چگونه از کریمترین اهل بیت(ع) حاجت بگیریم؟
به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ایکنا ، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم پاکنیا، استاد حوزه علمیه قم، پژوهشگر و نویسنده دینی در تشریح این مسئله که چرا امام حسن(ع) به کریم اهل بیت(ع) معروف شدهاند، گفت: اهل بیت(ع) همگی کریم هستند اما با توجه به اینکه امام حسن(ع) در موقعیت خاصی بودند و جامعه نپذیرفتند که ایشان در سایر جنبههای شخصیتی شکوفا شود و ظرفیتهای خود را نشان دهد، کرامت ایشان بیش از سایر جنبههای رفتاری فرصت نمود یافت.
وی با اشاره به فرصتی که امام حسین(ع) برای نشان دادن ظرفیت ایثار و شهادت در وجود خودشان پیدا کردند، گفت: امام حسن(ع) موقعیتی از این جهت نداشتهاند اما تلاش کردند راه و رسم پیامبر (ص) و امیرالمومنین(ع) را در زمینه کرامت احیا کنند و در مدینه (محل زندگیشان) بیشترین کرامتها و سخاوتها را به منصه ظهور رساندند به این جهت به کریم بودن مشهور شدهاند و اقتضای جامعه چنین بوده که کریم بودن ایشان شکوفا و در جامعه مطرح شود.
کریم حتی برای دشمنان
این استاد حوزه علمیه قم در خصوص بخششهایی که حضرت داشتهاند، گفت: کرامتهای ایشان نه تنها شامل دوستان، نزدیکان، فقرا و نیازمندان میشد، بلکه شامل دشمنانشان هم میشد. روایت شده است که فردی از شام به مدینه آمد و به امام جسارت و اهانت کرد، امام حسن(ع) حتی چنین شخصی را در خانهاش مهمان کرد و چنان شد که وقتی این مخالف سرسخت اهل بیت(ع) کرامت امام حسن(ع) را دید گفت من شما را نشناخته بودم و از کرامت شما فهمیدم که باید امامت در خانواده شما میبود.
زهد در عین ثروتمندی/ امام حسن(ع) تاجر و زراعت پیشه موفقی بودند
وی در پاسخ به این سؤال که آیا امام حسن(ع) ثروتمند بودند؟ گفت: بله ایشان چند مرتبه تمام اموال خود را با فقرا تقسیم و کار اقتصادی خود را از اول شروع کردند، چرا که ائمه شخصیتهای معمولی نبودند که به دلیل فقرشان زهد پیشه کرده باشند بلکه اهل بیت در مدینه علاوه بر اینکه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) برای آنها اموالی به ارث گذاشته بودند خودشان نیز تاجرهای موفقی بودند و زراعت نیز در مدینه داشتند.
خدمت به مردم بالاتر از عبادت یک امام
حجتالاسلام پاک نیا در ادامه به کرامات غیر مادی امام حسن(ع) اشاره کرد و گفت: ما میتوانیم از اهل بیت و شیوههای زندگی آنها ره توشههای معنوی بگیریم. مثلاً امام حسن(ع) وقتی در اعتکاف بودند و شخصی از ایشان تقاضایی کرد امام حسن حالت معنوی اعتکاف را ترک و برای رفع نیاز و حاجت آن فرد از مسجد خارج شد و فرمود خدمت به مردم بالاتر از عبادت انفرادی است که من دارم.
وی تصریح کرد: بالاترین عبادت این است که مستحبات را زمانی که مردم نیاز به پول، سخن، امکانات، ضمانت و ... ما دارند، ترک و به کار مردم رسیدگی کنیم.
این نویسنده و پژوهشگر مباحث دینی در خصوص نحوه متوسل شدن به امام حسن(ع) گفت: کرامتهای ایشان در عصر خودشان شهره بوده اما اکنون نیز هر کس به حضرت متوسل شود حاجت خود را از ایشان میگیرد.
چگونه به امام حسن(ع) متوسل شویم؟
وی ادامه داد: توسل به ائمه تنها این نیست که به زبان بگوییم « إِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللَهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا ...» بلکه در عین گفتن این جملات باید از ته دل به این مسئله اعتقاد داشته باشیم که به امام حسن (ع) به عنوان یک الگو و اسوه توسل میکنیم و میدانیم که ایشان عبد صالح خداوند است و هر چه از خداوند بخواهند خداوند به ایشان میدهد، اگر با این اعتقاد راسخ به حضرت متوسل شویم حاجتمان را می گیریم.
حجت الاسلام پاکنیا با ابراز تأسف از اینکه با چنین اعتقادهای راسخی به حضرت متوسل نمیشویم گفت: اول باید اعتقاد داشته باشیم که امام حسن(ع) شخصیتی است که از طرف خداوند اذن قبولی حاجات را دارند. اگر چنین اعتقادی داشته باشیم و در رفتار و کردار بتوانیم خود را شبیه ائمه کنیم و آنها نیز مشاهده کنند که ما راست میگوییم و شیعه زبانی نیستیم ائمه نیز به ما توجه میکنند.
وی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه کرامت و بخشش محدود به مسائل مالی نیست، گفت: برخی افراد نیازمند فکر، اندیشه و راهنمایی ما هستند، پس اگر از نظر فکری هم به کسی کمک کردیم کار ما کریمانه بوده است. از سوی دیگر اگر می توانیم با یک تلفن کردن، ضمانت کردن، نصیحت کردن، مشورت دادن و ... به کسی کمک کنیم بهترین تبعیت از امام حسن(ع) است.
- راهبرد قرآن در تقویت عزت مسلمانان و حفظ امنیت مرزها
- توصیه هایی از اهل بیت(ع) برای هزینه کردن در سفر اربعین
- پیام اهل بیت (ع) جهانی و فرا زمانی است
- نحوه تبلیغ و ذکر مصایب، عظمت اهل بیت (ع) را به حاشیه نراند
- حدیث| قبل از وقوع مصیبت محزونیم و بعد از آن، راضی به امر خدا
- نیازمند به وحدت پیروان اهل بیت در حمایت بشردوستانه از غزه هستیم
- نظر خاص خداوند به محبان اهل بیت در شب قدر
- مهدیه تسنیم| مهم ترین حاجت امام زمان (عج)
- بررسی «شیوههای تربیتی پیامبر و اهل بیت» در یک کتاب جدید
- معرفی کتاب| کتاب «ازدواج بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» منتشر شد
|