حماسه عظیم «مشایه اهواز» مقدمه ظهور سبز در امتداد قیام سرخ
حرکت عظیم «مشایه» به منظور پیوستن زائران اهوازی به موج خروشان کاروان های اربعین حسینی با حضور هزاران نفر از مردم اهواز آغاز شد.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از مهر ، برای حماسه عظیم عاشورا، اربعین و تکرار هر ساله آن، حکایت از عشق و دلدادگی شیعیان دارد؛ حماسهای که هرچه زمان میگذرد، پرشورتر و پررنگتر میشود؛ حماسهای که در امتداد قیام سرخ عاشوراست و مقدمهای برای ظهور سبز منجی عالم بشریت خواهد بود.
بزرگترین مراسم پیادهروی اربعین کشور با عنوان «مشایه اهواز» چند سالی است که با حضور مردم مناطق و شهرهای مختلف از شهر اهواز آغاز شده و هرساله پرشورتر و با جمعیت بیشتر برگزار میشود.
امروز نیز چندین هزار نفر از مردم اهواز در اوج گرمای طاقت فرسای تابستانی در یکی از گرمترین ساعتهای روز با حضور در خیابانهای اهواز، خورشید تابان را شرمنده عشق و علاقه خود به خورشید کربلا کردند و پای پیاده به سمت نینوا حرکت کردند تا به دریای خروشان زائران اربعین حسینی در عراق بپیوندند.
این مراسم برای عرض ارادت مردم به شهیدان کربلا از سال ۹۲ بهصورت مردمی و کاملاً خودجوش توسط اهالی «عین ۲» اهواز آغاز شد و پس از آن به مناطق دیگری از جمله ملاشیه، گلدشت، شهرک رزمندگان، کوی سادات، کوی علوی، مندلی، لشکرآباد و پردیس گسترش پیدا کرد.
تبدیل شدن به رویداد ملی
«مشایه» ترجمه کلمه «پیاده روی» است چند سالیست که در اهواز به صورت جدی آغاز شده است و به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خوزستان در حال تبدیل شدن به یک رویداد ملی است.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی اخوان صباغ اظهار کرد: «مشایه اهواز» اتفاق بزرگی است که به نام مردم اهواز و خوزستان ثبت شده، هیچ نهاد حاکمیتی در راهاندازی این رویداد بزرگ مردمی دخالت نداشته و این رویداد روز به روز به برکت اخلاص مردم گستردهتر شده است؛ لذا نهادهای حاکمیتی موظف هستند که این حرکت مردمی را تقویت کنند تا این رویداد بزرگ به یک فرهنگ عمومی در کشور تبدیل شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان افزود: همانطور که اطعام غدیر و اطعام علوی تبدیل به یک فرهنگ ملی شد، امروز نیز مشایه اهواز و خوزستان در حال تبدیل شدن به یک حرکت ملی است.
اکنون چهار هزار محله در کشور اعلام آمادگی کردهاند تا در محلات خود مشایه برگزار کنند به این صورت که از افرادی که میخواهند به زیارت اربعین بروند، استقبال و بدرقه داشته باشند
وی گفت: اکنون چهار هزار محله در کشور اعلام آمادگی کردهاند تا در محلات خود مشایه برگزار کنند به این صورت که از افرادی که میخواهند به زیارت اربعین بروند، استقبال و بدرقه داشته باشند؛ لذا این نشان میدهد که اتفاق مشایه در حال همه گیر شدن است و اگر بتوانیم در آینده آن را خوب مدیریت کنیم، به حرکت بزرگ تمدنی تبدیل میشود که ظرفیت عظیم آن در خوزستان وجود دارد.
وی ادامه داد: روزهای زیادی وجود دارد که نشان دهنده محبت و ارادت مردم به حضرت امیرالمومنین (ع)، اولاد ایشان و امام حسین (ع) است که در تبلیغ آن خوب عمل نکردهایم به نظر میرسد مشایه اهواز یکی از آن روزهای ویژه است که با همدلی مردم و مسئولان در مسیرها دیده میشود.
هدف مهم دیگر این حرکت، زمینهسازی برای ظهور امام مهدی (عج) است که پس از چند سال برگزاری این مراسم با جمعیت چند هزار نفری اما آن گونه که باید به آن پرداخته نشده و از نگاههای بسیاری مغفول مانده است؛ امسال نیز کاروان «سفینة النجات» امروز حرکت خود را به سمت کربلای معلی آغاز کرد.
«مشایه اهواز» در خوزستان یکی از رسمهای باشکوهی است که برای ارج نهادن به مقام شامخ شهیدان کربلا بهویژه اباعبدالله الحسین (ع) برگزار میشود؛ سید سعید شرفا از اهالی «عین ۲» چندین سال است که در برگزاری این مراسم نقش دارد و مراسم را از منطقه خود به کل استان خوزستان تعمیم داده است.
او در خصوص برنامه مشایه که چندین سال است در منطقه عین ۲ اهواز برگزار میشود، میگوید: حرکت فرهنگی و زیارتی اربعین حسینی برای ارج نهادن به مقام شامخ شهیدان کربلا بهویژه سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و در راستای احیای سنت حسنه پیادهروی اربعین در کشور، در سال ۹۲ از منطقه عین دو اهواز آغاز شد.
مسئول هیئت فرهنگی و مذهبی حضرت ابوالفضل العباس (ع) منطقه عین ۲ در گفتگو با خبرنگار مهر بیان میکند: هیئت حضرت ابوالفضل العباس (ع) بانی و مؤسس «مشایه اهواز» بوده است؛ سال اول برگزاری، حرکت مورد استقبال مردم اهواز بهویژه منطقه عین ۲ قرار گرفت و به همین خاطر در سالهای بعد، برای ایجاد وحدت حسینی و برای اینکه تحت بیرق سید و سالار شهیدان جمع شویم، از مناطق مختلف اهواز برای مشارکت دعوت کردیم و جلسات متعددی تشکیل شد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: کوی ملاشیه اهواز، اولین منطقهای بود که در سال ۹۴ به ما ملحق شد؛ همچنین در سالهای بعد، مردم مناطق دیگر اهواز و حتی استان وارد این حماسه حسینی شدند؛ خداوند را شاکریم که حرکت مشایه پس از ۲ سال به یک حرکت ملی و جهانی تبدیل شد.
او میگوید: برای اینکه این حرکت مردمی، خاری به چشم دشمنان نظام اسلام و مکتب اهل بیت (ع) باشد سال قبل از کرونا، بر اساس تصمیمی که گرفته شد یک حرکت را به چند حرکت تبدیل کردیم؛ مسیر اهواز تا مرز چذابه به اسم «طریق الحسین» نامگذاری شد و هدف و شعار اصلی ما از چند حرکتی کردن برنامه این بود که حق حسینی و حقیقی طریق الحسین را بدهیم و در زمان ایام اربعین شاهد حضور باشکوه مردم بهصورت راهپیمایی اربعین در مسیر باشیم.
انجام حرکت در ۲ بخش
این فعال فرهنگی تصریح کرد: این حرکت برای ۲ سال (سال گذشته و یک سال پیش از کرونا) در ۲ بخش صورت گرفت، اما امسال با هماهنگی و همفکری که در مناطق مختلف اهواز و حتی خارج از اهواز صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که امسال برای وحدت حسینی بهتر و حرکت در شأن و شور مردم خوزستان مجدداً به یک حرکت تبدیل شود که در دو بخش انجام شد.
شرفا ادامه داد: در بخش اول، ۳۱ مردادماه از ساعت ۱۵ مردم از مناطق مختلف اهواز و استان به سمت مناطق کوی سیاحی و سپس عین ۲ حرکت خواهند کرد، در شب اول پس از اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و مراسم عزاداری که بهصورت زنده پخش خواهد شد، زائران در مساجد، تکایا و حسینیههای منطقه عین دو بیتوته خواهند کرد.
مسئول هیئت فرهنگی و مذهبی حضرت ابوالفضل العباس (ع) منطقه عین دو میگوید: صبح روز بعد (چهارشنبه یکم شهریورماه) مصادف با ۶ ماه صفر، مردم در «ساحه الحسین» منطقه عین ۲ جمع میشوند و پس از اجرای مراسم ویژه توسط هیئت ابوالفضل العباس (ع) بهعنوان خادم و میزبان، کاروان «سفینةالنجات» حرکت خود را به سمت میعادگاه سید و سالار شهیدان آغاز خواهد کرد، البته در طول مسیر چندین برنامه و توقف خواهیم داشت که هیئت ابوالفضل (ع) در این چند روز مسئولیت هماهنگی آنها را بر عهده دارد.
برنامههای حرکت کاروان مشایه
او بیان کرد: ظهر روز اول، مردم روستای گمبوعه شهرستان حمیدیه میزبان کاروان خواهند بود، پس از اقامه نماز و چند ساعت استراحت، حدود ساعت چهار عصر به سمت شهر حمیدیه حرکت خواهد کرد و پس از استقبال مردم روستاهایی که در طول مسیر هستند مثل روستای مراونه و دهکده، شب در شهر حمیدیه بیتوته خواهیم کرد.
فعال فرهنگی منطقه عین دو عنوان کرد: صبح روز بعد که پنجشنبه دوم شهریورماه است، کاروان به سمت دشت آزادگان مرکز شهر سوسنگرد حرکت خواهد کرد، در طول مسیر پس از استقبال مواکب ابتدا از روستای شبیشه و پیچ سید جابر خواهیم گذشت و سپس وارد محدوده دشت آزادگان میشویم، اولین شهری که در این منطقه مهمان آنها خواهیم بود، شهر کوت سید نعیم است. بعد از آن نیز کاروان مورد استقبال مردم روستاهای مسیر از جمله روستاهای گلبهار، غوابش، مرعی، حمودی و بیت جابر قرار میگیرد.
شرفا اضافه کرد: ظهر آن روز برای اقامه نماز جماعت و استراحت در شهرک شهید سواری توقف خواهیم داشت پس از حدود چهار ساعت استراحت، کاروان حرکت خود را به سمت سوسنگرد ادامه میدهد؛ این کاروان در طول این مسیر نیز مورد استقبال روستاها از جمله جلالی شمالی و سپس شهر غیور ابوحمیظه قرار خواهد گرفت.
مسئول هیئت فرهنگی و مذهبی حضرت ابوالفضل العباس (ع) منطقه عین دو اضافه کرد: عصر پنجشنبه قبل از غروب آفتاب کاروان وارد شهر سوسنگرد میشود؛ البته چون سالهای گذشته در ابوحمیظه بیتوته داشتیم و برای مردم آنها یک سنت شده، امسال هم به درخواست مردم این منطقه بخشی از جمعیت در این منطقه و بخش دیگر در سوسنگرد بیتوته میکنند.
او میگوید: روز جمعه سوم شهریورماه، کاروان پس از تودیع توسط مردم، هیئتها، مواکب، مساجد و حسینیههای شهر دشت آزادگان حرکت خود را به سمت بستان ادامه میدهد که در طول این مسیر نیز مورد استقبال مردم روستاهای مختلف مثل «احمر» و «بردیه» قرار میگیرد؛ سپس از روستاهای آزادی، دهلاوی و مزار شهید چمران خواهیم گذشت و برای اقامه نماز و استراحت توقفی خواهیم داشت. عصر آن روز حرکت را ادامه میدهیم و در طول مسیر مورد استقبال دیگر روستاها بهویژه موکب الغدیر سوسنگرد قرار میگیرد تا اینکه عصر جمعه وارد شهر بستان شود.
فعال فرهنگی منطقه عین ۲ بیان کرد: در این مدت برنامههای مختلف فرهنگی انجام میشوند و شب در بستان بیتوته خواهیم داشت که امیدوار هستیم در این سه روز بتوانیم بهره کافی را ببریم.
ضرورت تبیین «مشایه اهواز» توسط رسانهها
مدیر جبهه مردمی کاروان مشایه اهواز نیز به گفت: این حرکت برای مردم، حتی برای اهل رسانه و اعضای فرهنگی شهرستان خوب تبیین نشده است؛ درست است که شروع حرکت از اهواز است اما انتهای آن کربلا است و حرکت کاروان به نام خوزستان و این دیار خواهد بود.
حجت الاسلام جعفر بوعذار افزود: با توجه به دغدغهای که مقام معظم رهبری داشتند و تأکیدی که نسبت به فریضه جهاد تبیین دارند، کاروان چند هزار نفری «سفینةالنجات» به کاروانهای ۳۱۳ نفره ساماندهی میشوند، سپس در قالب گروههای ۲۰ نفره با حضور یک روحانی و یک نفر مداح در منازل مردم بیتوته میکنیم و آنجا به امر به معروف، نهی از منکر، نشر شعائر و نشر انقلاب خواهیم پرداخت.
لزوم ثبت ملی مشایه
او بیان کرد: در طول مسیر بیش از یک هزار برنامه فرهنگی اجرا میشود، با اجرای برنامههای فرهنگی در طول مسیر از جمله برپایی غرفههایی با موضوع حجاب، قرآن، جهاد تبیین و روشنگری انقلاب اسلامی یا انقلاب حسینی را که امید مستضعفان جهان است به کل جهان نشان خواهیم داد.
مدیر جبهه مردمی کاروان مشایه اهواز تصریح کرد: اهواز مفاخر زیادی دارد، از بدو بعثت پیامبر (ص) تا زمان ظهور امام مهدی (عج) مردم این شهر تأثیرگذار هستند؛ لذا از اصحاب رسانه درخواست داریم که مطالبه کنند تا کاروان مشایه اهواز و این حرکت به نام این شهر ثبت ملی شود زیرا مردم شهر این حق را دارند که حرکت اربعین حسینی به نام آنها ثبت بشود.
او میگوید: مشایه اهواز یک ظرفیت عظیم مردمی است که امیدواریم اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ حمایت معنوی بیشتر و جدیتری نسبت به این موضوع داشته باشند، سوژههای بسیار زیادی در طول مسیر وجود دارد که قابل پوشش هستند؛ لذا از همه گروههای مستندساز، صداوسیما، اهالی فرهنگ، هنر و رسانه دعوت میکنیم که در برنامهها حضور پیدا کنند.
این روزها خوزستان حال و هوای دیگری به خود گرفته و مردم این استان در کنار میزبانی از زائرانی که خود را به مرزها رساندهاند خودشان نیز در حرکت عظیم اربعین حضور پر رنگ دارند.
- تکلیف در عصر ظهور قدرت اسلام: جهاد یا گوشهنشینی
- انتظار فرج بدون ظلمستیزی و حمایت از مظلوم فریبکاری و دکانبازی است
- مستند «صبح ظهور» در قاب شبکه قرآن و معارف سیما
- در اربعین نباید بین زائران فرقی گذاشت
- مهمترین وجه تمدنی پیادهروی اربعین «گذشت» است
- چهار راه اصلی برای اثبات وجود امام زمان (عج)
- پیام تشکر رهبر معظم انقلاب از مهماننوازی موکبداران، ملت و دولت عراق در اربعین حسینی
- اهداء «لوح هم عهدی» به همیاران بوشهری اربعین حسینی
- شکست هیمنه صهیونیست در راستای امر ظهور است
- مجموعه ۱۰ جلدی «در انتظار بهار» رونمایی میشود
|