آخرین اخبار
کد خبر : 8063 تاریخ ثبت : 1396/5/14 09:35:45
یک پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت

راهبرد مبارزاتی حضرت رضا(ع) در مقابل مدعیان دروغین مهدویت

پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت گفت: امام رضا(ع) برای مقابله با جریان واقفیه، علائم و نشانه های مهدویت و امام زمان(عج) را مطرح و تبیین کردند که امامت به پایان نرسیده است .

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد یعقوبیان  که به مناسبت میلاد امام رضا(ع) انجام شد، اظهارداشت: موضوع مهدویت آنچنان دارای اهمیت است که از پیامبر(ص) تا هرکدام از ائمه اطهار(ع) در مدت حیات خود، بارها به این مسئله اشاره داشته اند.

علت وصف مهدویت و حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) از سوی ائمه اطهار(ع)

وی با اشاره به علل سخنان و روایات مختلف ائمه اطهار(ع) پیرامون امام زمان(عج) گفت: قرآن وعده ظهور و حکومت امام زمان(عج) را داده است، بر این اساس ائمه اطهار(ع) نیز به جهت اینکه مفسرین واقعی قرآن کریم هستند، در این زمینه سخنان و مطالبی را مطرح کرده اند و به وصف مهدویت و حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) پرداخته اند.

مقابله با مدعیان دروغین مهدویت، دومین علت تبیین ائمه اطهار(ع)

یعقوبیان با بیان اینکه دومین علت پرداختن ائمه اطهار(ع)، به موضوع مهدویت، به جهت سوءاستفاده دشمنان از این امر بوده است، افزود: در زمان های مختلف، افرادی به دروغ، خود را مهدی موعود(عج) معرفی می کردند و افراد مختلفی فریب می خوردند، بنابراین نیاز بود تا ائمه اطهار(ع)، وارد میدان شوند و با تبیین جایگاه واقعی مهدویت و بیان مطالبی پیرامون امام زمان(عج)، با خدعه این افراد به مقابله بپردازند.

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت سومین علت پرداختن ائمه اطهار(ع) به موضوع مهدویت را جایگاه مهم انتظار در میان مشتاقان حضرت بیان کرد و گفت: این انتظار به قدری دارای اهمیت است که در روایتی از ائمه اطهار(ع) داریم که « لَوْ أَدْرَکْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَیامَ حَیاتِی؛ اگر او را درک کردم، در ایام زندگانی ام خدمتگزار او خواهم بود» این موارد دلایل پرداختن این بزرگواران به موضوع مهم مهدویت است.

جایگاه مهدویت در کلام و آموزه های امام رضا(ع)

وی با اشاره به روایات و تلاش های امام رضا(ع) در زمینه تبیین جایگاه و آموزه های مهدویت تصریح کرد: با بررسی تاریخ در می یابیم که در زمان این امام بزرگوار، تضارب افکار و اختلاف آرا بسیار بوده است که حضرت برای تبیین موضوعات و امور مختلف، تلاش های بسیاری را داشته اند.

معرفی امام زمان(عج) توسط امام رضا(ع)

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه شیخ صدوق در باب 35 جلد سوم کتاب کمال الدین خود، 8 روایت مهدوی را از امام رضا(ع) بیان کرده است، گفت: امام رضا(ع) در روایتی به معرفی امام زمان(عج) پرداخته اند و زمانی که از ایشان سوال می شود؛ « أَنْتَ صَاحِبُ هَذَا اَلْأَمْرِ ؛ شما صاحب این امر هستید؟» مراد این است که شما حضرت مهدی(عج) هستید ؟ که امام رضا(ع) پاسخ می دهند؛ «من صاحب امر هستم اما آن فردی که مراد توست و جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد، آن من نیستم و فرزند چهارم از فرزندان من است» و این نوعی معرفی است تا جامعه شیعه منتظر باشد تا فرزند چهارم از نسل امام رضا(ع) به عنوان مهدی موعود ظهور کند.

وی اضافه کرد: در روایت دیگری امام رضا(ع) در خصوص سن و شکل و شمایل امام زمان(عج) می فرمایند؛ « إِذَا خَرَجَ کانَ فِی سِنِّ الشُّیوخِ وَ مَنْظَرِ الشُّبَّانِ ؛ زمانی که ایشان خروج و ظهور می کنند، سن بالایی دارند اما از لحاظ چهره، شبیه جوانان هستند».

وصف امام رضا(ع) از قدرت امام مهدی(عج)

یعقوبیان با بیان اینکه امام رضا(ع) در روایت دیگری، پیرامون قدرت امام زمان(عج) مطالب دیگری فرموده اند، تصریح کرد: امام رضا(ع) در این خصوص می فرمایند؛ « قَوِیاً فِی بَدَنِهِ حَتَّی لَوْ مَدَّ یدَهُ إِلَی أَعْظَمِ شَجَرَةٍ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ لَقَلَعَهَا وَ لَوْ صَاحَ بَینَ الْجِبَالِ لَتَدَکدَکتْ صُخُورُهَا ؛ ایشان نیرومند باشد به غایتی که اگر دستش را به بزرگترین درخت روی زمین دراز کند آن را از جای برکند و اگر بین کوهها فریاد برآورد صخره های آن فرو پاشد»

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: امام رضا(ع) درخصوص اینکه میراث هایی از انبیاء (ع) همراه مهدی موعود(عج) خواهد بود، می فرمایند؛ « یکون معه عصا موسی و خاتم سلیمان علیهماالسلام ؛ عصای موسی و خاتم سلیمان، که بر آنها درود باد، با اوست ».

تکمیل شعر دعبل توسط امام رضا(ع) با رویکرد مهدویت

وی گفت: دعبل خزایی روزی خدمت امام رضا(ع) می رسد و اشعار مفصلی را بیان می کند و از پیامبر(ص)، امام علی(ع)، امام حسن(ع) فضائلی را بیان می کند تا به امام رضا(ع) می رسد و به دلیل اینکه بعد از ایشان را خبر ندارد شعر را به پایان می رساند اما امام رضا(ع) می فرماید؛ می خواهی باقی این شعر را من برایت بگویم و حضرت این دو بیت را فرمودند؛«و قبر بطوس يا لها من مصيبة/ توقّد في الأحشاء بالحرقات‏» ؛ «إلى الحشر حتّى يبعث اللَّه قائما/ يفرّج عنّا الهمّ و الكربات‏» و دعبل پرسید؛ این قبر در طوس برای چه کسی است و ایشان پاسخ دادند که قبر من است.

یعقوبیان افزود: امام رضا(ع) در این شعر فرمودند؛ «إلى الحشر حتّى يبعث اللَّه قائما/ يفرّج عنّا الهمّ و الكربات‏» یعنی تا روز حشر خداوند متعال، قائم را برانگیزد و غم و اندوه را از ما دور خواهد کرد و به این وسیله، حضرت با وجود اینکه امام مهدی(عج) به دنیا نیامده است، نوید ظهور ایشان را می دهند.

مبارزه امام رضا(ع) با مدعیان دروغین مهدویت در دوران واقفیه

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت در پاسخ به این سوال که امام رضا(ع) با بسیاری از یاران امام موسی الکاظم(ع) بعد از شهادت این حضرت، منحرف شدند و معتقد بودند، ایشان از دنیا نرفته است و از نظرها غایب شده و روزی به عنوان مهدی موعود ظهور خواهند کرد، چگونه به مبارزه پرداختند، تصریح کرد: علی بن حمزه که از طرف امام موسی الکاظم(ع)، به عنوان نایب و وکیل انتخاب شده بود، بعد از شهادت حضرت حاضر نشد، اموال را به امام رضا(ع) تحویل دهد و به دروغ اعلام کرد که امام هفتم(ع) از دنیا نرفته است و بازخواهد گشت که امام رضا(ع) در مواجه با این افراد، پرده از این راز برمی دارند و در ابتدا خود را به عنوان جانشین امام هفتم معرفی می کنند.

وی اضافه کرد: امام رضا(ع) برای مقابله با جریان واقفیه، علائم و نشانه های مهدویت و امام زمان(عج) را مطرح کردند و در پاسخ به سوالات مردم این موضوع را تبیین کردند که امامت به پایان نرسیده است و ادامه خواهد داشت تا مهدی موعود(عج) ظهور کند.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه