آخرین اخبار
کد خبر : 25582 تاریخ ثبت : 1403/1/12 19:41:31

مسجد بالی آلبانی؛ در جایگاه ۵ عبادتگاه زیبای جهان

یک پایگاه اینترنتی تخصصی معماری، مسجد بالی آلبانی را در بین ۵ عبادتگاه زیبای جهان رتبه‌بندی کرد.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ایکنا ، مسجد بالی که در سال ۱۶۰۸ در مرکز شهر الباسان آلبانی ساخته شده در فهرست پایگاه اینترنتی  ArchDaily در بین پنج بنای مذهبی زیبای جهان قرار گرفته است.

با این ارزیابی، الباسان و آلبانی بخشی از نقشه جهانی معماری مذهبی می‌شوند. این انتخاب نشان می‌دهد که چنین آثاری نه تنها نمونه‌ای از هنر و فرهنگ هستند، بلکه فرصتی برای ترویج بیشتر گردشگری به شمار می‌روند.

پلتفرم آنلاین مشهور ArchDaily که در زمینه معماری فعال است جایزه معتبر «بنای برتر سال ۲۰۲» را به این مسجد اهدا کرد. رسانه‌های آلبانیایی گزارش می‌دهند که این ارزیابی یک تحول مهم برای معماری معاصر آلبانی است و جایگاه ویژه‌ای به الباسان  در نقشه جهانی معماری، به‌ویژه در زمینه بناهای مذهبی می‌دهد.

مسجد بالی به دلیل طراحی خلاقانه‌اش که به طرز ماهرانه‌ای سنت اسلامی را با عناصر مدرن ترکیب می‌کند، قابل توجه است و فضایی بی‌نظیر برای مؤمنان و بازدیدکنندگان ایجاد می‌کند. این جایزه الباسان و آلبانی را به عنوان بخشی از نقشه جهانی معماری اسلامی مطرح می‌کند و نشان می‌دهد که چنین آثاری نه تنها نمونه‌ای از هنر و فرهنگ هستند، بلکه فرصتی برای ارتقای بیشتر گردشگری و ارزش‌های تاریخی و فرهنگی این کشور هستند.

آگیم دوکا، مفتی الباسان گفت: این خبر بسیار خوبی است که نه تنها شهروندان الباسان بلکه تمام مسلمانان آلبانی از آن لذت می‌برند. الباسان شهر ارزش‌هاست؛ یک قلعه، یک مسجد و یک کلیسا دارد. به‌ویژه، مسجدی که امروز در آن هستیم ما را خوشحال می‌کند. این یک مسجد تاریخی است، اگرچه توسط رژیم کمونیستی ویران شد، اما جامعه مسلمانان موفق شد آن را بازسازی کند. برخی می‌خواستند آن را به صورت سنتی بازسازی کنند اما ما معتقد بودیم که این بنا باید ترکیبی از معماری کلاسیک و مدرن داشته باشد. امیدواریم که هر چه بیشتر گردشگران از آن بازدید کنند.

مسجد بالی توسط حسن بالیو در سال ۱۶۰۸ در مرکز شهر الباسان ساخته شد. رژیم کمونیستی در سال ۱۹۶۷ دستور تخریب آن را صادر کرد. در سال ۲۰۲۲، مسجد بالی بر روی ویرانه‌های بنای قدیمی اما بسیار باشکوه‌تر از نمونه قدیمی‌ بازسازی شد. این پروژه توسط «Commonsense Studio» انجام شد و جذاب‌ترین عنصر مسجد، مناره‌ای است که با طراحی خود به رقابت با آثار مشابه می‌پردازد.

طراحان این پروژه با توجه به توضیحات، به تلفیق عناصر معماری مدرن با سنت معنوی دین اسلام اهتمام داشته‌اند. طراحی نوآورانه آن به طرز ماهرانه‌ای سنت اسلامی را با عناصر مدرن ترکیب و فضایی منحصر به فرد و الهام بخش ایجاد می‌کند.

جورتبی هاجرو، از معماران این مسجد می‌گوید: طراحان مسجد بالی اساساً رویکردی زیبایی شناسانه به فضایی الهام‌بخش برای مؤمنان در رابطه‌شان با خدا داشته‌اند. زمان، مفهوم بسیار مهمی در دین اسلام بوده و این یکی از نکات اساسی ما در طراحی کل مفهوم بوده است. ما می‌خواستیم زمان را از طریق برخی عناصر آن به عنوان نوری که وارد فضای نماز می‌شود، به‌عنوان شاخصی از گذشت زمان و دعوت به درک زمان تفسیر کنیم. به گفته وی، هدف آنها نشان دادن بعد زمان در مصالح شکل دهنده مسجد نیز بوده است.

هاجرو گفت: به عنوان مثال استفاده از مس که به مرور زمان به ماده‌ای با شکوه‌تر تبدیل می‌شود یا استفاده از سنگ و چوب که در طول زمان وقار خود را حفظ می‌کنند و طول عمر بالایی دارند از جمله این موارد بوده است.  فکر می‌کنم این مفاهیم در انتخاب این مسجد در بین ۵ عبادتگاه برتر تأثیرگذار بوده است.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه