پیامبر اسلام (ص)محور وحدت/مقدسات شیعه و سنی خط قرمز نظام است
به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از مهر ، اهل تسنن استان کردستان همه ساله با آغاز ماه ربیع الاول مهیای برگزاری و شرکت در مراسم ها و برنامه های ویژه این ایام می شوند ودر کنار برادران اهل تشیع خود این مناسبت بزرگ را جشن می گیرند.
در این ماه مراسم های مولودی خوانی در مساجد و تکیا، دانشگاه ها و حتی مدارس برگزار می شود و مولودی خوانان به نعت و ستایش رسول الله می پردازند واین ماه تجلی گاه عشق و محبت مردم این خطه از میهن اسلامیمان به پیامبراکرم(ص) است.
علاوه بر مدح و ثنای حضرت محمد(ص)، پخش نقل و شیرینی از دیگر رسم ها و آیین های رایج در مراسم مولودی خوانی در استان است.
از سوی بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران یک هفته از این ماه پربرکت به نام هفته وحدت نامگذاری شده است که در این هفته تاکید بیشتری بر وحدت میان مذاهب اسلامی از سوی بزرگان و علما و روحانیون می شود.
قرآن معتبرترین منبع در شناختن نبی مکرم اسلام(ص) است
نماینده ولی فقیه در استان کردستان مقابله با توطئه ها و هجمه های دشمنان را نیازمند شجاعت، تقوی و الگو گیری از شخصیت نبی مکرم اسلام(ص) خواند و گفت: رفتار و کردار پیامبر(ص) در همه جهات برای همگان الگو و اسوه کامل است.
آیتالله سیدمحمد حسینیشاهرودی با اشاره به اینکه قرآن بهترین و معتبرترین کلام وحی در شناختن نبی مکرم اسلام(ص) است، بیان کرد: اطاعت و پیروی از دستورات خداوند، رسول خدا و قرآن کریم رسالتی بر دوش همه مسلمانان است و نباید از این مهم غافل بود.
وی با بیان اینکه مقام پیامبر اکرم(ص) آن قدر والاست که آفریدگار هستی و تمامی فرشتگان بر او درود می فرستند، اظهارداشت: شئونات، مقامات و جلوه های مختلف شخصیتی و رفتاری آن حضرت، بطور کامل در قرآن تبیین شده است.
وی دوری از خدا و قرآن کریم را عامل همه مشکلات و ایجاد تفرقه و نفاق در جامعه خواند و افزود: وحدت بین مسلمانان با قرار گرفتن زیر چتر قرآن کریم و اطاعت از دستورات خداوند و پیامبر اکرم(ص) عملی می شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: وجود گروههای تکفیری و نحلههای انحرافی ریشه در توطئههای دشمنان برای تفرقه و واگرایی در جهان اسلام است.
آیت الله حسینی شاهرودی افزود: مقام معظم رهبری در سفر به کردستان فرمودند کسانی که بین مسلمان ها تفرقه افکنی می کنند مزدور دشمن هستند که باید دست های این دشمنان دوست نما را با حفظ وحدت و همبستگی هرچه بیشتر، قطع کرد.
هفته وحدت فرصت مناسبی برای تقویت مبانی وحدت است
امام جمعه سنندج با بیان اینکه هفته وحدت فرصت مناسبی برای تقویت مبانی وحدت و انسجام در جوامع اسلامی است، گفت: آنچه در مراسم ها و برنامه های این هفته باید مدنظر قرار داده شود این است که همگان برای ترویج همدلی و اتحاد بین مذاهب اسلامی به سهم خود تلاش کنند.
ماموستا عبدالرحمن خدایی با اشاره به اینکه تفاوتی در دیدگاه اهل تسنن و تشیع در خصوص روز ولادت نبی مکرم اسلامی(ص) وجود دارد، بیان کرد: امام خمینی(ره) به منظور تقویت وحدت میان مسلمانان ایران اسلامی از دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را به نام هفته وحدت نامگذاری کردند.
وی اظهارداشت: این ایام مبارک فرصتی برای بیان سیره، اخلاق و عزت و اقتدار حضرت محمد(ص) به مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان است.
وی بیان کرد: دشمنان دین مبین اسلام همواره به دنبال پررنگ کردن اختلافات بین مذاهب اسلامی هستند تا بدین گونه بتوانند به هدف شومشان که همانا ایجاد تفرقه بین مسلمانان است دست پیدا کنند.
امام جمعه سنندج یادآورشد: اتحاد و انسجام اسلامی رمز پیروزی مسلمانان در برابر توطئه و نقشه های شوم دشمنان است لذا با آگاهی از این مهم باید همواره در حول محور اتحاد حرکت کنیم.
اقتدار کشورما در سایه وحدت عملی حفظ و تقویت می شود
یکی از اساتید حوزه و دانشگاه گفت: پنج مذهب اسلامی به مانند پنج انگشت یک دست است که تنه همه آنها یکی است و هرچقدر این انگشتان از هم بازتر شوند از مسیر منحرف تر و شکننده تر خواهند شد.
عبدالسلام کریمی با اشاره به اینکه ریشه تمامی مذاهب اسلامی یکی است، عنوان کرد: اختلافات جزئی بین مذاهب وجود دارد که امکان حذف ونابودی آنها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اختلافات نباید به دشمنی، عداوت و کینه تبدیل شود، اضافه کرد: مقدسات سنی و شیعه به عنوان خط قرمز نظام شناخته شده و هیچ کسی حق ندارد آنها را زیر سوال ببرد.
وی بیان کرد: متاسفانه امریکا و اسرائیل در عین حالی که باطل اند باهم متحدند و ما مسلمان ها در عین حالی که حقیم ولی متفرق هستیم.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: از هفته وحدت به عنوان نماد استفاده کنیم و همدلی و اتحاد خود را تنها منحصر به ایام خاصی نکنیم چراکه وحدت در عمل و نظر باید ظهور و بروز پیدا کند.
کریمی با بیان اینکه بزرگان دین ما همواره بر داشتن وحدت تاکید کردند، عنوان کرد: مشکل ما از عدم اجرای نظرات و سفارشات و تاکیدات بزرگانمان است نه در مفاهیم.
وی با اشاره به اینکه وحدت استراتژی و ضورت دین و نظام ما است، گفت: بی شک اقتدار ایران اسلامی در سایه وحدت عملی حفظ و تقویت می شود.
بیان سیره و اخلاق رسول الله در مراسم های مولودی خوانی
یکی از اساتید دانشگاه کردستان یکی از افتخارات ملت کُرد و منطقه کردستان را عشق به ساحت مقدس رسول الله و خاندان پاک و اصحاب و یاران آن حضرت خواند و گفت: عشق و علاقه مردم این دیار باعث شده در طول تاریخ بسیاری از عالمان و شاعران این خطه در نعت و ستایش نبی مکرم اسلام(ص) و میلاد ایشان اشعار و مطالب فراوانی را به رشته تحریر درآورند.
حسن سربازعنوان کرد: اگر در ادبیات فارسی شاعران بزرگی هم چون سعدی، حافظ و مولانا به مدح پیامبر پرداختند شاعران و ادیبان کُرد هم مانند نالی، محوی و وفایی عشق و علاقه خود و مردم این دیار را در قالب شعر بیان کردند.
وی ادامه داد: تمامی این موارد نشان می دهد مردم مسلمان این منطقه عشق خاصی نسبت به پیامبر داشته و این مهم در مراسم های مولودی خوانی تجلی پیدا می کند.
وی اضافه کرد: می طلبد مراسم های این ماه فقط به شعرخوانی اکتفا نشود و در آن به بیان سیره و رفتار و اخلاق نبی رحمت (ص) پرداخته شود تا اسوه و الگویی برای همه ما شده و از ایشان تبعیت کنیم.
این استاد ادبیات عرب دانشگاه کردستان اظهارداشت: آنچه امروز در دنیا به نام اسلام و پیامبر به مردم معرفی می شود و براساس آن انواع بی مهری ها و جنایات را مرتکب می شوند با آنچه خداوند متعال در قرآن کریم به آن اشاره کرده، بسیار متفاوت است.
سرباز یکی از محورهای شخصیت پیامبر(ص) را خلق عظیم ذکر کرد و گفت: خداوند متعال بعد از قسم به قلم و کتاب، پیامبر را با اخلاق پسندیده معرفی می کند.
وی از دیگر محورهای شخصیت پیامبر را رحمت للعالمین خواند و افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید ما تورا نفرستادیم جز رحمتی برای عالمیان، یعنی پیامبر رحمتی است برای تمام جامعه بشریت.
- انتظارات مهم امام حسن عسکری (ع) از شیعیان
- نیابت فقها؛ تدبیر امام عسکری(ع) برای حیات شیعه
- غیبت کبری فرصتی برای رشد و شکوفایی شیعیان است
- مهدویت و عاشورا، عامل موفقیت شیعه است
- زیارت اربعین یکی از شاخصه های شیعه است
- از رگه های سینه زنی بوشهری در زنگبار تا عزاداری شیعیان خوجه
- عالم وحدت آفرین هندوستانی
- شبهات کربلا | گریه و ماتم، نقطه ضعف یا نقطه قوت فرهنگ شیعه
- مساله «مهدویت» میان همه مذاهب اسلامی سنی و شیعه مورد اتفاق است
- پاسخ به یک شبهه؛ منافات پاسداشت «نوروز» با معارف شریعت اسلام
|