آخرین اخبار
کد خبر : 24105 تاریخ ثبت : 1403/4/2 18:19:10

گردهمایی مدیران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) برگزار شد

گردهمایی مدیران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) به مدت دو روز با حضور حجت الاسلام قرائتی در مجتمع یاوران حضرت مهدی موعود(عج) برگزار شد.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ستاد اقامه نماز، گردهمایی مدیران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) به مدت دو روز با حضور حجت الاسلام قرائتی در روز های پنج شنبه سی و یکم خرداد ماه و جمعه یکم تیرماه، در مجتمع یاوران حضرت مهدی موعود(عج) برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در جمع مدیران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با استناد به آیه یَـٰٓأَیُّهَا ٱلرَّسُولُ بَلِّغۡ مَآ أُنزِلَ إِلَیۡکَ مِن رَّبِّکَۖ وَإِن لَّمۡ تَفۡعَلۡ فَمَا بَلَّغۡتَ رِسَالَتَهُۥۚ وَٱللَّهُ یَعۡصِمُکَ مِنَ ٱلنَّاسِۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا یَهۡدِی ٱلۡقَوۡمَ ٱلۡکَٰفِرِینَ؛ ضمن تفسیر این آیه که مرتبط با غدیر خم است، گفت: بلغ در این آیه به معنی محکم و با جدیت است، خداوند تاکید می کند آنچه به تو نازل شده است ابلاغ کن. اگر ابلاغ نکنی مسئولیت خود را عمل نکردی. خداوند به پیامبر امر می کند نترس که خداوند حافظ تو خواهد بود.

رئیس هیات امنای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به اینکه در هنگام خطبه غدیر، پیامبر گرامی اسلام چندین مرتبه سوال می کند که آیا صدا به گوش همه می رسد، گفت: این موضوع نشانگر اهمیت مساله و اطلاع رسانی به عموم حاضران در غدیر است تا حجت بر همگان کامل شود.

حجت الاسلام قرائتی با یادآوری اینکه در خطبه غدیر چندین مرتبه به حضرت مهدی(عج) به عنوان منجی عالم بشریت اشاره شده است، گفت: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی بودجه مستقل ندارد ولی همکاران این مجموعه باید آتش به اختیار عمل کنند. کار فرهنگی باید مبنا داشته باشد، بسیاری از کارهای ما بی مبنا هستند.

حجت الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه برای هر کاری که نباید منتظر بودجه بود، گفت: در استان ها نخبگان و فعالان فرهنگی هستند که می توانید در کارهای بنیاد از ظرفیت آنان استفاده کرد. جلسات را طولانی نکنید؛ از مردم هم در ترویج فرهنگ مهدویت کمک بگیرید.

رئیس هیات امنای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) خطاب به مدیران بنیاد استان ها بر ضرورت مطالعه مستمر تاکید کرد و گفت: به جهت فعالیت در این بنیاد به خود افتخار کنید، خدمت در مسیر مهدویت توفیق است و برکت دارد.

وی با بیان اینکه رهبری فقیه عادل، زمینه حضور امام زمان است، که در نظام جمهوری اسلامی ایران یک قدم به ظهور نزدیک شدیم، افزود: نجات مستضعفین یکی دیگر از نشانه های ظهور است. حکومت مرحوم رئیسی حکومت مستضعفان بود.

حجت الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه کسی که کار فرهنگی انجام می دهد نباید کار سیاسی کند، گفت: در مسائل سیاسی کلیات را بیان کنید ولی وارد ستادهای انتخاباتی نشوید.

به گفته وی، کتاب هایی که در زمینه مهدویت توسط بنده به رشته تحریر رسیده به اندازه کتاب های آیت الله صافی، مرجع تقلید، نیست؛ ولی مثل های کاربردی دارد. در پاسخ به این سوال که چگونه امام زمان در سه سالگی به مقام امامت می رسد مثال فلش کامپیوتر را آوردم چگونه است که علم بشر توانسته جسمی از فلز را بسازد که تمام اطلاعات کامپیوتر را در خود جمع کند.

وی با یادآوری اینکه برای پیشبرد امور منتظر کسی نباشید و خودتان کارها را پیش ببرید، تصریح کرد: فرصت هارا غنیمت بشمارید، حق هر چیزی را به خوبی ادا کنید. از طرح های نو و خلاقانه در ترویج مهدویت استقبال کنید.

رئیس هیات امنای بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) ادامه داد: قرآن و تفسیر آن را مطالعه کنید. باید با استناد به قرآن کریم مهدویت را در جامعه جاری کنید.

سید احمد زرهانی، قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در جمع مدیران این بنیاد با ابراز امیدواری از مشارکت گسترده مردم در انتخابات پیشرو گفت: امیدواریم این پرچم به دست کسی سپرده شود که توانایی استمرار راه شهید جمهور را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات استاد قرائتی در نیم قرن اخیر، پر کردن خلأهای فرهنگی جامعه بود، گفت: از آن جمله تاسیس ستاد اقامه نماز برای دعوت نسل نو به نماز و ایجاد بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) در راستای احیای فرهنگ مهدویت در جامعه بود.

زرهانی با یادآوری اینکه در نخستین کتابچه بنیاد با عنوان “سفر به ایران شهر” اهداف تشکیل بنیاد بیان شده است، افزود: بنیاد با هدف آشنایی کردن نسل نو با معارف و جایگاه مهدویت در عقاید اسلامی و جلوگیری از انحرافات در مهدویت تاسیس شد.

وی اضافه کرد: نسل نو امروز با امواج فرهنگی مخربی در سطح ملی مواجه است، آثار این تخریب ها در روابط اجتماعی و بحران های موجود در جامعه قابل مشاهده است. کماکان نحله های انحرافی در گوشه و کنار به صورت نهان و آشکار مهدویت را معکوس معرفی می کنند.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با تاکید بر اینکه برای دستیابی به اهداف بنیاد باید راهبرد داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اندیشه ایجاد راهبرد در بنیاد با حضور برخی بزرگان در این مجموعه قوت گرفت و امروز سندی داریم که قابل بررسی، نقد و اصلاح است و بستر مناسبی است که منطبق با این سند برنامه ریزی کرد.

زرهانی با اشاره به اینکه در این سند بایستی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها، فرصت ها و اهداف، چشم اندازها را ببینیم، گفت: باید بدانیم برای آینده چه نوع تاثیرگذاری را انجام دهیم. مهمترین ماموریت یک نهاد فرهنگی، ایجاد تغییر، تحول و تبیین و تثبیت ارزش هاست. ارزش های متعلق به یک نهاد فرهنگی اگر به درستی معرفی و تبیین شود می توان به هدف نزدیک شد.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) ادامه داد: چارچوبی که باید برای برنامه ریزی متکی بر راهبرد و نگرش بلند مدت تنظیم شود، دارای سه دسته برنامه معطوف به اهداف و در راستای راهبرد و مطالعه است.

وی افزود: نوع برنامه های اول شامل برنامه های ملی، نوع دوم، برنامه های استانی و محلی و نوع سوم برنامه های اقتضایی است. بنیادهای استانی متناسب با زمان، مکان و رویدادهای اجتماعی حرکت ها و جنبش را تصمیم سازی کنند، برنامه های اقتضایی به اندازه برنامه های ملی اهمیت دارد. استان ها تنها به تفاهم نامه هایی که بنیاد در مرکز منعقد می کند، بسنده نکنند. متناسب با این، تفاهم نامه ها بومی سازی کنید.

به گفته زرهانی، برنامه و راهبردها زمانی ارزشمند هستند که امکان تحقق آن ها فراهم شود و متناسب با آن ها تغییرات انجام شود ودر جامعه هدف بتوانیم تاثیرگذاری کنیم. اگر جامعه هدف ما در گام نخست نسل نو و در گام های بعدی اقشار جامعه باشد برنامه های ملی، استانی و اقتضایی زمانی اثرگذار است که بتوان آثار تغییر را در جامعه مشاهده کرد.

وی با بیان اینکه افزون بر برنامه، منابع و نیروی انسانی و تشکل ها و سازوکارهای همسو را نیاز داریم، گفت: مهمترین ابزار، تشکل های هم سنخ و همگن با بنیاد و افرادی که زیر سایه پیام های امامین انقلاب مروج مهدویت هستند. یکی از مهمترین نقش ها در سند مهدویت که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد، نظارت بر تحقق مفاد این تفاهم نامه است.

زرهانی با تاکید بر اینکه تشکل های مهدوی باید از تشکل های مادر اثرپذیری داشته باشند، گفت: شناخت تشکل ها، نیروی انسانی و افراد اثرگذار در فرهنگ مهدویت مهم است. صدا و سیما، آموزش و پرورش، دانشگاه های کشور، دستگاه های در اختیار نظام هستند که ما با آنان تفاهم نامه داریم و باید راهکاری داشته باشیم تا با کمک این تفاهم نامه ها با مدارس ارتباط پیدا کنیم.

وی افزود: متاسفانه غرب نخبگان کشور را از طریق فضای مجازی تحت تاثیر قرار می دهد. ایران اسلام سرزمین مهد انقلاب اسلامی و جایگاه فرهنگ مهدویت است و نباید بچه های کشور متاثر از فضای مجازی و برنامه ریزی غرب، فکر مهاجرت از کشور را داشته باشند.

به گفته زرهانی با بهره گیری از ظرفیت دستگاه ها می توانیم شرایط فرهنگی جامعه را به سمت صلاح سوق دهیم. امروز مقام معظم رهبری به افسران جبهه فرهنگی چشم امید دارند که فعالان بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) هم جزو این افسران هستند. تلاش ما در هیات مدیره بنیاد این است که منابع را بهبود بخشیم و از ظرفیت خیرین نیز در این راستا بهره مند شده ایم.

وی با یادآوری اینکه منابع فرهنگی در ایران زیاد است و ما باید مستخرجین خوبی باشیم، گفت: استمرار تلاش ما می تواند در تامین منابع پایدار و اثرگذار در افق مهدویت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) نتیجه بخش باشد. می توان از اعتبار دستگاه های فرهنگی که دارای ماموریت مهدویت هستند، هم استفاده کرد.

زرهانی اضافه کرد: برای ایجاد تغییر و تحول بزرگ، نیازمند به برنامه کلان، امکانات ملی و بسبج افکار عمومی هستیم. در حوزه مهدوی در محیط خانه، مدرسه و مسجد کم کاری مشاهده می شود، استفاده از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان مدارس و اجرای برنامه و افزایش آگاهی های مرتبط با مهدویت برای پدران و مادران یکی از راهکارهاست.

قائم مقام بنیاد ادامه داد: اگر بتوانیم نماز، مهدویت و قرآن را وارد لالایی مادران کنیم و یا در مهدهای کودک موضوعات مرتبط با قرآن، نماز و مهدویت را به کودکان آموزش دهیم و یا از طریق نرم افزارها و شبکه‌های اجتماعی، عموم مردم را با این سه مقوله آشنا کنیم، می توان ادعا کرد که در این سه زمینه کار کردیم.

وی به یک تحقیق در خصوص پلتفرم تیک تاک و نفوذ برخی صاحب‌نظران برای ایجاد تغییرات سازنده در بین جوانان و نوجوانان در موضوع غزه و فلسطین اشاره کرد و افزود: این اقدامات موجب تغییر در دیدگاه این جوانان شد، از این‌رو فضای اجتماعی تنها ابزاری در دست دشمنان نیست و ما هم می توانیم با نگاه فرهنگی مدیریت و تولید محتوا در این فضاها داشته باشیم به همان اندازه میدان دار خواهیم بود.

وی به اجرای برنامه های آموزشی در بین نسل نو در موضوع نماز و مهدویت اشاره کرد و گفت: در سطح ملی صدها استاد زبردست داریم که می توانند به زبان نسل نو معارف اسلامی را تدریس کنند. خوشبختانه برنامه های آموزشی با اقبال این نسل مواجه می شود.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) به ضرورت استمرار خط تربیت مربی در سطح ملی و استانی اشاره کرد و گفت: واحد خواهران بنیاد فعال است و می توان از طریق جلسات خانگی که سرمایه ملی کشور هم محسوب می شود به موضوع مهدویت پرداخت.

وی گفت: هنر نیز ابزار مهمی در موضوع مهدویت است. شعرای بسیاری داریم که در رثای اهل بیت(ع) شعر سروده اند و ائمه اطهار را با ادبیات اهل بیت ستوده اند.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) اضافه کرد: امروز هم می توان از ظرفیت شعرا برای سرودن شعر در موضوع مهدویت شعر استفاده کرد. حتی می توان فیلم هایی با موضوع مهدویت تولید کرد، همانطور که هالیوود فیلم های انحرافی با موضوع مهدویت تولید کرده است. می توان از ظرفیت هنرمندان در تمام رشته ها در موضوع مهدویت استفاده کرد و تولیدات آنان تکریم شود.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه