عالم وحدت آفرین هندوستانی
مولانا سید محمد یونس رضوی قبله جارچوی با استفاده از بیانی شیوا به واسطه سخنرانی، وحدت میان شیعه و سنی را ایجاد و ایشان به عنوان منادی وحدت شناخته می شد.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از حوزه ، مولانا سید محمد یونس رضوی قبله جارچوی با استفاده از بیانی شیوا به واسطه سخنرانی، وحدت میان شیعه و سنی را ایجاد و ایشان به عنوان منادی وحدت شناخته می شد.
مولانا سید محمد یونس رضوی قبله جارچوی فرزند سید محمد یوسف رضوی جارچوی(دھلی)، در سال ۱۳۳۱ه .ق مصادف با سال ۱۹۱۱م در جارچه سادات چشم به جھان گشود۔
وی تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش "جارچه" به پایان رساند و برای تکمیل تحصیلات خود عازم لکھنؤ شد و بعد از مدتی به عراق سفر کرد و در پایتخت عراق(بغداد) در منطقهی کاظمین، مشغول تحصیل گردید۔
پس از سرنگونی حکومت عبدالسلام عارف، رئیس جمهور عراق، وی از عراق به منطقه لایلپور رفت و باقی عمر را در آنجا گذراند. وی در حسینیه "عزاخانه شبیر" واقع در مکان دهوبی گهات در لایلپور به آموزش احکام دین، روضه خوانی و سخنرانی مشغول شد.
این عالم هندوستانی وکیل شرعی از طرف آیت الله العظمیٰ سید محسن الحکیم طباطبائی بود. در سال ۱۹۵۵ میلادی وی به سمت مدیر مسئول روزنامه "معجزه" منصوب شد و سرپرستی مراسم قدیمی و معروفی که ھر ساله در بیست و پنجم رجب به مناسبت شهادت امام کاظم علیهالسلام در فیصل آباد برگزار می شد را به عهده گرفت و به عنوان بانی مراسم مذکور شناخته شد.
بیان وی به قدری شیوایی داشت که به واسطه سخنرانیھای وی وحدتی میان شیعه و سنی حاصل شد و وی به عنوان منادی وحدت شناخته شد. رویکرد و سخنرانیھای وی در بوجود آمدن اتحاد میان شیعیان و اهل سنت مؤثر و قابل مشاھده بود، بزرگان اھل تسنن برای برپایی مراسم سوگواری امام کاظم علیهالسلام راضی شدند، آن را امضاء نمودند و تأکید کردند که باید این مراسم برگزار شود و به عهدهی مولانا باشد۔
این مراسم سوگواری تاکنون برگزار میشود و فرزندان مولانا یونس به نام های سید حیدر علی رضوی و سید نجف علی رضوی و ھمچنین نوه های وی به عنوان مجریان و بنیانگذاران برنامه شناخته می شوند، این مراسم ھر ساله در روز بیست و پنجم رجب از ساعت ۹صبح آغاز می شود، بعد از روضه خوانی مجلس با تشییع نمادین تابوت امام کاظم علیهالسلام در بیرون از حسینیه ادامه پیدا میکند، طبق دستور مولانا یونس تاکنون بین مراسم سوگواری نماز ظھر و عصر به جماعت برپا می شود؛ بعد از اتمام مجلس عزاداری، سفره امام کاظم علیهالسلام به عنوان نذر پهن میشود و از عزاداران با شربت و چای وغیره پذیرایی میشود۔
نهالی که مولانا کاشته بود، در عصر حاضر ھمچون درخت استواری قابل مشاھده است و امیدواریم تا ظهور قائم آل محمد صلی الله علیه و آله برگزاری این مراسم ادامه پیدا کند.
مولانا یونس جارچوی در تاریخ سیام ذیقعده سال ۱۴۰۷ھجری مصادف با بیست و هفتم ژوئن سال ۱۹۸۷ میلادی به لقای الٰهی پیوست و بعد از اقامه نماز میت در آرامگاه فیصلآباد آرام گرفت۔
- انتظارات مهم امام حسن عسکری (ع) از شیعیان
- نیابت فقها؛ تدبیر امام عسکری(ع) برای حیات شیعه
- غیبت کبری فرصتی برای رشد و شکوفایی شیعیان است
- مهدویت و عاشورا، عامل موفقیت شیعه است
- زیارت اربعین یکی از شاخصه های شیعه است
- از رگه های سینه زنی بوشهری در زنگبار تا عزاداری شیعیان خوجه
- شبهات کربلا | گریه و ماتم، نقطه ضعف یا نقطه قوت فرهنگ شیعه
- مساله «مهدویت» میان همه مذاهب اسلامی سنی و شیعه مورد اتفاق است
- اجرای جشن تکلیف ۴ هزار نفری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
|