آخرین اخبار
کد خبر : 25484 تاریخ ثبت : 1403/12/21 16:47:36

مسئولیت همسران پیامبر (ص) در آیات قرآن/امروزه وظایف زنان منتسب به اسلام چیست

پژوهشگر حوزوی به بیان وظایف و مسئولیت‌های همسران پیامبر (ص) پرداخت.

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از حوزه ، زهرا نجاتی  عنوان کرد: خداوند در آیه ۳۲ سوره احزاب می‌فرماید: «یَا نِسَاءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّسَاءِ ۚ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ؛ ای زنان پیغمبر، شما مانند دیگر زنان نیستید (بلکه مقامتان رفیع‌تر است) اگر خدا ترس و پرهیزکار باشید.»

وی با اشاره به اینکه آیه فوق در رابطه با زنان پیامبر (ص) نازل شده است، گفت: طبق روایات و شواهد تاریخی، حضرت خدیجه تنها همسر پیامبر اسلام (ص) بودند که بدون دلایل سیاسی، اجتماعی و... با آن ازدواج کردند و تا پایان عمرشان وقتی از حضرت خدیجه یاد می‌کردند در سوگ ایشان محزون می‌شدند که این نشان از محبت و احساس پیامبر (ص) به حضرت خدیجه (س) بوده است.

وی در رابطه علل تعدد زوجات پیامبر (ص) اظهار کرد: برخی از جریان‌ها و تفکرهای شبه فمینیستی اعم از اسلامی و غیر اسلامی سخنانی ناصحیح و مغرضانه‌ای درباره تعدد همسران پیامبر(ص) بیان می‌کنند در حالی که همسر اصلی ایشان فقط حضرت خدیجه (س) بوده و سایر ازدواج ها مبتنی بر دستورات قرآن و قوام جامعه اسلامی بوده است و در کتاب نقش عایشه در تاریخ اسلام از سید مرتضی عسکری این علل توضیح داده شده است.

پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در رابطه با علل ازدواج زنی به نامه میمونه بیان شده این است بر اساس شواهد تاریخی ایشان بهره ای از زیبایی نداشتند اما ایمان و محبت فراوانی نسبت به پیامبر (ص) داشته است و به همین خاطر خود را به عنوان کنیز به ایشان می‌بخشد و آیه نیز بر پیامبر اکرم (ص) نازل می‌شود که اگر زنی در قبال مهریه‌ای درخواست کرد که همسرت شود بپذیر و از تعداد همسران ابایی نداشته باش.

وی افزود: مسائلی درباره ازدواج پیامبر اسلام (ص) با عایشه که دختری ۹ ساله بودند مطرح می‌شود درحالی که پدر عایشه او را به پیامبر (ص) می‌دهد؛ زیرا پیوند خویشاوندی با پیامبران (ص) باعث افتخار بوده است و ایشان نیز برای اینکه بین صحابه کدورت و دو دستگی ایجاد نشود این ازدواج را قبول می‌کنند اما تا یکسال بعد از این ازدواج نیز عایشه در خانه پدرش بوده است.

نجاتی در رابطه با علت ازدواج پیامبر (ص) با همسر پسر خوانده اش، گفت: یکی از رسم‌های به جای مانده جاهلی این بود که ازدواج با زن پسر خوانده ناپسند و ممنوع بود. آنان زن پسر خوانده را مانند زن پسر واقعی می‌دانستند. پیامبر اسلام (ص) برای لغو این رسم، از سوی خدا مأمور شد که همسر مطلّقه پسر خوانده خویش را به همسری بگیرد تا آن رسم باطل از بین برود و این دستور از طریق وحی (سوره احزاب) بر ایشان نازل شد.

پژوهشگر حوزوی ادامه داد: ام سلمه نیز همسرش فوت شده بود و فرزندان یتیم داشت و به خاطر مقام معنوی که داشتند پیامبر (ص) با ایشان ازدواج می‌کند.

وی تصریح کرد: آیه ۳۲ سوره احزاب خطاب به همسران پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید شما منتسب به پیامبر (ص) هستید و این باعث افتخار شما این و همانطور که این انتصاب باعث فخر است محدودیت‌هایی نیز دارد.

نجاتی گفت: امروز نیز زنان و دختران که منتسب به اسلام، انقلاب و شهدا هستند باید به این آیه توجه کنند زیرا بر اساس این آیه ایمان برخی وابسته به رفتار شما است و حدودی که برای حلال و حرام گذاشته شده است را شما باید بیشتر رعایت کنید. این دستورات از باب محدودیت نیست بلکه تعریف شأن برای زنان مومن است.

وی بیان کرد: همسران پیامبر (ص) محدودیت های فراوانی داشتند اما امروز مسأله محدودیت مطرح نیست بلکه شأن بانوی مسلمان ایجاب می‌کند به گونه ای رفتار کند که باعث دوری دیگران از دین شود.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه