آخرین اخبار
کد خبر : 5445 تاریخ ثبت : 1395/9/2 10:04:02

افراط و تفریط؛ خط قرمزهای تربیت فرزند

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از ایکنا ؛ در تربیت فرزند دو دو روش غلط وجود دارد: یکی افراط و دیگری تفریط؛ یکی سخت‌گیری و دیگری ازادی مطلق؛ یکی نازپروری، دیگری باربری؛ هر دو روش غلط است، بلکه راه و رسم اعتدال خوب است.
بعضی از پدر و مادرها بیش از حد به فرزندانش‌شان محبت می‎کنند محبت زیاد مثل آب دادن زیاد به گل‌هاست که فاسد می‎کند.بعضی از پدر و مادرها آن‌قدر سنگ‌دل هستند، دریغ از یک دست کشیدن روی سر فرزند و یک بوسه زدن بر فرزند که این هم روش غلطی است.
بعضی دائماً فقط تشویق می‎کنند و برخی فقط دائماً تنبیه، در حالی‌که در تربیت هم تنبیه لازم است و هم تشویق باید مدنظر باشد.
حضرت لقمان به فرزندش سفارش به اعتدال می‎کند قرآن‌کریم در آیه ۱۸ سوره مبارکه لقمان از زبان لقمان می‎فرماید: «وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ؛ و از مردم [به نخوت] رخ برمتاب و در زمين خرامان راه مرو كه خدا خودپسند لافزن را دوست نمی‌دارد» و نیز در آیه ۱۹ سوره لقمان می‎فرماید: «وَاقْصِدْ فِي مَشْيِكَ وَاغْضُضْ مِن صَوْتِكَ إِنَّ أَنكَرَ الْأَصْوَاتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ؛ و در راه ‏رفتن خود ميانه‌رو باش و ...».
باید توجه داشته باشیم که تمام اصول اخلاق اسلامی برپایه اصل اعتدال، استوار است به‌عنوان نمونه: نه ذلت، نه تکبر، بلکه تواضع و فروتنی؛ نه دلبستگی به دنیا و نه ترک دنیا، بلکه زهد و قناعت؛ نه رهبانیت و نه شهوت و فساد، بلکه عفت و پاکدامنی؛ نه تنبلی و نه حرص، بلکه تلاش و کوشش؛ نه تملق و چاپلوسی و نه مذمت و سرکوب، بلکه مدح شایسته و انتقاد به‌جا؛ نه ترس و نه بی‎باکی، بلکه شجاعت و صلابت؛ کمااینکه هر صفتی حد اعتدال دارد که همان مطلوب می‎باشد.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه