آیا در زیارت عاشورا انرژی منفی وجود دارد
برخی ادعا میکنند که در زیارت عاشورا لعن و نفرین زیادی وجود دارد و این باعث ایجاد انرژی منفی میشود، بنابراین نباید زیاد خوانده شود. این دیدگاه نادرست است؛ زیرا لعن و نفرین در زیارت عاشورا یک امر اعتقادی و حیاتی است.برخی ادعا میکنند که در زیارت عاشورا لعن و نفرین زیادی وجود دارد و این باعث ایجاد انرژی منفی میشود، بنابراین نباید زیاد خوانده شود. این دیدگاه نادرست است؛ زیرا لعن و نفرین در زیارت عاشورا یک امر اعتقادی و حیاتی است.
به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، حقیقت این موضوع را از دکتر محسن میرباقری جویا شده است. این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر آثار مثبت زیارت عاشورا میگوید: دیندارای دو بخش است شامل اعتقادات و حب و بغض. حتی امام صادق علیهالسلام فرمودند: «اینکه ما شما را دوست داریم و نسبت به دشمنانتان بغض داریم، امری طبیعی است.» برای مثال ما باید از عمر سعد، ابن زیاد، و شمر بدمان بیاید و نسبت به آنها بغض داشته باشیم. این بغض ما فایده دارد، زیرا دین بر اساس حب و بغض استوار است.
او تصریح میکند: اگر دل به خدا داریم، نمیتوانیم با دشمنان خدا دل ببندیم. قرآن کریم نیز در سوره مجادله میفرماید: "نمییابی قومی را که به خدا و روز قیامت ایمان داشته باشند، با کسانی که با خدا و رسولش دشمنی میکنند، دوست باشند، حتی اگر این افراد پدران، برادران یا فرزندانشان باشند." بنابراین، لعن و نفرین، یعنی نشان دادن موضعگیری ما در برابر دشمنان خدا.
میرباقری با بیان اینکه برخی میگویند که لعن انرژی منفی دارد، تصریح میکند: اما در واقع لعن انرژی مثبتی دارد، زیرا بغض ما را نسبت به دشمنان خدا نشان میدهد. وقتی لعن میکنیم، حب غیر خدا و دشمنان خدا را از دل خود بیرون میرانیم و این یک انرژی مثبت است. اگر لعن انرژی منفی داشت، خداوند در قرآن و روایات اینهمه بر لعن تأکید نمیکرد.
کارشناس مسائل دینی همچنین توضیح میدهد: در زیارت عاشورا، هم تولی و هم تبری وجود دارد. شیعیان زیارت عاشورا را به خاطر وجود همین دو اصل بزرگ میدارند. در این زیارت، ابراز عشق و وفاداری به اهل بیت و بیزاری از دشمنان آنها بیان میشود. در نتیجه، این زیارت نه تنها انرژی منفی ایجاد نمیکند، بلکه ایمان ما را تقویت کرده و ما را در برابر باطل موضعگیر میکند.
او با اشاره به اینکه گاهی گفته میشود که لعن از صلوات اهمیت بیشتری دارد، تصریح میکند: شاید به همین دلیل که لعن نشاندهنده موضعگیری ما در برابر دشمنان خداست. بر اساس حدیث نورانی، اگر خدا محور زندگی ما شود، حب و بغض ما نیز باید بر اساس محور خدا باشد. کسانی که برای خدا دوست بدارند و برای خدا بغض داشته باشند، از کسانی هستند که ایمان کامل دارند.
- حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
- یحیی سنوار چه درسهایی از عاشورا گرفت
- زیارت روز جمعه امام زمان (عج) غم را از دلها میبرد
- چرا در زیارت عاشورا و اربعین، قاتلین امام حسین(ع) را لعن می کنیم
- اعمال و آداب مخصوص روز اربعین + متن زیارت
- آداب زیارت| اهمیت مدیریت هزینهها در سفر
- حسرت زیارت
- مهدویت و عاشورا، عامل موفقیت شیعه است
- احکام شرعی | حکم سفر زیارتی در موعد بدهکاری
|