سه خواسته محبان عترت در زیارت غدیریه امام هادی (ع)
امام هادی علیهالسلام در زیارت غدیریه دعایی نافع را به شیعیان خویش تعلیم میدهد.به گزارش واحد خبری کانون شیتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، زیارت غدیریه، زیارتی از امام هادی علیهالسلام است. این زیارتنامه به لحاظ سند، از اعتبار بسیار قابل توجهی برخوردار است و شامل بخشهایی از تاریخ غدیر و فضایل قرآنی و فضایل آسمانی امیرالمومنین علیه السلام است؛ برخی از فضایلی که در این زیارتنامه آمده شامل امیرالمؤمنین، سیّد الوصیّین، وارث علم النّبیّین، ولیّ ربّ العالمین، امین الله فی أرضه، سفیر الله فی خلقه، الحجّه البالغه علی عباده، دین الله القویم، صراط مستقیم، نبأ عظیم، اوّل من آمن باللّه، سیّد المسلمین، یعسوب المؤمنین، امام المتقین و ... است.
در بخشهایی از این زیارتنامه میخوانیم:
اللَّهُمَّ سَمِعْنَا لِأَمْرِکَ وَ أَطَعْنَا؛ خدایا امرت را شنیدیم و اطاعت کردیم
وَ اتَّبَعْنَا صِرَاطَکَ الْمُسْتَقِیمَ؛ و راه راست تو را پیروی کردیم
فَاهْدِنَا رَبَّنَا؛ وَ لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا إِلَی طَاعَتِکَ؛ پروردگارا ما را هدایت کن و دل هایمان را منحرف نکن بعد از اینکه ما را به طاعتت هدایت کردی
وَ اجْعَلْنَا مِنَ الشَّاکِرِینَ لِأَنْعُمِکَ؛ و ما را از سپاسگزاران نعمت هایت قرار بده.
امام هادی علیهالسلام در این چهار فراز به ما میآموزد که لازمه اطاعت امر خدا، تبعیت از صراط مستقیم است که مصداق آن امیرالمؤمنین علیهالسلام و خداندان مطهر ایشان است. رسول خدا صلی الله علیه و آله در خطبه غدیرشان به این حقیقت اشاره کرده، فرمود «مَعاشِرَ النّاسِ، أَنَا صِراطُ اللهِ الْمُسْتَقیمُ الَّذی أَمَرَکُمْ بِاتِّباعِهِ، ثُمَّ عَلِی مِنْ بَعْدی، ثُمَّ وُلْدی مِنْ صُلْبِهِ أَئِمَّةُ الْهُدی، یهْدُونَ إلَی الْحَقِّ وَبِهِ یعْدِلُونَ»؛ یعنی «ای مردم، من راه مستقیم خداوند هستم که شما را به پیروی آن امر کرده و سپس علی بعد از من، و سپس فرزندانم از نسل او که امامان هدایتاند، به حق هدایت میکنند و به یاری حق به عدالت رفتار میکنند.» سپس در این فضایی که سعی میکنیم از صراط مستقیم عترت پیروی کنیم، از خداوند میخواهیم که ما را به آن سو هدایت کند و قلبمان را در این مسیر دچار انحراف نکند و از شاکرین نعمتهایش قرار دهد.
بنابراین فردی که قصد دارد مؤمنانه زندگی کند و از خداوند اطاعت داشته باشد، این اطاعت منحصر در یکسری آداب شرعی نیست بلکه این اطاعت باید همهجانبه باشد که یکی از آنها و بلکه مهمترین آنها، اعتقاد به ولایت اهل بیت وحی علیهمالسلام و پیروی از مسیر ایشان است. این مسئله مبتنی بر آیات ولایت به ویژه آیه ابلاغ است که در روز عید غدیر بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نازل شد و سبب شد ایشان مهمترین سخنرانیشان را پس از بازگشت از حجةالوداع بیان کنند.
نکته دیگر اینکه کسی که در مسیر ولایت علوی و مسیر اهل بیت وحی علیهمالسلام قرار دارد، تضمینی نیست که از این مسیر منحرف شود و لذا باید مدام از خداوند بخواهد قلبش منحرف نشود و همواره از شاکران نعمت ولایت باشد.