آخرین اخبار
کد خبر : 7420 تاریخ ثبت : 1396/3/20 18:22:21
حجت الاسلام رفیعی:

امام حسن(ع) مظهر شجاعت و عزت بود/ افزایش اختلاف طبقاتی در جامعه

قم - عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: امام حسن(ع) اسطوره و مظهر شجاعت، عزت و عظمت بود که به خاطر حفظ مصالح مسلمین با معاویه قرارداد صلح امضا کرد.

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از مهر ، حجت الاسلام ناصر رفیعی، بعد از ظهر شنبه در جلسه تفسیر در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به سالروز میلاد امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه امام حسن(ع) امام مقتدر و مظهر عظت و عظمت و شجاعت و در عین حال مظلومیت بود، افزود: امام اسطوره بردباری، عزت و عظمت و ناخدای صبر در مقابل مشکلات و مصیبت‌ها بود.

وی با اشاره به فعالیت‌های امام حسن(ع) در طول اقامت خود در مدینه و بعد از اینکه مجبور به امضای قرار داد صلح شدند، اظهار داشت: امام حسن(ع) سرپرستی خانواده و بستگان و حمایت از اقوام و فامیل را در مدینه بر عهده داشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دستگیری از فقرا و یتیمان و ضعفا ادامه داد: در مدینه فقرای زیادی زندگی می‌کردند و یکی از کارهای مهم دستگیری از آنان بود که خود این مسئله می‌تواند موضوع تحقیقات پایان نامه‌ای قرار گیرد.

وی با اشاره به نمونه‌ای از کمک امام حسن(ع) به فردی که می‌خواست اموال خود را به علت بدهی بفروشد ولی امام با کمک به او مانع شدند، اضافه کرد: برخی افراد آن‌قدر بی‌انصاف هستند که وقتی می‌بینند فردی گرفتار است و یا بدهی دارد اموال او را با قیمت پایین‌تر می‌خرند که از اخلاق اسلامی به دور است.

حجت الاسلام رفیعی تأکید کرد: متأسفانه اختلاف طبقاتی در جامعه در سال‌های اخیر زیاد شده است و کسانی که اموال و ثروت دارند باید از افراد فقیر دستگیری کنند و به جای اینکه به دیگران حواله دهند خودشان پیشقدم شوند.

وی مبارزه با بدعت‌های معاویه را یکی از دیگر از فعالیت‌های امام در مدینه برشمرد و اضافه کرد: معاویه سب به امام علی(ع) را در منابر آزاد کرده بود و از صلوات بر پیامبر(ص) جلوگیری و احادیث زیادی علیه اهل بیت(ع) جعل کرده بود ولی امام از هر فرصتی برای روشنگری مردم بهره می‌بردند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی گفت: ابودرداء از کسانی است که مورد تأیید ما به لحاظ شخصیتی نیست ولی آنقدر ربا در دروه معاویه زیاد شده بود که صدای او هم در آمد و به معاویه اعتراض می‌کرد.

وی اضافه کرد: یکی از بزرگترین کارهای امام حسن(ع)، تربیت نیرو و به تعبیر مقام معظم رهبری کادرسازی بود همان طور که امام خمینی به تبعیت از ائمه(ع) در سال‌های ۱۳۴۲ تا ۵۷ به کادرسازی و تربیت نیرو مشغول شدند تا در انقلاب مفید واقع شوند.

حجت الاسلام فیعی اضافه کرد: برخی از کسانی که در کربلا به یاری امام حسین(ع) شتافتند و یا از توابین بودند در محضر امام حسن(ع) تربیت شده بودند.

وی مشورت را از اعمال مورد تأکید اسلام برشمرد و اظهار داشت: خداوند با اینکه پیامبر معصوم و عقل کل بود او را به مشورت توصیه فرمود تا مشورت در جامعه اسلامی به سنت تبدیل شود.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه