نیکوکاران است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در پایان ضمن اشاره به آثار و پیامدهای محبوب پروردگار شدن خاطرنشان کرد: انسانی که محبوب پروردگار است، به فرموده حضرت رسول (ص) راههای رسیدن به فیوضات الهی برایش گشوده میشود. در این مسیر محبت خداوند برای انسان بالاترین سرمایه است. وقتی انسان به درجهای نائل شده که محبوب خدا میشود، نمیتوان ارزیابی کرد که خدا برای چنین بندهای چه خواهد کرد. وقتی محبت به خداوند از جانب فرد و نیز محبت فرد نسبت به خدای خود باهم تلاقی کنند، نمودی زیبا و والا خواهد یافت که در حضرت اباعبدالله (ع) و یاران شریفشان به صورت عینی عیان شده و در هستی بروز و ظهور یافته است.
پایان پیام/