تصاویر زیبا از مهاجرت زمستانه پرندگان به سواحل خلیج فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به مهاجرت پرندگان از مناطق سردسیر به نوار ساحلی استان بوشهر گفت: کوچ این پرندگان ضمن جلوه زیبای بصری برای دوستداران محیط زیست، خطر انتقال بیماریهای مختلف پرندگان را به همراه دارد.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، عبدالرحمن مرادزاده یکی از ظرفیتهای مهم این استان ساحلی را زیست و زادآوری انواع جانواران، پرندگان و خزندگان دانست و اظهار داشت: استان بوشهر با داشتن طولانیترین نوار ساحلی با خلیجفارس ظرفیت مهمی در نوار ساحلی برای زیست و زادآوری پرندگان فراهم کرده است.
وی جزایر خلیجفارس بهویژه جزایر غیرمسکونی را از مهمترین مناطق زادآوری پرندگان مهاجر ساحلی دانست و بیان کرد: این جزایر بهدلیل داشتن عمق کم آب دریا دارای مواد غذایی تولیدی دریایی مورد نیاز پرندگان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یکی از زیستگاههای مهم پرندگان را جزایر چهارگانه موند دانست و خاطرنشان کرد: این جزایر 4 گانه غیرمسکونی شامل اُمُالگرم، نخیلو، تهمادون و خان در پارک ملی دریایی دیر - نخیلو است که زیستگاه مهم و بهعنوان بهشت پرندگان قلمداد میشود.
مرادزاده پارکهای ملی دریایی نایبند و دیر- نخیلو را از مهمترین زیستگاه پرندگان در استان بوشهر دانست و خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر اقدامات مناسبی از جمله مطالعات مقطعی اکولوژی و بیولوژیک و حلقه گذاری این پرندگان برای تعیین مسیر مهاجرت و شناسایی ویژگیهای زیستی آنها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون با سرد شدن مناطق شمالی مهاجرت پرندگان آبزی به نوار ساحلی و مناطق تالابی استان بوشهر آغاز شده است گفت: با آغاز فصل سرما هزاران پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی برای گذراندن فصل سرما و زمستان به استان بوشهر مهاجرت خود را آغاز کردهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر این استان را با دارا بودن خط ساحلی طولانی در حاشیه خلیجفارس، وجود تالابها، آبگیر و رودخانههای فصلی محل مناسبی برای گذراندن پرندگان در فصل سرما دانست و تصریح کرد: از جمله این پرندگان میتوان به انواع مرغابی، باکلان، حواصیل، اگرت، فلامینگو، پلیکان، کاکایی و انواع پرندگان کنار آبزی و ساحلی دیگر اشاره کرد.
مرادزاده انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را از جمله خطرات کوچ این پرندگان دانست و تصریح کرد: کوچ این پرندگان ضمن فراهم کردن جلوه زیبای بصری برای دوستداران محیط زیست، خطر انتقال بیماریهای مختلف پرندگان را نیز به همراه دارد.
وی از مهمترین این بیماریها را به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دانست و ادامه داد: این بیماری آمار سرایت و مرگ و میر بالایی در بین پرندگان دارد و این بیماری برای افرادی که در مواجهه بیشتری با پرندگان هستند نیز خطرناک اعلام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از آغاز پایش پرندگان مهاجر در نقاط مختلف استان خبر داد و اضافه کرد: تیمی از کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط و دامپزشکی استان بوشهر برای پایش وضعیت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی تالابهای اطراف شهر بوشهر و جزیره شیف به این مناطق اعزام شدند.
مرادزاده افزود: طی پایش صورت گرفته مورد مشکوکی از بیماری در بین پرندگان مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه این پایشها تا پایان سال سال بهصورت مداوم در سراسر استان بوشهر برای بیماریابی انجام میشود گفت: در صورت مشاهده بیماری اقدامات فوری در این خصوص انجام میشود.
انتهای پیام/190/.
- «خلیج فارس» جای متجاوزان نیست!
- همخوانی سرود حماسی سلام فرمانده با حضور صدها کودک و نوجوان بوشهری به روایت تصویر
- آبزیان خلیج فارس در خطر انقراض/ رد پای صید بیرویه و آلودگی نفتی
- ۱۲ تیر ۱۳۶۷؛ روز افشای حقوق بشر آمریکایی
- بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بیمارستان معین مقابله با کرونا تعیین شد
- فرماندهکل سپاه: امنیت خلیج فارس در ید قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ دشمنان نمیتوانند به این امنیت خدشه وارد کنند
- رزمایش پرتوی شهدای خلیج فارس در اطراف نیروگاه اتمی بوشهر آغاز شد
- معاون وزیر ارشاد در بوشهر: فرهنگ و تاریخ غنی ایرانی از دل خلیج فارس برآمده است
- ساحل و بندر بوشهر فرصتی بزرگ برای کشور/نیازها شناسایی و تأمین شود
|