آخرین اخبار
کد خبر : 24939 تاریخ ثبت : 1403/9/11 18:26:06

رونمایی از آثار مکتوب سوغات اربعین و معرفی ۳۵ برگزیده

در مراسم اختتامیه پویش «سوغات اربعین» ضمن معرفی ۳۵ برگزیده این پویش، از تعدادی از آثار مکتوب پیرامون سوغات اربعین رونمایی شد.

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، اختتامیه دومین پویش ملی «سوغات اربعین» درسازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با حضور دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس جهاد دانشگاهی و تعدای دیگری از مسئولانن برگزار شد.

 در این مراسم حجت الاسلام «عبدالحسین خسرو پناه»، ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: از دست اندرکاران پویش سوغات اربعین تشکر می کنم، ایده پویش «سوغات اربعین» ایده جالبی است، زیرا که جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف از اول انقلاب فعالیتش در حوزه صنعتی بوده است، اما در حال حاضر حوزه صنعت را به فرهنگ پیوست زده و پیوست فرهنگی به کار صنعتی داده است  و ایده این پویش کار ارزشمند و بی نظیری و الگوی حکمرانی صنعتی است.

رونمایی از آثار مکتوب سوغات اربعین و معرفی ۳۵ برگزیده

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر صنعت ما در برخی حوزه ها روز آمد نیست، به این دلیل است که یا با فرهنگ پیوند ندارد، یا این پیوند ضعیف بوده است. هر جا هویت ایرانی اسلامی و روحیه جهادی فرهنگی قوی بود، در حوزه صنعتی نیز موفق می شویم و ایده پویش «سوغات اربعین» در حوزه شعر و دل نوشته که برگزار شد، زائده روحیه جهادی و معنوی است.

وی افزود: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشغله های زیادی داریم و بار سنگین کارهای علمی و پژوهشی، آموزشی و فرهنگی و اجتماعی بر دوش ما است و گاهی این کارها بر شانه های ما سنگینی می کند و زخمهای برخی که نه در حوزه علم و نه فرهنگ قدمی برداشته اند، سنگینی کار ما را مضاعف می کند، اما حضور در چنین جمعهایی(اختتامیه پویش سوغات اربعین) مرحم زخمهای ما می شود.

 حجت الاسلام خسروپناه جهاد دانشگاهی را مولود شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و تصریح کرد: جهاد دانشگاهی الان خودش درخت تنومندی شده است که در حوزه های مختلف رویان، فناوری، صنعت، صنایع و کشاورزی فعالیت‌های گسترده ای دارد و به یک شجره طییه ای تبدیل شده است که ریشه های آن برگرفته از تقوا است.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: امروز جهاد دانشگاهی الگوی حکمرانی صنعت و فرهنگ است  و کارهای قابل توجه ای در این مجموعه انجام شده است.

اربعین تفکر مقاومت در برابر دشمنان را می آموزد

وی اربعین را الگوی حکمرانی مردمی دانست وافزود: در سفر اربعین ملت‌های دنیا در کشور عراق با هم پیوند برقرار می کنند و مردم ایران و عراق بیش از یک ماه در خدمت زائران هستند و دولتی‌ها در این زمینه نقشی ندارند، فقط تسهیل‌گر هستند و خادمان عراقی تمام سرمایه های خود را برای خدمت رسانی به زائران به میدان می آورند، ابن حکمرانی مردمی الگوی ذی قیمتی است که در کنار نیاز معنوی ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هم دارد، زیرا که در دنیایی که امروز برخی دچار اعتقاد به بی خدایی هستند و همین موجب بحران های اجتماعی و بی هویت شده است، این حرکت سیاسی که موجب وحدت شیعه و سنی و حتی مسیحی‌ها است، اقدام و حرکتی قابل توجه است و اربعین تفکر مقاومت در برابر دشمنان را می آموزد.

حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به اینکه در حوزه علوم انسانی از حرکت اربعین می توان نظریه های بسیاری را به دست آورد، گفت: امروز نظریه های فرهنگی و اجتماعی بسیاری را از اربعین می توان استخراج کرد، امید است استادان دانشگاه نیز در این پویش شرکت و نظریه پرداری کنند. اگر این رویداد توسط اروپاییان و آمریکایی ها انجام می شد، چندین نظریه از آن استخراج می شد و در حال حاضر بیشتر مقالات اسلام شناسی وشیعه شناسی درکشورهای غیر اسلامی ارائه شده است.

وی تصریح کرد: نظام جهل و عقل را می توان در اربعین دید، زیرا که اربعین سبک زندگی انسانی است که به انسان ها حرمت می دهد و به غنی و فقیر یکسان نگاه می کند و خدمت رسانی می کند.

بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم «حسن مسلمی نائینی» ، در این مراسم ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف برای برگزاری این پویش گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی دانش بنیان در کنار کارهای علمی، کار فرهنگی را هم مورد توجه قرار داده است و اعزام به سفر اربعین و فعالیت‌های فرهنگی همانند پویش سوغات اربعین از برنامه های شاخص این نهاد است.

رونمایی از آثار مکتوب سوغات اربعین و معرفی ۳۵ برگزیده

رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: سالها بود که به دنبال این بودیم که کاری بزرگ و ماندگار در جهاددانشگاهی برای پیاده‌روی اربعین انجام دهیم زیرا که کار فرهنگی کمی در این خصوص انجام شده است، به همین جهت برگزاری این پویش را دنبال نمودیم.

افزایش بخش های پویش سوغات اربعین

بنابراین گزارش، در این مراسم اختتامیه دکتر «محسن مردانی» ، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف نیز گفت: دومین سال است که این پویش در کشور برگزار شده است و خوشبختانه شاهد بودیم که از اقصی نقاط کشور آثار به این پویش ارسال شد و افرادی که دل نوشته و شعر داشتند، آثارشان را به ما ارسال کردند.

وی بیان کرد: سال گذشته در پنچ قالب قالب (عکس، شعر، دلنوشته، فیلم و کلیپ) این پویش برگزارشد و امسال به ۹ قالب افزایش یافت و رشته های نقاشی، خاطره و نقاشی کودکان، ایده های علمی و فناورانه نیز به این پویش افزوده شد.

رونمایی از آثار مکتوب سوغات اربعین و معرفی ۳۵ برگزیده

مردانی گفت: آثار در دبیرخانه پویش بررسی و از میان ۷۰۰ اثر ارسالی، در نهایت ۳۵ اثر برگزیده اعلام شد.

رییس جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: در نظر داریم، برای سال آینده بخش علمی و فناورانه این پویش را که جهاد دانشگاهی هم مرتبط است را تقویت نماییم.

تصویب ۳۰۰ مقاله، پایان نامه و رساله با موضوع اربعین

 این گزارش می افزاید: حجت الاسلام «حمید احمدی» در این مراسم اختتامیه این پویش را ایده ارزشمند دانست و گفت: در دانشگاه‌ها بیش از ۳۰۰ رساله و مقاله و پایان نامه در موضوع اربعین تصویب و ۱۰۵ رساله دفاع شده و ۲۴ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر منتشر شده است اما نیازمند آن هستیم که اساتید به زبان های مختلف اقدام به تألیف مقاله و اثر در موردعظمت اربعین در ابعاد زیبا شناختی و مردم نگاری و جامعه شناختی نمایند.

دبیر کمیته آموزشی فرهنگی ستاد مرکزی اربعین ابراز کرد:حضور اصحاب فکر همانند جهاد دانشگاهی می تواند کمک کند که ظرفیت‌های اربعین بهتر شناخته شود. زیرا که در ارائه گزارش فعالیت‌های اربعین به مقام معظم رهبری، ایشان فرمودند که از ظرفیت دانشگاه‌ها و اساتید در پیوند دو ملت. و تقویت ارتباطات و توسعه دیپلماسی عمومی بهره بگیرد و این ظرفیت را فعال کنید.

 حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: سوگواره عبرات و جایزه جهانی اربعین می تواند به این پویش مرتبط و کارهای بزرگ و فاخرتری در حوزه اربعین صورت گیرد، ضمن اینکه در تلاش هستیم که چهارمین همایش بین المللی اربعین را با همکاری دانشگاه‌های عراق و قم با موضوع الهیات اربعین را سال آینده برگزار نماییم.

رونمایی از آثار مکتوب سوغات اربعین و معرفی ۳۵ برگزیده

در پایان این مراسم از برگزیدگان این پویش تقدیر به عمل آمد و از کتاب مکتوب پویش «سوغات اربعین» رونمایی شد.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه