مسیح و امام مهدی علیه السلام اهداف مشترکی دارند
به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، آیتالله سیدمیرتقی حسینی گرگانی، از اساتید سطح عالی حوزه و جامعه المصطفی در رابطه با شباهتها و اشتراکات حضرت مسیح (ع) و امام مهدی (عج) تصریح کرد: بنده در همین رابطه کتابی نوشتهام با عنوان «نزول مسیح و ظهور موعود» که در این کتاب نگاه تمام ادیان توحیدی و غیر توحیدی و همچنین افکار مکاتب غیر الهی بیان شده است و به نوعی این مطلب را متذکر میشود که همه ادیان، منتظر منجی و مصلحی هستند که جهان را از وضعیت کنونی خارج کرده و به وضعیت مطلوب میرساند. هرچند با توجه به تفاوت در افکار، تعریف از وضعیت مطلوب نیز متفاوت است.
وی افزود: بخشی از این کتاب درباره شباهتهای مسیح و حضرت مهدی (ع) است که این دو بزرگوار از نظر ویژگیهای شخصی از طرف مادر اشتراکاتی دارند، از جمله این شباهتها این است که هر دو از نوادگان دختری حضرت یسیّ (پدر داود پیامبر) هستند. چون مادر امام زمان (ع) یعنی نرجس خاتون از طرف پدری به یسی (پدر حضرت داود) منتهی میشود. بنابراین هر دو از طرف مادر به یک پیامبر منتهی میشوند و از نوادگان دختری ایشان هستند.
این مدرس دروس خارج حوزه در همین رابطه خاطرنشان کرد: جد مادری حضرت امام زمان (ع) از طرف پدر منتهی به حضرت زهرا (س) میشود و این دو بانو یعنی حضرت زهرا (س) و حضرت مریم شباهتهای چندگانه با هم دارند. به عنوان مثال هر دو «سیده النساء» هستند یعنی سرور زنان. تعبیر قرآن درباره حضرت مریم عبارت «سیده النساء» است و درباره فاطمه زهرا (س) نیز پیامبر اسلام (ص) تعبیر «سیده النساء العالمین» را درباره ایشان فرموده اند. بنابراین هر دو بزرگوار در سیادت و بزرگی ممتاز بودند.
آیتالله حسینی گرگانی گفت: از دیگر مشترکات این دو بانوی گرامی این است که هر دو «صدیقه» هستند. قرآن کریم حضرت مریم را با عنوان «صدیقه» معرفی میکند و در روایات ما نیز از حضرت زهرا (س) با لقب «صدیقه» نام برده شده است. همچنین لقب مشترک دیگر این دو بزرگوار «طاهره» است. چنانکه قرآن طهارت حضرت مریم را تمجید و ستایش میکند و در روایات ما یکی از اسامی و القاب حضرت زهرا (س) طاهره است.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: ویژگی دیگری که برای این دو بانوی بزرگ میبایست مورد توجه قرار گیرد این است که هر دو ، مخاطب ملائکه بودهاند. در قرآن کریم درباره حضرت مریم نقل شده است که با ملائکه مکالمه داشت. همچنین در روایات صحیحالسندی که از اهل بیت (ع) به ما رسیده است حضرت زهرا (س) نیز مخاطب ملائکه هستند و یکی از القاب آن حضرت محُدَثه (مورد حدیث و مخاطب قرار گرفته) میباشد. یعنی ملائکه یا حضرت جبرییل برای دختر پیامبر اسلام مطالبی را بازگو می کردند که بعدها حضرت امیرالمومنین (ع) در این باره سوال کرد و حضرت زهرا سلام الله علیها آنها را بیان نمودند و این مطالب توسط امیرالمومنین نوشته شد و جمع آن به صحیفه فاطمیه تبدیل شد.
آیت الله حسینی گرگانی در بخش دیگری از سخنان خود به شباهتهای شخصی حضرت مسیح و امام زمان (ع) اشاره کرد و گفت: امام مهدی (ع) و حضرت مسیح در صورت و سیما نیز شباهتهایی دارند، به عبارت دیگر درباره شباهتهای ظاهری و چهره این دو بزرگوار نیز مطالبی گفته شده است. همچنین از شباهتهای شخصی این دو ولی الهی، «سخن گفتن در گهواره» است. داستان سخن گفتن حضرت مسیح در گهواره در قرآن کریم بیان شده است و امام زمان عجل الله تعای فرجه نیز بر اساس روایات در دوران طفولیت و در گهواره سخن گفتند. این مطلب از علامه مجلسی نقل شده است. ایشان روایاتی از «حکیمه خاتون» عمه بزرگوار امام عسکری (ع) نقل کرده اند مبنی بر سخن گفتن کودک آن امام بزرگوار در گهواره.
مدرس سطوح عالی جامعه المصطفی تصریح کرد: شباهت دیگری که میتوان از آن نام برد «زنده بودن هر دو بزرگوار» است. یعنی هم امام زمان (ع) حیُ و زنده هستند و هم حضرت مسیح. منتهی مسیح در آسمان است و امام مهدی (ع) بر روی زمین. مطلب دیگری که در این رابطه از روایات برداشت میشود آن است که قیام امام زمان و نزول حضرت مسیح بر زمین، هر دو از نشانههای قیامت است. وقتی امام زمان (ع) ظهور می کنند ظهور ایشان منتهی به قیامت میشود. اما قبل از قیامت دوران رجعت است که شیعه به آن اعتقاد دارد.
وی خاطرنشان کرد: از اشتراکات مهمی که در این رابطه میتوان نقل کرد هدف مشترک امام مهدی (ع) و حضرت مسیح است. یعنی دعوت مردم به سوی خدا و تربیت موحدانه و باز داشتن انسانها از افکار غیر خدایی.
ضمن اینکه هر دو بزرگوار به مبارزه با انحراف برمیخیزند. یعنی امام عصر (ع) با انحرافات مبارزه میکند و مسیح نیز بر علیه انحرافات میجنگد. یکی از نکات مهم در اینجا آن است که هر دوی این بزرگواران در یک سمت و سو حرکت میکنند؛ یعنی هر دو با «انسانهای عالمنما» مبارزه میکنند، به عبارت دیگر امام زمان (ع) با علمای سوء؛ (عالمانی که فکر دارند اما افکار آنها آلوده است و در روایات از آنها به عنوان علمای سو تعبیر شده) مبارزه میکنند و حضرت مسیح نیز با کشیشهایی که انحراف فکری و عقیدتی دارند، مبارزه میکنند.
استاد حوزه و دانشگاه از دیگر مشترکات امام مهدی (ع) و حضرت مسیح را این مسئله عنوان کرد که هر دو بیماریهای سخت و لاعلاج را درمان میکنند و ادامه دارد: قرآن کریم درباره حضرت مسیح مصادیقی در این رابطه را بیان کرده است که از جمله آنها شفای کور مادرزاد و زنده کردن مردگان است که این مسئله درباره امام عصر (ع) پس از دوران ظهور نیز بیان شده است. از دیگر موارد مشترک میان این دو ولی خدا زندگی زاهدانه آنها است؛ مسیح پیامبری است زاهد و از رسول گرامی اسلام نقل شده که این پیامبر الهی به قدری زندگی زاهدانه داشت و از سبزیجات به عنوان غذا استفاده کرده بود که پوست بدنش سبز شده بود. در همین رابطه در روایات و احادیث ما درباره امام مهدی (ع) نیز نقل شده است که پس از دوران ظهور زندگی زاهدانه خواهند داشت مانند زندگی امیرالمومنین (ع).
- رمضانی: حضرت مسیح (ع) پیامبر صلح عادلانه برای دنیای امروز است
- یهودی و مسیحی در عزای امام حسین(ع) گریه میکنند
- نگاهی به حجاب در مسیحیت، یهودیت و زرتشت
- شباهتهای منجی در تشیع و مسیحیت/ هر دو توقیت برای ظهور را رد میکنند
- فلسفه اقتدای حضرت عیسی مسیح (ع) به امام زمان (عج) در نماز
- راههای حفظ جامعه از فتنهها آخر الزمان
- برندگان مسابقه کتابخوانی منجی موعود اعلام شد
- جهان در انتظار منجی عالم/ منتظران به داد دل مستضعفان برسید
- روایت «ارشاد» شیخ مفید از مهدویت و امام زمان(عج)
- مهدویت مسئله ای انسانی است نه مذهبی و مکتبی
|