آخرین اخبار
کد خبر : 22873 تاریخ ثبت : 1401/8/5 02:36:25

«شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

طراحی مسجد «شهوار سلطان» در ایالت «اسکی شهر» در ترکیه به گونه ای است که افراد معلول بتواند به سهولت نماز خود را اقامه کنند و دوره‌های آموزش قرآن شرکت کنند.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، در ایالت «اسکی شهر» در شمال غربی ترکیه، مسجد «شهوار سلطان» افتتاح شد تا افراد دارای ناتوانی شنوایی، بینایی و حرکتی بتوانند به راحتی نماز ادا کنند و دوره‌های روخوانی قرآن کریم را بگذرانند.

 

در سال ۲۰۱۸ و پس از وفات «شهوار چلیک اوغلو» نویسنده ترکیه و بنیانگذار جمعیت ترکیه برای همبستگی با سازمان‌های زنان و خانواده در سن ۸۱ سالگی، خانواده وی ساخت این مسجد را در منطقه باتی کنت در شهر اسکی شهر به یاد این نویسنده ترک آغاز کردند و افتتاح آن در سال ۲۰۲۱ میلادی آن را انجام شد.

 

این مسجد دارای یک سطح شیبدار مخصوص است که توسط اداره فتوای ایالت اسکی شهر طراح شده است. یک خط زرد برای راهنمایی افراد داری معلولیت بینایی و یک پارکینگ برای معلولان حرکتی و نوشته‌هایی به خط بریل برای نابینایان  باهدف تسهیل در حرکت افراد معلول و توانمندسازی آن برای عبادت در فضایی راحت فراهم شده است.

 

مسجد شهوار سلطان به سیستم «تشخیص صدا» مجهز است که چراغ‌هایی در گلدسته‌های آن روشن می شود تا ناشنوایان بتوانند اوقات نماز را بدانند.

 

این مسجد همچنین برای ناشنوایان و نابینایان شرکت کننده در دوره‌های آموزش قرآن کریم نشریه‌هایی که ریاست امور دینی در ترکیه آماده کرده است، فراهم کرده است.

 

در سال ۲۰۲۱ میلادی، اداره فتوای در اسکی شهر برنده جایزه دوم پروژه «مسجد شهوار سلطان » در مسابقه «جوایز توانمندسازی افراد خاص» شد که وزارت خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه برای حمایت از طرح‌ها، محصولات، پروژه‌ها و برنامه‌های هدفمند به منظور تسهیل فعالیت‌های روزانه افراد خاص برگزار کرد.

 

بکر کرک، مفتی ایالت اسکی شهر گفت: اسکی شهر و اداره فتوا در این شهر، به افراد معلول اهمیت زیادی می دهد.

 

کرک اعلام کرد:آنها درخواست‌هایی از افراد معلول برای تسهیل فعالیت‌های روزانه خود به ویژه مربوط به اقامه نماز دریافت کردند.

 

وی درباره ایده ساخت این مسجد، گفت: یکی از نیکوکاران می خواست برای افراد معلول مسجدی را بسازد و رسیدگی آن به اداره فتوا تحویل دهد. به همین دلیل ما نیز طرح‌هایی مطابق با استانداردهای اروپایی برای ارایه بهترین خدمات به معلولان به ویژه ناشنوایان و نابینایان ارایه کردیم و امکان شرکت در دوره‌های آموزش قرآن کریم و اقامه نماز را برای آنها فراهم کردیم.

 

کرک، استفاده از الفبای بریل علاوه بر آموزش زبان اشاره را خدمت بسیاری مهمی برای معلولان دانست و گفت: این مسجد امکانات لازم را برای معلولان حرکتی فراهم کرد تا بتوانند به سهولت نماز خود را ادا کنند.

 

«یوکسل قره چه» امام جماعت و خطیب این مسجد گفت: برای افراد معلول همه خدمات ممکن فراهم شده است تا بتوانند نماز خود را اقامه کنند و در دوره‌های آموزش قرآن مشارکت کنند.

 

وی افزود: این مسجد  برای افراد معلول حرکتی، نابینایان و ناشنوایان کمک می کند تا وظایف عبادی و دینی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

 

خطیب این مسجد درباره محتوای این مسجد، گفت: این مسجد شامل سیستم «حلقه القایی» برای ناشنوایان است که برای آنها درک خطبه‌ها و دروس دینی که در این مسجد برگزار می شود، و اوقات نماز را فراهم می کند.

 

سماء جتین قایا، یکی از معلمان در دوره قرآن گفت: این مسجد دوره ویژه آموزش و تلاوت قرآن را با استفاده از خط بریل فراهم کرده است.

 

صالحه اوزقان، مربی افراد معلول گفت: در تلاش است به شرکت کنندگان ناشنوا قرائت قرآن کریم به زبان اشاره آموزش دهد و اطلاعاتی درباره نماز و روزه و سایر اطلاعات مربوط به آموزش دینی را به آنها یاد دهد.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه